Karola mówisz, masz,pierwiosnków ,miałam więcej ,lubię je gdzieś znikną biały i róż ,może w sobotę podjadę do szkółki to dokupię.Chodź to pod znakiem? bo planujemy malować deseczki na ogrodzenie,dziś odbieramy je od stolarza.
sałata
zawciąg
takie tam
Jeśli nie przesadzasz, to wytnij suche pędy a pozostałe przytnij do zdrowego miejsca. Oczyść z chwastów jej otoczenie. A jaszczurką się nie martw, one po całej działce wędrują i Tobie udało się ją spotkać akurat przy róży
To pierwiosnek ząbkowany , u mnie rosnie w cieniu rh i co troche go dziele.A dziś kupiłam jeszcze dwa inne kolory biały i bordo(?) Kwiatki marne i przekwitające ale krzaczki duże dosyc , znów podzielę.
Witajcie!
Po długiej przerwie witajcie wszyscy drodzy Ogrodomaniacy Chciałabym pokazać co nie co moich wypocin w przedogródku w 4dni a zaczęło się od nawiezienia ton ziemi...Jeszcze nie wszystko jest skończone ...ale powiedźcie co sądzicie...?
Wszyscy podziwiają tulipany i krokusy, a ja dla odmiany zachwycę się tujami, które przez wielu są napiętnowane jako cmentarne, a ja je bardzo lubię Marzę, żeby i u mnie był już taki wysoki i gęsty żywopłot . No Twój M. na pewno niezłą ilość punktów już złapał
Mam pytanko odnośnie oprysków: czy robisz je tylko interwencyjnie zgodnie z IPO, czy prewencyjnie też?
A jednak róż nie przesadziłam
Przyczyniło się do tego także to małe stworzonko - wydaje mi się że to jaszczurka zwinka, która zamieszkała tuż przy jednej z róż.
Przy okazji stwierdziłam, że przed przesadzenie, zobaczę, co z tych róż wyrośnie i czy opłaca się je zachowywać. Dam im ten rok na zaprezentowanie się