Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Moja bajka 21:29, 29 mar 2017

Do góry
Kasiu, magnolia pięknie zakwitnie
Ja mam swoje dwie małe Susan... mam ochotę kupić większe okazy, ale to chyba bez sensu. Niech te rosną
Bawarka 20:38, 29 mar 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Pooglądałam sobie wczoraj Twoje piękne Rubensy. Mają raj u Ciebie. Albo Ty masz raj dzięki nim
Wiosna znacznie wcześniej u Was przychodzi, a jesień i zima też? Czy macie dłuższą wegetację...

Piękne magnolie cieszą już. U wujka za płotem widziałam, że jego magnolia też rozwija pąki. Moja Genie też rozwinęła- ale same liście.

Chyba jednak tutaj okres wegetacji jest dluzszy. Przedwiosnie mamy bardzo wczesnie, wiosna, sama widzisz po fotkach jak juz daleko jest. W pazdzierniku jeszcze jest cieplutko, zaczyna sie jesien.

Twojej magnolii jestem ciekawa
Bawarka 20:35, 29 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witam Kasia i Iza do zamku idzie się pod górę j jest to bardzo męczące, nogi bolą, a kościół jest na dole.
Magnolia i wszelkie pączki na drzewkach pozazdrościć, u nas pogoda ma być słoneczna od piątku 20 stopni i wtedy forsycja na pewno wystrzeli, ale z kwieciem to Was i tak nie dogonię.

W poniedzialek mialam 27 stopni, wtorek i dzisiaj 23- 25, jutro troszke chlodniej i w piatek ma byc znowu 27...Za cieplo jak na te pore roku, za cieplo...
Goniu nie gon nas, jak u mnie przekwitnia to do Ciebie bedziemy biec aby oczy nacieszyc
Typografia ogrodu 18:14, 29 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Asia - wielka GRATULACJA z okazji 3 lat trajkotania z nami Choć stron to natrzaskałaś jakbyś była z nami 6

Tak w ogóle jak Twoja sabińska po zimie? I irga? Bo to ważne dla mnie
haha bo tu same gaduły
Irga oczywiście dobrze. Ona po zamieniwszy zawsze trochę czerwonawa ale odzyskuje potem zieleń

A sabinska... hmmm miała suche końcówki jak mówiła mi Magnolia i je obcięłam a co będzie dalej zobaczymy. Na razie malutka jest
Beskidzkie marzenie 17:32, 29 mar 2017

Do góry
Cudna magnolia na liscie moich chciejstw

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:50, 29 mar 2017
Do góry
magnolia napisał(a)

Stipy już jednak uciełam- staram się zwlekać z tym, ale nie wytrzymałam.
Ułudka jest wiosną sliczna a potem u mnie wysycha i więdnie. Gdyby nie M to bym jej nie miała już bo mnie wnerwia wtedy, ale on jej broni.

masz w domu rycerza)

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 15:09, 29 mar 2017

Do góry
Konieczki napisał(a)
Iryski już wiem co chce mnieć

Magnolia - z tego co pamiętam jak Madżenka radzi to super mocno podlewać w sierpniu (wtedy zawiązuja pąki)

Kupiłam nawóz do róż, dużo mi zostało - mam całe dwie różyczki - nie wieczie pod co bym mogła sypnąć? Kurde szarpnęłam sie na długoterminowe kulki

Kiedyś znajomy ogrodnik kupił nawóz do róż w promo cenie, sypał nim wszystko, wiesz jakie miał po nim piękne różaneczniki ? !!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:51, 29 mar 2017

Do góry
malkul napisał(a)
piekne zdjęcia Martuś widze że stipy jeszcze nie cięłaś.kiedy planujesz?
jak Ułudka wiosenna zawkitnie to będziesz miał piękny dywanik

Stipy już jednak uciełam- staram się zwlekać z tym, ale nie wytrzymałam.
Ułudka jest wiosną sliczna a potem u mnie wysycha i więdnie. Gdyby nie M to bym jej nie miała już bo mnie wnerwia wtedy, ale on jej broni.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:29, 29 mar 2017

Do góry
nie Abiko- niebiesko- tak:

Krawężniki to zasługa mojego M.,wszystko musi być prosto. Mam szlaban na kładzenie krawężników, że za mało precyzyjna jestem.

Ogródek Iwony II 13:08, 29 mar 2017

Do góry
Iwonka moja magnolia jeszcze śpi Twoją za chwilę będziemy podziwiać no czekam na efekt końcowy rabaty nad którą wczoraj pracowałaś

edit: jak pięknei kwitną u Ciebie iryski ja na swoje jeszcze będę czekać
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:03, 29 mar 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)
Ale ładna ta magnolia. A rabaty takie zadbane

Dość późno rozkwita bo przysłonięta domem ale zawsze obficie kwitnie Na rabatach sporo jeszcze braków ale pracuje nad tym
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:49, 29 mar 2017

Do góry
Magnolia zdjęcie z drzewem... świetne
Ułudka jak zakwitnie to jest biało?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:43, 29 mar 2017

Do góry
Moja magnolia na frontowej rabacie:

Słabo widać, bo się zlewa z korą...

Ma już kilka otawrtych pąków - mam nadzieję, ze oniemieję jak rozkwitną
Bawarka 10:04, 29 mar 2017

Do góry
Pooglądałam sobie wczoraj Twoje piękne Rubensy. Mają raj u Ciebie. Albo Ty masz raj dzięki nim
Wiosna znacznie wcześniej u Was przychodzi, a jesień i zima też? Czy macie dłuższą wegetację...

Piękne magnolie cieszą już. U wujka za płotem widziałam, że jego magnolia też rozwija pąki. Moja Genie też rozwinęła- ale same liście.
Ogród bacowej 09:23, 29 mar 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonka , magnolia z 17 04 dopiero pękają pąki.

Piękne kulkowisko
Pan Maluśkiewicz 09:17, 29 mar 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Sliczna masz magnolie a i bratki sa fiu fiu

Śliczna magnolia ma śliczne liście, ani jednego kffiatka cóż może za rok...

Za to bratki kwitną wszędzie
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 09:08, 29 mar 2017

Do góry
Zmartwiła mnie moja kilkuletnia magnolia. Rok temu po jesiennej akcji przesadzania drżeliśmy o nią, jak zniesie zimę. Ku naszej uciesze opatulona od stóp do głów zniosła ją dobrze, miała nawet kwitnące pąki.
Za to teraz, po zimie, nie ma oznak życia czy zmarzła ?? jak sprawdzić ?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:51, 29 mar 2017

Do góry
Iryski już wiem co chce mnieć

Magnolia - z tego co pamiętam jak Madżenka radzi to super mocno podlewać w sierpniu (wtedy zawiązuja pąki)

Kupiłam nawóz do róż, dużo mi zostało - mam całe dwie różyczki - nie wieczie pod co bym mogła sypnąć? Kurde szarpnęłam sie na długoterminowe kulki
Ogród bacowej 23:59, 28 mar 2017

Do góry
Iwonka , magnolia z 17 04 dopiero pękają pąki.
Ogrodowy song 23:19, 28 mar 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Ładne te zakupy. Kiedy akcja sadzenie?

Laury częściowo posadzone. Reszta jutro

Zmartwiła mnie moja kilkuletnia magnolia. Rok temu po jesiennej akcji jej przesadzania drżeliśmy o nią, jak zniesie zimę. Ku naszej uciesze opatulona od stóp do głów zniosła ją dobrze, miała nawet pąki.
Za to teraz, po zimie, nie ma oznak życia czy zmarzła ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies