Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:39, 02 mar 2013

Do góry

Wszystkiego dobrego z okazji 800 str,
pozdrawiam Ewa
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 18:38, 02 mar 2013

Do góry
Moje drogie ogrodniczki, czas zmienić wątek, coś tam w zeszłym roku udało się zrobić, choć wcale nie jestem do końca zadowolona. Kalendarzowa wiosna za pasem więc nowy wątek ogrodowy trzeba założyć, przecież nie będę ogrodu tworzyć od nowa...
A jak to było rok temu...

I tak też...

I jeszcze tak..

.

Dalej nie będę przypominać , bo wszystko jest w poprzednim wątku
Rododendronowy ogród II. 18:37, 02 mar 2013

Do góry
Bozenko, dzialalas???

Taka piekna pogoda, caly tydzien ma byc taki sloneczny i cieply

Nareszcie, doczekalismy sie.

Strat raczej nie ma, wegetacja rusza, jest pieknie

To zdjecie sprzed roku, ale co tam, niech bedzie jeszcze sloneczniej Pszczolka tylko malo elegancko zapozowala, ale przyznac jej trzeba, ze kuperek ma ladny

PS. Za to pod karmnikiem mam sakramencki smietnik Polowa ziaren wyrzucona, ale tak to wszystko zmarzniete, ze nie ma jak uprzatnac. Juz widze ile bedzie pielenia

Ogród niby nowoczesny ale... 18:35, 02 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Ladne dechy Powiedzialabym nawet, ze w deche te dechy

Co slychac w kinie? Fajne byly reklamy???? Snieg jeszcze widze lezy, ja swoj rozrzucalam po trawniku, zeby po pierwsze primo szybciej zniknal, po drugie primo, zeby mnie juz nie denerwowal i po trzecie primo, zeby mi podlal trawe a nie kostke

Siemka, lece dalej

Film do bani...
śniegu na kostce nie ma...na trawie jest

a na zdjęciu śnieg przykrywa wrzosy

Lukas napisał(a)
Ale będzie warzywnik...hohoho pierwsza klasa

Mam nadzieję

asc napisał(a)
A jak warzywnik sie znudzi to trumienki już gotowe

Koniec focha wróciłam...

Skoro koniec focha to co mi tu z trumienkami wyjeżdżasz???
a jeśli już to dwuosobowe będą te trumienki
Rajski ogród Ani 18:34, 02 mar 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Aniu ale piekny nowy Avatarek,pozdrawiam słonecznie
Krysiu dziękuję i odwzajemniam słoneczne pozdrowienia

Ogród niby nowoczesny ale... 18:32, 02 mar 2013

Do góry
A jak warzywnik sie znudzi to trumienki już gotowe

Koniec focha wróciłam...
Ogród w skali mikro :) 18:32, 02 mar 2013

Do góry
Ale stelarz Poprosze o dokladna relacje z krzyzowania

Kfiatuchy z pszczola na 200 - sorki za spoznienie i za to ze pszczolka kuperkiem do gory

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:28, 02 mar 2013

Do góry
A wiesz co, ja dzisiaj wlasnie walczylam z kretowiskami. Byly jeszcze pomrozone i zdejmowalam w calosci Niewiele bylo do grabienia potem. Wiec jesli prace w niedziele nie sa u Ciebie problemem to likwiduj kopce poki sa wlasnie takie przymrozone od ziemi, latwiej jest

I zostawiam kfiatki na 800 - zeszloroczne, ale za to z pszczolka. Wiosny zycze jak najszybszej

Ogród w skali mikro :) 18:28, 02 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Stelaź w zasadzie jest już gotowy .. Nawet Adam Słodowy by się mnie dziś nie powstydził .. .. Osądzcie sami :

Już Macgyver zrobił coś z niczego...buziam
W cieniu - zacieniona 18:23, 02 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
I nie żartuj, że u Ciebie taka zima............. faktycznie idzie się z lekka zdenerwować na tych co już śniegu nie mają, czyli jak i ja.... .
...u mnie zimno i biało...chociaż pooglądam sobie cieplutkie fotki u Was...ja zawsze ustawiam się na końcu....
W ubiegłym roku 8 kwietnia było u mnie tak:
W cieniu - zacieniona 18:21, 02 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

