Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:25, 25 kwi 2013

Agacia napisał(a)

Miłego dnia Agata.
Bogdzia 12:27, 25 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
Bogdziu proszę podaj nazwę tego kulistego pierwiosnka. Jestem nim zauroczona! Piękny!!! Widziałam u Ani Rzeszowskiej takiego różowego, ktoś Jej wkleił i ciągle o nim myślę
I jeszcze gdzie lubi być posadzony, w jakich warunkach najlepiej kwitnie Jakbyś trochę czasu znalazła...

To pierwiosnek ząbkowany , u mnie rosnie w cieniu rh i co troche go dziele.A dziś kupiłam jeszcze dwa inne kolory biały i bordo(?) Kwiatki marne i przekwitające ale krzaczki duże dosyc , znów podzielę.

Bogdzia 12:28, 25 kwi 2013

Kasiek napisał(a)
Bogdziu milego dnia zycze.

Kasiu przepych to juz jest a nie kwitnienie, cudna.
popcorn 12:29, 25 kwi 2013

Bożenko cudną masz magnolię! To wielkie drzewo już! Ja sobie parę dni temu kupiłam, posadziłam wczoraj
Robert pokazywał wielkie drzewa w Kanadzie, widziałaś? Miodzio!! Pierwiosnki cudne, miałam taki jeden ale po zimie się wymeldował, chyba mu sie nie podobało u mnie

pozdrawiam!!
Bogdzia 12:30, 25 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
No cudne są te pierwiosnki tez mnie zachwyciły i nie znam takich no i będe się za takimi rozglądać. Miłej pracy w ogrodzie

Myśleze nie tak trudno je dostac ui kłopotów wielkich też nie sprawiaja , podobno zdrowsze sa i wytrzymalsze jak sie nie da im zestarzec wiec trzeba dzielic.
Bogdzia 12:34, 25 kwi 2013

Margarete napisał(a)
Witaj,
masz racje zaczne hartować te lilie i tyle...
Ale u ciebie magnolia ma pąków duzo... ile ma lat ? Ja posadziłam w ubiegłym roku na wiosne, jakoś tak w czerwcu ale jest malutka jeszcze i wydaje mi sie że ma 1 pąk....

Moja już trochę lat ma chyba z 8-9, dosyc duża jest.Jak zakwitnie pokażę.Byłam dziś u Tracza w Sosnowcu , magnolii zatrzęsienie.Pierwiosnki własnie u niego kupiłam.Pozdrówka.
Bogdzia 12:36, 25 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko cudną masz magnolię! To wielkie drzewo już! Ja sobie parę dni temu kupiłam, posadziłam wczoraj
Robert pokazywał wielkie drzewa w Kanadzie, widziałaś? Miodzio!! Pierwiosnki cudne, miałam taki jeden ale po zimie się wymeldował, chyba mu sie nie podobało u mnie

pozdrawiam!!

Powinien rosnąc w umiarkowanym cieniu. Roberta magnolie widziałam, moja aż tak piękna nie jest ale też niczego sobie.Pozdrawiam serdecznie i dziękuję.
Bogdzia 12:37, 25 kwi 2013

Znów sie odmeldowuje , mam sporo roboty , jutro i pojutrze goscie.
barbara_kraj... 13:01, 25 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Państwowy jest. Dobrze mówisz wycinkę drzew można przeprowadzac tylko do końca lutego , potem juz tylko w przypadku zagrożenia za specjalnym zezwoleniem a oni tną do tego czasu. Trochę sie tylko przesunęli i nadal ścinają.

Może by jakieś służby tym faktem zainteresować? Ekologów, dziennikarzy... poszperają i może winnych odkryją?
Mala_Mi 13:39, 25 kwi 2013

Pierwiosnki ząbkowane śliczne... w takim razie jeszcze raz sie skusze na nie i posadzę pod rh.... w sobotę podlewam nawozem rh bo moje jakieś marne są...