Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 20:15, 23 lut 2013

Do góry
Tak, ona dobrze rośnie na słońcu

Blaski i cienie nowego życia 20:08, 23 lut 2013

Do góry
U mnie w ubiegłym roku pierwsze krokusy były ok. 17 marca, czyli już niedługo takie słoneczka będą w trawniku

Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 20:07, 23 lut 2013

Do góry
Beatko, jak najbardziej się nadają, Jak możesz to najlepiej zapewnić lekko wilgotne stanowisko, wtedy jest pięknie.

To właśnie tu 20:06, 23 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękne te białe liliowce, poszukam by je zakupić a takie ciemno fioletowe masz może? u mnie tylko problem z nornicami u Ciebie widze pięknie się rozrastaja. Pozdrawiam

Nornic ci u mnie dostatek. Ale liliowce dają sobie radę.

Ruffled Storm

Grape Velvet

Super Purple
Ania i róże i cała reszta :) 20:06, 23 lut 2013

Do góry
A dzisiaj mój domowy kwiatuszek - Romuś
Też czeka na wiosnę z utęsknieniem..
Moje zmagania ogrodowe 19:57, 23 lut 2013

Do góry
Ewelinko przyszłam życzyć miłego weekendu Kindzi daj wysiać rzodkiewkę, będziecie miały listki do kanapek, albo na ligninie kiełki, a będzie się cieszyła lampiony super napisz na priv po ile były? zostawiam kwiatki dla ogrodniczek
Kolorowe rabaty 19:56, 23 lut 2013

Do góry
Troszkę czerwieni w szarości
To właśnie tu 19:52, 23 lut 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)

Pięknie zaczął też wschodzić miłek wiosenny. Nie zdążył jednak zakwitnąć przed kolejnym ochłodzeniem.
Ale nic nie przeszkadza by przypomnieć jak zakwitł w ubiegłym roku.

Dzidko, ten miłek różni się nieco od miłka wiosennego. Może to jest miłek amurski? On dużo wcześniej 'startuje')
Ania i róże i cała reszta :) 19:49, 23 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Muszę je przesadzić i aż serce się kraje, bo w tym roku nic nie umarzły i są wielgaśne... ależ będzie kwiecia Pocieszam się, że mam glinę, wiec bryła korzeniowa do przesadzania jest bardzo zwarta. Ile tylko będziemy w stanie wykopać i udźwignąć

asc napisał(a)
Te chcę przesadzić..... dlatego sie boję, a muszę....

Ależ dorodna, różane cudo .
Na pewno coś ucierpi, ale skoro taka ziemia, to może będzie dobrze. Aniu, może jednak nie obcinaj tych pędów, bo wielki żal, spróbuj ją tak przenieść, jeżeli zaczyną wiosną jednak te pędy marszczyć się i zasychać, to wtedy będzie trzeba je mocno przyciąć.
Co z tym ogródeczkiem począć 19:48, 23 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
W oczekiwaniu na relacje zdjęciową z Gardenii zapraszam na ciacho

O nie nie nie. Ja dziękuję
Mój kawałek raju II 19:47, 23 lut 2013

Do góry
Neska napisał(a)
Ania buziam

Hej Neska witam i buziam
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 19:45, 23 lut 2013

Do góry
Dereniowo hostowa rabatka

W cieniu - zacieniona 19:44, 23 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
moje sprawdzone to Błękitny Anioł , Jackanii ,Ville de Lyon mocno kwitną tak jak i już polecana Purpurea Elegans no i białe bo są cudne
..Danusiu,dziękuję...piękne.
Nelumbo - lotos 19:42, 23 lut 2013

Do góry
Odpowiednia pora na wysiew.
Nasiona Nelumbo nucifera

Przetarte papierem ściernym nasiona wykiełkują w kilka dni. Nasiono przecieramy od strony małego wgłębienia. Wykiełkuje po stronie przeciwnej, tam gdzie widoczny jest mały szpiczasty czubek.

Nasiona umieszczamy w naczyniu z wodą o temperaturze powyżej 20*C . Optymalnie dla nelumbo to 26 - 30*C
Rajski ogród Ani 19:41, 23 lut 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Bożenko ta biel w przeciwieństwie do bieli śniegu jest taka ciepła i radosna

No jesteś prawdziwym mistrzem w tych zdjęciach.
To właśnie tu 19:40, 23 lut 2013

Do góry
Przeglądając ubiegłoroczne zdjęcia zauważyłam, że obok tego kwitnącego wiosennego rozczochrańca /podoba mi się to określenie / kwitła też sangwinaria kanadyjska 'Multiplex'.
Jak tylko śnieg ustąpi będę jej wypatrywała.
Bożenko, Haniu, Jolu, ku pokrzepieniu serc.

A niech tam, jeszcze przebiśnieg.
Ania i róże i cała reszta :) 19:40, 23 lut 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, jeszcze trochę i będziesz biegała z aparatem po ogrodzie i cykała tegoroczne wiosenne fotki. Po niedzieli od środy ma być już cieplej. Zacznie się już przedwiośnie. W końcu ta zima się kończy, chociaż dzisiaj jeszcze tego nie widać. Ale to już jej ostatnie podrygi.

Tak, ale straszą, że w połowie marca będzie duży mróz, gdy już wszystko się do życia obudzi..
Oby się to nie sprawdziło, oby nie.
Tak dobrze na razie idzie nam ta zima, że może nie trzeba będzie ciąć nisko róż.
I oby tak sobie szła... i poszła .

Joku napisał(a)
Pozdrawiam Aniu! Cieszę się że pokazałaś się na forum. Ciekawa jestem twojego ogrodu w nowej aranżacji. Pozdrawiam serdecznie.

Witaj Jolu , ja również jestem ciekawa jak to będzie u Ciebie, będziemy podziwiać efekty Twojej ubiegłorocznej pracy .

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, witam
Kilka róż zakupiłam a teraz się głowię, gdzie je posadzę! Ech, nie miała baba kłopotu...)))

Dla Ciebie błękit nieba i migdałkowe różyczki

Basiu, ślicznie dziękuję, aż mi przypomniałaś, że migdałek był w moim planie zakupowym , no.. od trzech lat . Może w końcu go kupię. A róż tez już nie mam gdzie sadzić, przymierzam się do zakupu solidnych donic w tym roku .
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 19:39, 23 lut 2013

Do góry
A najfajniejsze jest to że zgrywając zdjęcia z aparatu znalazłam w nim jeszcze takie o których zapomniałam

Energetyczne połączenie pęcherznicy i ostróżki:

Lawendy na skarpie kwitnące po raz pierwszy:

Ania i róże i cała reszta :) 19:39, 23 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu bardzo dziękuję za opinie
pozdrawiam cieplutko

Ja również pozdrawiam .

Gosiniak napisał(a)
Wiosnę widzę, jak cudnie, a o różach podczytuję i się szkolę, jakąś pnącą do niebieskiego powojnika mogłabyś polecić. Mam teraz abrahama derby w tym miejscu, ale jakoś do tej pory nie spełnia moich oczekiwań, dam mu jeszcze szansę, ale po cichaczu zastępstwa szukam
Pozdrawiam serdecznie

Gosiu, Abraham raczej nie spełni Twoich oczekiwań, to bardziej krzewiasta forma niż pnąca, w dodatku często słyszy się złe opinie co do jego wzrostu.
Niebieskie kwiaty pięknie łączą się z różami i z bielą, tym razem zaproponowałabym klasyki - New Dawn lub Rosarium Uetersen

Szczególnie zachwyca mnie właśnie New Dawn w takich połączeniach, te dwa kolory razem wydobywają z siebie wiele głębi, tworzą elegancki, zgrany duet .

Evchen napisał(a)
Aniu, macham już się nie mogę doczekać wiosny i róż muszę odkopać swoje notatki jesiene, bo ostatecznie nic nie kupiłam - przełozyłam zakup na wiosnę A było tam tego sporo.....

Ja też coś sobie muszę kupić, na poprawę nastroju choćby , zaraz uderzam do Ćwika, bo dawno tam nie szalałam .
Mój kawałek raju II 19:39, 23 lut 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Hej! Nowe róże! Super i jakie piekne odmiany! Gdybym miała rękę do róż też bym nabyła drogą kupna ale nie mam niestety ! Pozdrawiam m

Moniko Ty nie masz? to kto ma mieć pozdrawiam cieplutko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies