Czy te małe listki to pragnia syberyjska ? Jesteś z niej zadowolona?
Bardzo mi się tu podoba
Takie zwiędnięte i ściśnięte przyszły mi czarne bzy lacinata, zamoczyłam bryły w wodzie, postawiłam w cieniu i liście wstały. Teraz są zadołowane za domem w mojej lodowatej ziemi.
Trzcinniki Brachytricha są tak piękne. Jesienią się bardzo ładnie przebarwiają. Czy te lulki na jego tle nie zaburza koloru jesiennego.
Klony przepiękne idę dzisiaj kupować do sąsiada może zrobię zakup.
Mój klinik atropurpurea nieopatrznie przycięty pięknie odbija.
To znaczy posadziłam w dobrym miejscu.
U mnie karmnik sam się wysial w zeszłym roku i mus go wysadzić w inne miejsce.
A kilka lat wstecz na skalniaku sam się wygubil.
Jeżeli chodzi o Kalinę Kilimandżaro to kwitnienie. U mnie też ma takie zawiązki. Moja kwitnie bez przerwy nawet do mrozów.
I jest ślicznie, doczekałaś się. Kloniki super, ten co ucierpiał, zostaw. Podlej Florovitem i może odżyje.
Rabata z hortensjami i resztą, już dorodna, zaraz busz.
Jak w biel wiosenną chcesz iść, to są białe bodziszki i zawilce majowe.
To te nowe?
Moja 4razy taka, ale za to możesz z bliska podziwiać kwiecie.
Trybulę tez mam, dostałam od Danusi, a teraz się sieje gdzie chce, fajna jest, ażurowa
Piękny misz-masz tulipanowy To jeszcze ten czas, że kolory cieszą, a nawet jak coś zgrzytnie to da się nad tym przejść do porządku dziennego Chyba pierwszy raz w życiu wykopię tulipany sadzone "dawno" plus te, które mi nie leżą, dokupię coś jesienią i posadzę wszystko w jednym miejscu wychodząc z założenia, że będzie co będzie
A tak w ogóle to zajrzałam, żeby napisać, że maczki od Ciebie (te z zimowego siewu) dzielnie się przebiły przez ściółkę z kompostu i dają radę dalej