Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 23:50, 02 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

no na tym mszyc nie ma a czym wiecej sie go przytne tym wiecej kwitnie

Cudny
Danusiu - jak i kiedy tniesz wiciokrzewy??? To już pora? jak wysoko?? Ja to z cięciem dopiero zaczynam i ciągle mam stracha że zniszczę... Mam dwa wiciokrzewy, takie trochę niemowlaczki bo dopiero od zeszłego roku - z sadzonki od sąsiadki. ale badylki już im długie wyrosły. W zeszłym roku wycięłam słabe badylki i zostawiłam takie mocne. Poradź Danusiu co teraz? No i niestety mszyce je kochają miłością "dozgonną"
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:45, 02 mar 2013

Do góry
Setkowe życzenia przyjm bez kwiecia, ale za to z wiosenną zielonością! Buziaczki!
Kolorowe rabaty 23:40, 02 mar 2013

Do góry
Cały czas trzymam kciuki za Twą formę!
Żywopłotki cisowe. 23:38, 02 mar 2013

Do góry
Hortensje bukietowe kupiłam w sierpniu , nie sadziłam nie miały zaplanowanego miejsca i stoją zadołowane pod osłoną . To Phantom.

To Magical Mongoliht zamawiałam wiosną w wysyłkowej.

Też zadołowane Incrediball różowa drzewiasta zamawiałam wiosną ubiegłego r.kwiaty mało ciekawe. i trzy inne niebieskie zadołowane. bez okrycia ale pod osłoną.

Inne doniczkowe stoją w ciemnym zimnym pomieszczeniu, zaglądałam dziś mają się dobrze.
Bukietowe jeszcze nie będę przycinała , poczekam puszczą pąki. odetnę i ukorzenię gałązki, tak robiłam z anabelką.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:30, 02 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja znalazłam u siebie takie.

Haniu ale czy Ty założyłaś drugi wątek, że ja tego zdjęcia nie znalazłam?
Ogródek Hanusi po zimie 23:23, 02 mar 2013

Do góry
Haniu gratulacje tysiączka, jakoś wczoraj przegapiłam

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:11, 02 mar 2013

Do góry
Obejrzałam moje świerki serbskie, które chcę wkrótce ciąć w celu zagęszczenia... ale nadal nie wiem jak powinnam je ciąć.... Na pewno zacznę od dołu ku górze, ale problem w tym, że nie wiem czy ciąć przewodniki w połowie czy może całkiem je wycinać a może jeszcze wyżej?.... ratunku!
Tu widać z daleka jakie są rzadkie dlatego chcę je zagęścić

tu z bliska

Mazury i mój kawałek ziemi 23:05, 02 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Ewuś ja dzisiaj też "obchód" robiłam (pewnie jak większość tych co im pogoda dopisała) i sekatorek z dłoni trzymałam Ale super... Podrawiam i wiosenki mojej zostawiam ciut ciut

dziękuję za przebiśniegi mam już miejsce gdzie jesienią je posadze bo nie wiedzieć czemu jeszcze ich nie mam w ogrodzie a Twoje takie piękne oj też mi dziś pasował sekator w dłoni teraz to juz z górki do wiosny.spokojnej nocki .pa
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:04, 02 mar 2013

Do góry
Moja szkółka cisów, w większości wyglądają dobrze, ale niektóre zrudziały zobaczymy później co z nich zostało...
Żywopłotki cisowe. 23:01, 02 mar 2013

Do góry
Późną jesienią podzieliłam jeden bardzo duży krzak Creme Brule miał łyse odnogi., odcięłam żyletką i są w doniczkach już ukorzenione.

Tu jest odm. co muszę z identyfikować,wydaje mi się Purple Petticoats. Wizytówki z opisem składam i pasuję do rośliny. Jesienią też odcięłam z krzaczka, liście są wydłużone strzępiaste lśniące od spodu ciemno czerwone. Też widać żyją ukorzeniły się.