A ja już wiem, kto jest tą czwartą panią, której nie znam z foto

W cieniu - zacieniona 18:18, 02 mar 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu dzięki tysiączkowi u Hanusi wzięło mnie na wspominki... i wypatrzyłam nas u Ani moneverde

A ja już wiem, kto jest tą czwartą panią, której nie znam z foto
Atelier Ogrodowe... 18:16, 02 mar 2013

Do góry
Trawki mają się niezle

ogrodoweimpresjejolki 18:16, 02 mar 2013

Do góry
Joluś, czekamy na Ciebie i kartki z kalendarza

Atelier Ogrodowe... 18:15, 02 mar 2013

Do góry
Dzisiaj był piękny słoneczny, wiosenny dzień. W końcu troche popracowałem w ogrodzie i ciesze się, że wszystko jest w bardzo dobrej kondycji
Cebulowe pomału pomału idą do góry
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:14, 02 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Moja świeżo zakupiona sadzonka agapanta, jak tylko było można, powędrowała bezpośrednio do ziemi. Wypuściła kilka listków i przyszła zima. Roślina w ziemi została i... przetrwała! Dopiero na wiosnę wyczytałam gdzieś, że agapanty muszą w donicach być, mieć ciasno i na zimę wędrować do jasnych i chłodnych pomieszczeń. I od tej pory szkolę się intensywnie na temat uprawy tych roślin.
Z miernym skutkiem
Obecnie trzymam swoje w donicach, od miesiąca stoją na parapecie w mieszkaniu. Żyją, ale czy zakwitną?

To samo, Basiu mogę powiedzieć, z marnym skutkiem nabywam doświadczeń o uprawie agapantów.
Czy masz jeszcze tego, który przezimował? U mnie na pewno nie miałby szans. Dzisiaj wszystkie doniczki wyprowadziłam 'na spacer'. Wietrzyły się i hartowały. Na razie jeszcze skąpo podlewam, ale częściej niż zimą. Liście mają zielone, szkoda, że nie zrobiłam im fotki.

Moje cuchnące, przygotowane do kwitnienia. Widzę, że mamy taką samą odmianę (chociaż jaką to nie mam pojęcia) o wąskich liściach. Drugi ma liście inne.

Liliowo i kolorowo:) 18:09, 02 mar 2013

Do góry
No więc liliowo i kolorowo)
Tu odpoczywam 18:03, 02 mar 2013

Do góry
Odwiedzam skuszona polem jaskrów, które u mnie wkleiłaś. Czytam że mieszkamy blisko siebie, grupa podkrakowska się umacnia na ogrodowisku.
Śliczne kompozycje z rododendronami, nie unikasz bylin i róż, czyli to co lubię znajduję także w Twoim ogrodzie. Pozdrawiam i zostawiam róże.

Zaczynasz od jednego a potem.... to jak nałóg :) Storczyki 18:02, 02 mar 2013

Do góry
Zrobiłam dzisiaj jeszcze raz przegląd i zobaczcie znalazłam intruza,nie wiem czemu,ale w ogóle się nie ruszał, może udawał,że nie żyje ?

Przypomniałam sobie o takim preparacie co mi mama w Anglii kupiła, na pudełku też był narysowany taki intruz, więc tym popsikałam.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:01, 02 mar 2013

Do góry
Moja świeżo zakupiona sadzonka agapanta, jak tylko było można, powędrowała bezpośrednio do ziemi. Wypuściła kilka listków i przyszła zima. Roślina w ziemi została i... przetrwała! Dopiero na wiosnę wyczytałam gdzieś, że agapanty muszą w donicach być, mieć ciasno i na zimę wędrować do jasnych i chłodnych pomieszczeń. I od tej pory szkolę się intensywnie na temat uprawy tych roślin.
Z miernym skutkiem
Obecnie trzymam swoje w donicach, od miesiąca stoją na parapecie w mieszkaniu. Żyją, ale czy zakwitną?
Vivo, mój ciemiernik cuchnący pąki kwiatowe miał już od grudnia a pełnia kwitnienia przypadła na połowę... kwietnia! Po kwitnieniu zamarł, ale zdążył się wysiać. Obecnie mam tylko jedną roślinę. która zamierza kwitnąć.
zdjecie z 12 kwietna 2011 r.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies