Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 07:27, 23 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ela ja właściwie caly czas czytam i nie wiem jakie Ty masz plany rewolucyjne, znaczy się ogrodowe. Czy moźesz coś narysować?

Madzenko .. U mnie akcja zmiany planu rabat.. Chcę zapewnić sobie większą intymność
Tak dla przypomnienia...
Jest taki układ :

A ma być docelowo tak .... Przynajmniej na chwilę obecną tak mi się wydaje...

JulkAd 08:23, 23 kwi 2013

Elu miłego dnia...pewno stresujący, czy wszystko pójdzie zgodnie z procedurami....ja dzisiaj z drugiej strony, chyba bardziej stresującej.....
.....fajnie Ci berberys listki wypuścił....mój jakiś niemrawy....przycinałaś go?
gierczusia 08:24, 23 kwi 2013

Od paru dni szukałam zawciągu alba na mój zielony dach.. Podobno jest prawie zimozielony i wytrzyma wszystko .. Właśnie jedna roślinka rozpoczęła największą przygodę survivalowa swojego życia .. Może dać fajny efekt na dachu z tymi sterczącymi kwiatkami .., tylko czy wytrzyma?? ... Patelnia i cienka warstwa gleby i całkowity brak podlewania... Dlatego kupiłam jedną ... Stoi dumna na blacie kuchennym i kompletnie bidula nie wie , co ją czeka

Ale najlepsze jest to ,że są jeszcze inne piękniste zawciągi ..

Kuknijcie tu:

http://florexpol.eu/byliny/971-zawciag-nadmorski-rubrifolia.html
gierczusia 08:28, 23 kwi 2013

JulkAd napisał(a)
Elu miłego dnia...pewno stresujący, czy wszystko pójdzie zgodnie z procedurami....ja dzisiaj z drugiej strony, chyba bardziej stresującej.....
.....fajnie Ci berberys listki wypuścił....mój jakiś niemrawy....przycinałaś go?

Julciu ... Tak po cichu Ci powiem ,że jestem dziś tylko pod telefonem i wreszcie mogę ciut dychnąć po tych dwóch pracowitych weekendach .. I niech dziś martwią się inni .. Ja się będę martwiła w czwartek .. Czy mi płytka odpali ... A dziś mam relax i basta !!

A co do berberysu .. Mam ich kilka .. Żółte i czerwone , z przodu i z tylu domu.. Północ i południe.. Nigdy żadnego z nich nie przycinałam .. Ale ten żółty jest najbardziej do przodu

Za to moja hortka nie ma ani jednego pączka

Nie martw się Julciu egzaminem .. Trzymam kciuki .. Pewnie Latorośł bystra jest ,to na bank napisze
gierczusia 10:01, 23 kwi 2013

Już mój nabytek się pręży na zielonym daszku ... Mam nadzieję ,że się nie pomyliłam i nie jest to jakaś wilgociolubna roślinka uwielbiająca cień .., bo wtedy po tygodniu zamieszka w śmietniku

GosiaJoanna 10:04, 23 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Od paru dni szukałam zawciągu alba na mój zielony dach.. Podobno jest prawie zimozielony i wytrzyma wszystko .. Właśnie jedna roślinka rozpoczęła największą przygodę survivalowa swojego życia .. Może dać fajny efekt na dachu z tymi sterczącymi kwiatkami .., tylko czy wytrzyma?? ... Patelnia i cienka warstwa gleby i całkowity brak podlewania... Dlatego kupiłam jedną ... Stoi dumna na blacie kuchennym i kompletnie bidula nie wie , co ją czeka

Ale najlepsze jest to ,że są jeszcze inne piękniste zawciągi ..

Kuknijcie tu:

http://florexpol.eu/byliny/971-zawciag-nadmorski-rubrifolia.html

Bardzo ciekawa roślinka....trzymam kciuki za nią
GabiK 10:22, 23 kwi 2013

Cześć Elu, wstępnie do Ciebie zajrzałam i zapisuję na później do obserwowanych. Jestem ciekawa jak sobie będziesz radzić w jeszcze bardziej mikro niż mój ogrodzie.
Teraz to mnie kuszą i kuszą zakupy, a miejsca brak.

PS. Strasznie dużo zrobiłaś od grudnia stron.
ka1sia 11:30, 23 kwi 2013

Ela i ja wiosennie macham
gierczusia 11:31, 23 kwi 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Bardzo ciekawa roślinka....trzymam kciuki za nią
l
Ja też
Wg opisu ksiązkowego ma być zimozielona , pasująca na zielony dach i kwitnąca od maja do września... A jak będzie w realu to zobaczymy
gierczusia 11:32, 23 kwi 2013

Nikt nie kce przeprowadzić identyfikacji " złoczyńcy "