Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:56, 25 kwi 2013

Gabrysiu Hosta jakaś dziwna, to White Feather, do tego przy północnej stronie... cała reszta śpi. A Anabelka mnie zaskoczyła, sadzona rok temu, nie nawożona... pozostałe bukietowe puszczają z ubiegłorocznych gałązek, ale nie od dołu, tak jak ta.. hmm

pozdrawiam!!
AniaK 12:22, 25 kwi 2013

A u mnie właśnie bukietowe nic nie puszczają, a anabelka ma dużo pąków, dziwne, aż się boję że nie wypuszczą. Funkie niektóre już duże ząbki puszczają, ale White Feather jeszcze śpi.
popcorn 12:27, 25 kwi 2013

No proszę, u każdego coś innego Limki słabo wypuszczają, mają pąki ale jeszcze dobre kilka ciepłych dni... Anabelka - jak widać

pozdrawiam Aniu!!
popcorn 13:16, 25 kwi 2013

Pokazywałam już różę White Meidiland - ma pąki

W ub roku kwitła tak:
Margarete 14:25, 25 kwi 2013

Karolinko,
o którym bazarku mówisz ? o tym na rynku głównym miedzy ulicami Moniuszki a Orlą ?
Nie bywałam tam we czwartki, raczej w piatki i wtorki po zakupy jedzeniowe albo czzasem w soboty - wtedy sa tam i jedzeniowe rzeczy i jakies inne tzw. "wystawki", przymierzałam sie kiedys do kupna kosiarki uzywanej i fotela ogrodowego ale ostatecznie nie kupułam.

Ale rosnie u ciebie wszystko, a u mnie czeka w doniczkach na panów od ogrodzenia... potem na syna, żeby zdjał darń i zrobił rabate... a potem dopiero sadzenie.
Ale może i dobrze bo dzis była pełnia a to podobno w pełnie sie nie sadzi i nie przesadza ani nie sieje... nie wiem na ile to prawda, tak słyszałam. Ale i tak najważniejsze jest ogrodzenie, i tak czekam...
popcorn 14:30, 25 kwi 2013

Małgosiu na dzisiaj niczego nie planowałam, mam zebranie w szkole do której Młoda pójdzie. I miałam odebrać następne skrzynie na warzywa, ale nie zdążę pewnie...
Zresztą pełnia nie pełnia, nie wierzę w to...
Miałam kalendarz księżycowy, dostałam od Danusi w ub roku, niby się trzymałam, ale czy to ma sens? hmm...

Tak, mówię o tym głównym targu. We czwartki są wystawki, 2 alejki, dzisiaj było mnóstwo. Czasem warto. Kosiarki bym nie kupiła, ale takie duperele ogrodowe mam, czasem coś dla Młodej...rower mam stamtąd...

Rośnie wszystko, co mnie cieszy U Ciebie też będzie. Zdrówka tylko życzę i żeby syn zrobił jak mamusia każe

pozdrawiam!!
popcorn 14:33, 25 kwi 2013

Wrzucę resztę porannych fotek, bo jutro nieaktualne będą

Dom z tyłu:

Rabata żurawkowa:

W żonkilach bzycząco

Graham Thomas rośnie

Kulkowo przed domem:

Hiacyntowo przy wiązie (czekam na żółte listeczki!)

Trawka od Roberta:

Trawiasta przed domem chwilowo cebulowa

W balii kwitnąco:
zuza12 14:42, 25 kwi 2013

Śliczne masz te skrzynki w warzywniku.
A ta róża z pakami to zdjęcie z teraz, czy z tamtego roku?
Milka 14:44, 25 kwi 2013

Wiosennie, kolorowo i radośnie
popcorn 14:49, 25 kwi 2013

Zuza - no pąki ma już teraz Końcem marca wzięłam ją do domu - bałam się mrozów (zimowała w piwnicy Teściów). Od ok 1,5 tyg na dworze. Kwitnące zdjęcie z ub. roku.
Irenko - dzięki