Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

janina_zawada 07:41, 19 kwi 2013

Rzeczywiście wygląda tam jak w bajce ani jednego badyla wszystko wysprzątane . Tam chyba nie ma ziemi niczyjej .. U nas wreszcie można popracować w ogrodzie o ile deszcz nie przeszkadza ,dzisiaj znowu popaduje ale za to trawa zaczyna się ładnie zielenic ,choć daleko jej do takiej jak na twoich zdjęciach .. Pokaz nanmtrochę tamtejszych ogrodów przydomowych i co w nich rośnie ..
Klamber 07:53, 19 kwi 2013

Wyślę od razu drugi post, bo z Kelowna nie będę miał kiedy.

To jest to samo zdjęcie tylko zrobiłem przerwę mięzdy drzewami lufą.

hanka_andrus 08:11, 19 kwi 2013

Udanego wypadu do Kelovna!
monteverde 09:08, 19 kwi 2013

Robert dzięki za kolejny rzut, widzialam białą magnolię u nas też już pączki nabrzmiewają, a co mnie zaskakuje w Twoich fotkach, że tam jest czyściutko i nie ma żadnych śmieci ani w lesie ani na ulicach nie to co u nas, pozdrawiam i baw się dobrze w Kelovna, no i życzę Ci tej wizy
Klamber 08:00, 23 kwi 2013

Witajcie, już wróciłem, choć z wyjazdem i przyjazdem miałem nie co trudności. Miałem jechać z Danem ale znów nie przyszedł, więc zacząłem szukać innej podwózki. Poszedłem do Gintera i pytam się czy mnie zabierze, odpowiedział że tak tylko jedzie o 15, mówię OK. Patrzę a on jedzie o 12, mówi że go głowa boli i nie idzie wytrzymać. Poszedłem do małolata elektryka i pytam się czy mogę się z nim zabrać, mówi że jak szef pozwoli ale szef nie odbierał telefonu. W końcu Terry się ulitował, choć nie jest Kelowna to mnie tam zawiózł i oddał mi pieniądze które mu dałem.
W niedzielę dzwonię do Dana żeby się umówić a on mówi że jest w szpitalu. Zadzwoniłem do znajomej i mówię żeby zadzwoniła do niego i spytała się co się stało, okazało się że ma cukrzyce. Dzwonię do znajomej znów i mówię ratuj dzwoń do Gintera i mnie umów, no i się udało jakim cudem wrócić. Nie zawsze jest łatwo, nieraz trzeba się nie źle nakombinować żeby wyjechać.
Dziś się nie rozpisuję, bom zmęczony, pokaże kilka fot z Kelowna na początek, reszta później,.
Haniu, zrobiłem 250 fot. więc wyjazd był udany, choć w sobotę kropiło cały dzień ale miałem to w nosie, nawet nie zmokłem.
Aniu, to Cię utrwalę w tym przekonaniu, choć nie powiem ż e śmieckoi nie ma można spotkać ale oczywiście jest to rzadki przypadek U mnie wiosna wygląda tak, tu jest fajnie, gdyż kwiaty długo kwitną, pogoda nie waruje i wszystko dobrze się trzyma.
Zobaczcie jakie fajne mają skrzynki elektryczne i telefoniczne na dwu ostatnich zdjęciach.
Żegnam się kwitnącymi fotkami..

hanka_andrus 09:52, 23 kwi 2013

Te skrzyneczki świetnie się komponują z otoczeniem, nie przeraża ich ogrom. Mimo trudności miałeś piękną wycieczkę!
Życzę dalszych pięknych wypadów w teren i zdrowia!

Dla Ciebie swojska sasanka

Bogdzia 21:19, 23 kwi 2013

Piękne zdjecia magnoli i innych krzewów ale u mnie już magnolii pąki pękają i też zaraz zakwitną , może nie bedzie aż tak pięknie jak w Kanadzie ale też będzie pięknie.A tak na poważnie to rzeczywiście jest pięknie. Pozdrówka .
Pola 21:25, 23 kwi 2013

Te fotki są niesamowite, pokazują piękny kraj zazdroszczę. Piękne domy kwitnące drzewa bajkowy świat dzięki .....
Klamber 07:01, 24 kwi 2013

Witajcie,
Haniu, wycieczkę to sobie zrobiłem piękną w niedziele ale na razie pokażę miasto, dzięki za sasankę tu nie ma ich za dużo.
Bogdziu, ja naprawdę nie widziałem takiego cudu, dużo było takich olbrzymów. Nawet we Wrocławiu takich nie widziałem. Masz dobrze że rośnie u Ciebie u mnie nie miała by szans.
Pola, witaj po raz pierwszy, Tu naprawdę jest jak w bajce i na dodatek klimat wspaniały. Domów za bardzo nie focę bo nie chcę się użerać z policją , już mnie 3 razy kontrolowała za fotki, ale są jak malowane, jeden ładniejszy od drugiego. Jeszcze mam coś dla Ciebie.
Jeszcze pokażę miasto, jest kwitnące a każdy spragniony tej wiosny.

janina_zawada 08:45, 24 kwi 2013

Przy takich kolorach nawet szarość jest wesoła . Śliczne magnolie moja jedyna jak na razie tez ma sporo pąków .. Dobrze że jest co porównywać , u nas tez już ludzie zaczynają dbać o swoje posesje .. Szkoda tylko że o nieużytki nie ma kto dbać tak jak w Kanadzie .. Tylko górale u nas dbają o swoje otoczenie ,jak się wjeżdża do nich od razu widać różnicę . Prawie jak w Kanadzie ..