Orliki zasiane latem, posadzę jak będzie można na miejsce stałe.
Łodygi hortensji pnącej na ścianie, siedzi jak wmurowana cementem.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:01, 02 mar 2013

Do góry
malutka hortensja pnąca

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 22:58, 02 mar 2013

Do góry
Mimo że tak wiosennie dzisiaj było to wokoło nadal śnieg

oby jak najszybciej zniknął,
bo w domu mam już małą wiosnę, kwitną tulipanki botaniczne,

a w skrzynkach na dworze żurawki puszczają młode listki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:56, 02 mar 2013

Do góry
A tu towarzystwo, które rozgrzebuje śnieg, korę i ziemię i wyjada cebule i korzonki ((

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 22:56, 02 mar 2013

Do góry
Vito, ten ciemiernik pełny cudo.Ciekawa jestem, gdzie go kupiłaś? Ja również nie mogę wyleczyć się z różnych nietypowych roślin trudnych u nas w uprawie. Nasiona obu mekonopsów zamawiałam z Anglii i na Allegro, przywiozłam też ze Szkocji, ale nie wzeszły. W ubiegłym roku odwiedzając ogrody w Irlandii dostałam kilka sadzonek niebieskiego. Bałam się wsadzić do gruntu na zimę, więc wstawiłam doniczki do piwnicy i wszystkie zanikły. Ciekawe, jak Twoje się przyjmą. Mam złe doświadczenia z roślinami z tej firmy. W ubiegłym roku kupiłam żółty łubin i hostę white feather, ale zamarły. mekonops z Irlandii

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 22:55, 02 mar 2013

Do góry
Sadzonka verbeny upolowana na koniec sezonu w centrum ogrodniczym

Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wyprowadziłam na taras doniczki balkonowe zeszłoroczne z żurawkami, barwinkiem i trawami ozdobnymi, myślę że nawet jak by były jakieś przymrozki to im raczej nic nie będzie,

chociaż barwinek pokazał kilka kwiatków

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:54, 02 mar 2013

Do góry
witam Was u progu wiosny choć u mnie jeszcze sporo śniegu zalega, ale już czuć, że zima się kończy huuuuuuuuurrrrraaaaaaaaaaaa
coś tam już zaczyna wyłazić mała rzecz a jak cieszy )

A reszta wygląda tak

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 22:51, 02 mar 2013

Do góry
Mój dzisiejszy dzień był pełną gębą ogrodowy!!
Słoneczko pięknie świeciło, M odgarnął z kawałka trawnika śnieg żebyśmy mieli trochę zielono A ja sadziłam kanne, begonie, siałam verbene, goździki i kapuchę ozdobną oczywiście
To było moje stanowisko pracy, zdjęcie zrobione co prawda po pracy, były tam jeszcze taczki, ziemia i cała masa doniczek

które tymczasowo stoją w chłodnym pokoju (do remontu )

stoją tam też zeszłoroczne roślinki, bez czarny ślicznej urody:

Raczkująca ogrodniczka 22:49, 02 mar 2013

Do góry
Witam!

Z jaka radoscia odkrylam dzisiaj strone Ogrodowiska. Spedzilam tu prawie caly dzien ogladajac i podziwiajac piekne ogrody, niektore jakze inspirujace! Jako swiezo upieczona wlascicielka ponizszego ogrodu z niecierpliwoscia czekalam na wiosne, aby moc ruszyc do dziela, a dzisiejsze ogrodnicze odkrycie dodalo mi tylko jeszcze wiekszej motywacji!

Tegoroczne prace ogrodowe rozpoczelam od porzadkow generalnych, sek w tym, iz moje pojecie o ogrodnictwie jest jeszcze w powijakach, podejrzewam iz nieszczesny los chwastow podzielila jakas roslinka, a i tez pare nieznajomych chwastow sie ostalo. Poczatki sa trudne, licze wiec goraco na Wasze wsparcie, zarowno to duchowe jak i informacyjne

Zdjecie jest z zeszlej jesieni, bedzie wiecej

pozdrawiam

Mój kawałek raju II 22:49, 02 mar 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Długo wschodzi kobea? a w białej było 5 nasionek a w fioletowej 6
Mój kawałek raju II 22:43, 02 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie narobi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies