Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:24, 12 lut 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:23, 12 lut 2013

Do góry
Witajcie, dziękuję za pozdrowienia i odwzajemniam - mam śliczne tulipany w szkle Kupiłam sobie

Zielona przystań 14:16, 12 lut 2013

Do góry
Witam Was serdecznie!

Mam na imię Agnieszka, na Ogrodowisku jestem nie długo, bo od ubiegłego roku, jednak strona od razu mnie zauroczyła, jak również przemiła atmosfera, Wasze wspaniałe, inspirujące ogrody a także świetne artykuły Danusi.

W obecnym miejscu mieszkam 3 lata. Cały teren ma dokładnie 1880m kwadratowych. Na pierwszy rzut oka wydaje się że mało zostało w nim cokolwiek zrobione, jednak został prawie cały przekopany pod kątem kamieni które znajdowały się tuż pod starą warstwą trawy a które jak się później okazało były pozostałościami po zakopanym starym domu, który kiedyś tam stał.

Była to bardzo ciężka praca ale mam nadzieję że przez to będę mieć możliwość łatwiejszego założenia ogrodu. W ogrodzie znajduje się kilka starych drzew, których raczej nie chcę usuwać. Największe to orzech i jabłoń, później jest śliwa i kilka mniejszych jabłoni, z drugiej strony domu. Są też bzy, które przesadziłam 2 lata temu i chyba wciąż nie mogą się przyzwyczaić do nowego miejsca. W ubiegłym roku posadziliśmy 50 brabantów i założyliśmy maty na siatkę od strony drogi. Wspomnę jeszcze o tym, że teren był trochę niwelowany, w tym celu dowoziliśmy sporo ziemi. I pomimo, że jesteśmy na samym początku drogi do wymarzonego ogrodu - mam w głowie pewien plan i ogólną koncepcję jak chciałabym aby wyglądał.

Przede wszystkim chciałabym posadzić dużo iglaków, które kocham i one powinny zdominować całość. Dopełnieniem będą rośliny o których napiszę w dalszej części.

Poniżej kilka zdjęć z dotychczasowych moich poczynam ogrodowych (ponieważ mam psa niszczyciela wszystkie rabaty są ogradzane). W tamtym roku rosły u mnie kany, które teoretycznie dostałam a za którymi nie przepadam oraz cały pas dziwaczków, które sadziłam od ziarenek. Przypuszczam, że kwiaty te są u mnie tylko chwilowo, gdyż tak jak już pisałam ich miejsce zajmą pewnie iglaki.

Mam nadzieję że pomożecie mi troszeczkę aby ogród wyglądał fajnie a żebym przy jego tworzeniu popełniła jak najmniej błędów.
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka

Moje zmagania ogrodowe 14:07, 12 lut 2013

Do góry

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 14:05, 12 lut 2013

Do góry

ucieczka

pierwsze kwiatki w tym roku

Moje zmagania ogrodowe 14:03, 12 lut 2013

Do góry
Karmienie kaczek u rodziców, jestem dla nich obca (dla kaczek, nie dla rodziców ) i musiałam trochę postać zanim udało się im zrobić zdjęcia

pierwsze odważne

chwila zastanowienia

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:02, 12 lut 2013

Do góry
Aguś, perfekcyjna ogrodniczko, wielkie gratki na 400 setki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:57, 12 lut 2013

Do góry
Po transformacji padły 3 największe zakłady -szkoda mówić

a to widziałaś -pamiątka dawnej świetności zakładów ceramicznych

Alstroemeria 13:56, 12 lut 2013

Do góry
Babetka napisał(a)

Alstroemerie

Moje zmagania ogrodowe 13:55, 12 lut 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
I ja przybieglam i kwiatuchy przynioslam
Dawno,dawno temu,mieszkalam krotko i przez przypadek w okolicach Olsztyna Piekne tereny....

Witam, dziękuję za kwiatuszki
Te tereny też mi się podobają
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:50, 12 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

My tu już kwatów jak na ołtarz przytargałyśmy a gospodyni niczym nie częstuje A pamiętam czasy gdy Anula sowój sekretny barek z miniaturkami przed nami owtwierała
Wkleiłabyś chociaż fotę aby człowiek napawał oczy tym niezapomnianym widokiem

Mówi - ma..... dla Ciebie wszystko Ale chyba wszystko nie pokazałam..bo mozna tylko 4 zdjecia w post wkładać

o ludzie! Ty masz niezły barek...kiedy ten zlot u Ciebie?????

Jeden zlot już był ale z barku nic nie ubyło , przynajmniej ja nic o tym nie wiem.
Pozdrawiam Anię o rok starszą
Rabatka z kratką w tle... 13:43, 12 lut 2013

Do góry
Witam Szanownego Sąsiada Też pomyślałam o róży jak zamontowali kratkę tylko nie mogę wymyślić jak to połączyć z resztą chciejstw

Wymyśliłam coś takiego:

Chciałabym żeby to pasowało do kostki i istniejącej rabaty, która wygląda tak:

Tylko jak zaadoptować tu te prostokątne rabaty, które mi się podobają. Ktoś wie i pomoże?
Gdzieś na końcu świata... 13:27, 12 lut 2013

Do góry
Wydaje mi się ,że na takim lotnisku trzeba zacząć od ogólnego wytyczenia rabat .. Np. Coś. W tym stylu .. ( jak będziesz chciała to usunę Gośku )

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:20, 12 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Wpadam w poszukiwaniu wiosny

Ula, piękny ciemiernik u nas znowu śnieg i chyba zima jeszcze na trochę wróciła...niestety!
Ogród w skali mikro :) 13:16, 12 lut 2013

Do góry
Gosiu Igiełkowa.. Ja mam takie cudo u siebie , jeden z pierwszych zakupów ogrodowych, metki nie było .. Wydaje mi się ,że to szczepiona na pniu glauca globosa ... Czy to trzeba ciąć ? Albo uszczykiwać , żeby ładny pokrój zachowało , czy dać tem spokoój ??

A może ktoś ma doświadczenie z takim oto osobnikiem ??

Nie wiem czy coś dojrzycie spod czapy śniegu ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:15, 12 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

My tu już kwatów jak na ołtarz przytargałyśmy a gospodyni niczym nie częstuje A pamiętam czasy gdy Anula sowój sekretny barek z miniaturkami przed nami owtwierała
Wkleiłabyś chociaż fotę aby człowiek napawał oczy tym niezapomnianym widokiem

Mówi - ma..... dla Ciebie wszystko Ale chyba wszystko nie pokazałam..bo mozna tylko 4 zdjecia w post wkładać

o ludzie! Ty masz niezły barek...kiedy ten zlot u Ciebie?????
W cieniu - zacieniona 13:13, 12 lut 2013

Do góry
Dzisiaj słoneczko od rana,śnieg topnieje...zostawiam trochę wiosny z kuchennego parapetu.
ogrodoweimpresjejolki 12:45, 12 lut 2013

Do góry
Ciekawe co Wy na to ?

No i karteczka

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:44, 12 lut 2013

Do góry
A to moja hortensja pnąca pięknie pachnie jak kwitnie.

Na zdjęciu juz po przekwitnięciu.
Ogród mały, ale pojemny;) 12:40, 12 lut 2013

Do góry
A tak było kiedyś

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies