Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

mira 09:27, 23 kwi 2013

zestawienie kolorów mnie zaskoczyło - jak przeczytałam, że żółty - jednak żółty a żółty to nie to samo - zestawienie bardzo wiosenne a ciemne bratki mnie zachwycają jak to bratki

pozdrawiam upalnie bo u mnie lato choć wiosenne kwiatki
Sebek 09:35, 23 kwi 2013

A niech mnie.....nie trafiłem!

Ale kompozycje cudne, choć sam nigdy bym się nie odważył na takie
GorAna 09:38, 23 kwi 2013

"Narmalnie" cudo
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
hanka_andrus 09:41, 23 kwi 2013

Jednym słowemElegancja!
Pszczelarnia 09:42, 23 kwi 2013

Danusiu, jak zwykle zaskakujesz. Zestawienie świetne. I jest żółty kolor! Citronellowy!
Margarete 09:58, 23 kwi 2013

Zaskajuąco ładnie skomponowane te kolory, kto by pomyśłał, że biały z czarnym i blado-żółtym da taki efekt, taki elegancki.... a poza tym urzekły mnie te jaskry o pełnych kwiatach, i do tego te ciemne bratki... super .... gdzie sie takie kupuje
Evchen 09:59, 23 kwi 2013

Gardenarium napisał(a)

to jest po prostu CUUUUUDDDDNEEEE!!!!
Dana, jak ja to teraz pogodzę z różowym????????
Margarete 10:02, 23 kwi 2013

Gardenarium napisał(a)

Danusiu, widze u ciebie w donicach cyprysiki na pniu o jaskrawo zielonej barwie. Widziałam podobne w Nomi i mam na nie ochote ale nie wiem jak one sie spisuja zimą. Chowasz je w garażu ? w piwnicy ? w jakiej temperaturze ? a poza tym chciałabym ustawic je na tarasie w miejscu bardzo nasłonecznionym, od południa ? czy one wytrzymałyby takie warunki ?
Gardenarium 11:15, 23 kwi 2013

Dziękuję za duży odzew, Ania Monte jako pierwsza napisała: "czarny"... no i tak myślałam że wskazówką będzie galeria czarno-biało-żółta, którą wrzuciłam na Facebooku.

Lubię zaskakiwać samą siebie, kilka lat temu widziałam ogród czarno-biały, chciałam zrobić czarno-biały - tylko, ale żurawki mnie powaliły i te jaskry, jak je zobaczyłam.
Limonkowy uwielbiam.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:16, 23 kwi 2013

Co do cyprysów, pojawiły się po raz kolejny i od razu takie duże i tak dużo. U Irenki zimowały w donicach, ja nie będę ich przechowywać przez zimą, nawet nie wiem czy będę je miała do końca sezonu? Może latem zmienię kompozycje całkowicie?

Jeśli chłodny rejon, a nie ciepły Wrocław - można trzymać w garażu chłodnym lekko podlewając, Najlepsza jest widna oranżeria.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies