Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowy miesięcznik "Zieleń to Życie" 18:27, 21 mar 2013

Do góry
Dokładam w takim razie od siebie okładkę, miałam wkleić jutro, Marta mnie uprzedziła Hehe, no nie mogłaś poczekać do premiery?

Rododendronowy ogród II. 18:27, 21 mar 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za śliczne tulipanki na moim wątku. Ja Tobie też życzę pięknej i ciepłej wiosny. U nas teraz temperatura +5 i powoli spada (wczoraj było +10). Z nieba kapie ni to deszcz, ni to śnieg. Musimy jakoś nie dawać się tej chandrze zimowej, tylko jak to zrobić? Ciepło pozdrawiam

Agnieszko zobacz jak wyglada u mnie pierwszy dzień wiosny.

W ciągu dnia.

Wieczorem

Rajski ogród Ani 18:26, 21 mar 2013

Do góry
Dziś wielki dzień, wszyscy witają wiosnę, a raczej jej szukają i znaleźć nie mogą
O rana pada gęsty śnieg, a zapowiada się, ze tak popada do jutra rana Chociaż w większości ogrodów są takie widoki to pokażę pierwszy dzień wiosny w moim ogrodzie

W cieniu - zacieniona 18:24, 21 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Krzewuszka tak obsypana kwieciem, że w pierwszej chwili myśłałam, ze to migdałek
...w doniczkach...
Rododendronowy ogród II. 18:16, 21 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
To u nas jeszcze nie jest tak źle...tylko deszcz pada...

Na popołudnie, żeby milsze było

Kasiu dzięki za ta tęczę bo kolorów nam najbardziej teraz potrzeba. ja już zaczynam myslec że ta zima będzie cały rok.
Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 18:09, 21 mar 2013

Do góry
Widziałam dzisiaj te bukszpany, wyglądają ogólnie dobrze, choć zdaje się, że są kopane.
Nie kupowałam, ale zrobiłam dla Was na szybko fotki poglądowe

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:05, 21 mar 2013

Do góry
20 marca astronomiczna wiosna śnieg lekko stopniał.....

21 marca kalendarzowa wiosna....

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:04, 21 mar 2013

Do góry
19 marca rano
Wiosna......świeża dostawa....

Na Francuskiej 17:58, 21 mar 2013

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Lato 2012

ślicznie dbasz o teren wokół domu, dużo kwiatów, zadbane, podziwiam, a ta zima już mnie zdołowała i tym bardziej fajnie jest pocieszyć oczy kwiatkami
W cieniu - zacieniona 17:54, 21 mar 2013

Do góry
Brunery...też mają piękne liście i są wprost stworzone aby rosły na zacienionej..
Mam 3 rodzaje i staram się je rozmnożyć -z dobrym efektem...dobrze się dzielą i szybko rozrastają..
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 17:51, 21 mar 2013

Do góry
Kasia, Gosia, Marysia, Edytka dzieki za odwiedziny.Miło mi bardzo ).
W końcu się doliczyłam. Potrzebujemy: 140- świerki serbskie i 210 -tuje aureospicata lub 120- świerki serbskie, 20- choiny kanadyjskie i 210- tuje aureospicata. Będziemy mieszać dwa dłuższe boki w taki sam sposób: 7x świerk, 7x tuja, 7x świerk, 7x tuja,.......Lub jeżeli zdecydujemy się jeszcze na choinę kanadyjską to będzie: 1x choina kanadyjska, 6x świerk, 7x tuja,......Front i tył działki prawdopodobnie sama tuja. Ale to jeszcze do przemyślenia. Odstęp od ogrodzenia ok 2 m tak na wszelki wypadek aby sąsiedzi w przyszłości nie robili nam problemów.
Świerki będziemy sadzić co 1,0-1,2m a tuje co 0,70m.

Dla Wszystkich spragnionych wiosennego ciepła:

Na Francuskiej 17:46, 21 mar 2013

Do góry
No i nie mogłam zapomnieć o jakimś akcencie wiosennym do domu

Zadaszenie tarasu 17:46, 21 mar 2013

Do góry
Poliwęglan jest przezroczysty. Nie można mówić że jest drogi, jest jedynym lekkim materiałem na takie przeznaczenie i dziękować że coś takiego jest i nie zleci nam na głowę

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 17:44, 21 mar 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Dobrego dnia!

Takie obrazy pragnęłabym już podziwiać na zewnątrz . I nawzajem Iwonko

U mnie sypie śnieg mokro i brzydko ! a fee!
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:43, 21 mar 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Plan jest dobry moim zdaniem. Zastanawiam się nad trawkami w środku- fajnie by było nie dawać za jasnych, żeby nie zlewały się z jasną stipą ( ma jasne kłosy , więc daje jasny efekt), tylko ładnie z nią kontrastowały- zielone jakieś , niewysokie. Widziałabym tam Beatlesy, ale już masz ich w planie sporo, i do nich znowu żurawki powinny być niskie. Także można jeszcze pomyśleć nad nimi.

Miłorzęby- to jak rosną wydaje się nie przeszkadzać. natomiast nie bardzo mi 'leży' że środkowy to Califorian S.- dziwnie tak- dwa kuliste , a w środku smukły- nie bardzo widzę tu taka kompozycję. Może C.S wysadzić stąd- nawet na brzeg stipy, tuz przed świerk kłujacy- bedzie nawiązywał do marikenów gatunkiem, ale z daleka kontrastowała formą.Tylko jesli koln jest duży to za blisko niego.
A Marikeny zbliżyć do siebie, albo dosadzić trzeci. Jesli dosadzać, to juz zrobić z nich łuk jak kształty na rabacie.

Co do miłorzębów - jestem skłonna wysadzić tego środkowego (pisałam, ze to pomyłka, kupiłam bez liści jeszcze) i dokupic Marikena w jego miejsce. A tego Califorian Sunset całkiem w inne miejsce w ogrodzie zaadoptować.
Tylko ten łuk poprawię bo one w takim ładnym łuku to nie rosną...

Trawka w środek - te Beatlesy bardzo mi się podobają - ale widziałam je jedynie na zdjęciach. One chyba mają tą zieleń taką ciemniejszą, prawda? WIęc fajnie by ze stipą sąsiadowały.

ha, a stipa na razie strajkuje - ani ździebełko nie wyszło

Magnolio, chyba dokładniej to omówimy w przyszłym tygodniu - bo w tym jak ja już jestem w domu, to ciebie już nie ma przy kompie.
W przyszłym tyg przed południem dam rade być

Dziękuję ślicznie i duuużo życzę
Na Francuskiej 17:36, 21 mar 2013

Do góry
Nie mogłam się powstrzymać i wsadziłam wczoraj bratki. Od razu zrobiło się wiosennie szkoda tylko, że na 1 dzień. Mam nadzieję, że nic im się nie stanie i słonka będzie coraz więcej

Kocham ten ogród 17:35, 21 mar 2013

Do góry

i ławeczka już czeka

Witaj Iwonko, pogoda płata nam figla, wiosny nie widać. Zima się zaparła i nie chce odejść, od godziny sypie śnieg. Kupiłam taką samą ławeczkę,pewnie niedługo do mnie dotrze, czym pomalowałaś swoją?
Pozdrawiam
Na Francuskiej 17:32, 21 mar 2013

Do góry
Liliowiec

Lilak ma coraz większe pąki

Tulipany

I krokusy

Na Francuskiej 17:26, 21 mar 2013

Do góry
Witam odwiedzających mój wątek.
Dziś pierwszy dzień wiosny, ale aura raczej zimowa. Wieje zimny wiatr, na dworze 0 st. Śniegu nie ma. Za to wczoraj było pięknie. Cały dzień świeciło cudne słonko, temperatura dochodziła do 7-8 st. Zrobiłam mały obchód ogródka i znalazłam małe skarby

Rozchodniki pokazały swoje różyczki

Hiacynty nieśmiało wystawiają główki

Orlik

Ostróżka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies