Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 21:14, 10 kwi 2013

Do góry
Bogdziu, mówisz masz - raniuszek dla Ciebie

Poleć mi proszę odmianę rh, z grupy niskich ok 0,5 m, o zwartym pokroju w kształcie grzybka.
Żywopłot strzyżony liściasty 21:12, 10 kwi 2013

Do góry
Trochę się wstydzę, bo niestety mój ogród to raczej trawnik z przypadkowymi nasadzeniami. Mam nadzieje że będzie czytelne. Nie mam zdjęć o innej porze roku.

Chyba się udało
W cieniu - zacieniona 21:05, 10 kwi 2013

Do góry
...niedźwiedzie futerka...spały...trochę je odkopałam...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:04, 10 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)

Oby się ułożyło, ale zamiast się prostować coraz bardziej się chrzani.. Ale t ojak z cerowaniem.. stare to się rwie i drze i w jednym załata , w drugim wyskoczy..... na szczęscie są już krokusy.. świat przynajmniej kolorowy

Dla Ciebie

Dziękuje ja sie ciesze ę ciepło się robi że ogrzewanie się wyłączy i nie będzie trzeba za nie go płacić i odpadnie płatność tak to jest zamiast się cieszyć z roślin to ja takimi rzeczami się przejmuje ojej straszne Ale trzeba jakoś do przodu oby dobrze wszystko było hi hi hi
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:01, 10 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A po słonecznej stronie,takie widoczki.
[img

Haniu piękne krokusowe widoki u Ciebie ale mnie zaintrygował ten kulisty RH. Jaka to odmiana wiesz może?
Pozdrawiam serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:59, 10 kwi 2013

Do góry
I takie tam... co to 500 krokusów..... tu ich tyle posadziłam, albo 250??? hmmm ...... pod nimi są wczesne tulipany, a jeszcze niżej późne tulipany...... Jak się za 2 lata rozrosną będzie żółta rzeka Jangcy Ciang Widok w jedną i widok w drugą

Nasz przydomowy ogródek 20:56, 10 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj zrobiłem rozgrzewkę w ogrodzie. Ale powiem Wam że nie jest lekko z tym rozruchem. Pracowała dzisiaj łopata i sekator. Na grabie jeszcze za mokro.

Hortensja przed cięciem.

Po cięciu.

Lawendy pięknie pod śniegiem przezimowały. Przed i po cięciu.

Wysłali robotnicę na zwiady. Ciekawe co powiedziała szefostwu po oblocie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:55, 10 kwi 2013

Do góry
Anuś....... też nie wierzyłam... gały mi wylazły.. bo to miejsce ocienione, a śnieg mokry i ubity.....

Pszczółce też gały wylazły

A potem się upudrowała na żółto

Rododendronowy ogród II. 20:54, 10 kwi 2013

Do góry
mira napisał(a)
Bogdzia ja już nie mam sniegu - widziałam u Ciebie - to jedyne co można zrobić - jechać

sprawdź pogodę, tam lubi padać więc weź kurtkę odpowiednią albo parasol też

i ku pokrzepieniu to co zobaczysz - czekam na Twoje zdjęcia

pozdrawiam

No właśnie muszę to zobaczyc na własne oczy. Kurtka i parasol już zapisane-dzieki.Zdjęcia oczywiście będą.Pozdrówka Mirus.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:52, 10 kwi 2013

Do góry
Na froncie

I strażnik krokusów

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:52, 10 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bogusia... i do was przyjdzie wiosna.. a potem będzie sie spieszyć jak i u nas...
To robiłam koło południa

A to 6 godzin później

niesamowite! normalnie nie wierzę
Bajkowy ogród Weroniki 20:51, 10 kwi 2013

Do góry
Bogdziu, gify będą, ale nie chcę za dużo "migotać" w jednym miejscu. Teraz bolą mnie oczy.
Aniu asc, u mnie też "mini holandia" się pokazuje, najpierw kwitnące tulipanki w marcu zachowały się dobrze pod pierzynką śniegową aż do dzisiaj. Gifom czas wydłużyłam, ale mogłam bardziej.
Jotko, dziękuję.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:50, 10 kwi 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Aniu pozdrawiam całuje i ściskam żeby nam się wszystko jakoś ułożyło buziam ściskam i tuliskam

Oby się ułożyło, ale zamiast się prostować coraz bardziej się chrzani.. Ale t ojak z cerowaniem.. stare to się rwie i drze i w jednym załata , w drugim wyskoczy..... na szczęscie są już krokusy.. świat przynajmniej kolorowy

Dla Ciebie

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:42, 10 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu jak nazywaja się te iryski bo ja kupiłam teraz cebulki podobne

Irys żyłkowany, Kosaciec żyłkowany, irys reticulata

No to iryski

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:41, 10 kwi 2013

Do góry
To jeden duży plac obsadzony krokusami i liliami No i trochę tulipanów....... taka rabata cebulowa

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:38, 10 kwi 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie. Jeszcze trochę i wiosna pełną parą ruszy

Ja ruszam jutro do Przemyśla.. pomacham CI łapką bo na wizytę to raczej nie mam szans. Będę na wieży katedralnej

I lecimy z krokuskami dalej..

Pod Laskiem 20:36, 10 kwi 2013

Do góry
Witam, ponownie przesyłam zdjęcia wielkanocnych kolędników w moim ogrodzie to tak na powitanie. Nie wiem jak u was, ale u mnie od dziś wiosna pełną parą i praca też W dzisiejszym dniu wraz z moim M położyliśmy nowe ścieżki ze starych płyt chodnikowych, i przestawiliśmy pergolę z różami w inne miejsce. Nie wiem jeszcze jak róże tą przeprowadzkę przeżyją. Ale pergola wcześniej była tak położna, że nachodziła na iglaka, który kształtuję na kulę i przejście było bardzo wąskie. Jeżeli chodzi o płyty myślę, że efekt dosyć fajny

Poniżej, zdjęcia z pergolą w starym miejscu. W miejscach gdzie widać łyse place rosły pigwy, które przysłaniały większą część ogrodu.

I jeszcze raz świąteczni goście. Koniki uciekły sąsiadowi Ale na święta mieliśmy frajdę. Goście Agro też

A poniżej widać kawałek ścieżki jaka prowadziła do altany teraz są położone 4 razy większe płyty

I dzisiejsza praca

Następne płyty czkają na położenie

I przeniesiona pergola. Pergole jeszcze muszę obsadzić czymś. Wiem na pewno, że wykorzystam trochę kamieni

I ostatnie zdjęcie z moją dużą PRAWIE kulką. W tym miejscu koło tego iglaczka planuję jakieś mniejsze kulki

I na zakończenie nasz wierny całodniowy towarzysz, cały dzień kręcił się w okół ogrodu i nawoływał towarzyszkę

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:36, 10 kwi 2013

Do góry
Bogusia... i do was przyjdzie wiosna.. a potem będzie sie spieszyć jak i u nas...
To robiłam koło południa

A to 6 godzin później

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:34, 10 kwi 2013

Do góry
A teraz krokuskowo obiecane...... do znudzenia....ale obiecuję kolejną porcję jak inne zakwitną Już nie zastanawiam sie co wstawiałam ,wiec jak sie powtarzam to sorki....

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:32, 10 kwi 2013

Do góry
No to teraz w składance Patrzę na pszczółki i od razu widzę naszą Pszczółkę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies