Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gabrysia_ 16:29, 05 kwi 2013

baraga1904 napisał(a)
...mało macie śniegu w Zielonej ..u mnie nic nie wystaje poza drzewami i krzakami...zaspy zaspy zaspy na Śląsku...

Potwierdzam
JulkAd 16:55, 05 kwi 2013

Gosiu śniegu u Ciebie niewiele, u mnie podobnie, ale z grabiami jutro jeszcze nie wyjdę do ogrodu na trawę niestety...za słowo Cię trzymam i czekam do 10 -go
Basia_1987 19:37, 05 kwi 2013

Gosiniak napisał(a)

Ja już nie narzekam, cieszę się jak dziecko, że śnieg nowy nie dowalił, u mnie panuje przedwiośnie prawie
Wczoraj było tak +3, śnieg nie padał:

Gosiu interesują mnie te kamienie w żwirku, masz pod nimi agrowłóknine?Te kamienie są wbetonowane ?w jakiej kolejności jest to zrobione?
grazyna 20:04, 05 kwi 2013

Twoje przedwiośnie jest naprawdę przedwiosenne Muszę znależć czas by u Ciebie poszperać w poszukiwaniu " rabat wyspowych " Mam ochotę zrobić u siebie i potrzebuję podpatrzeć.
agata19762 20:08, 05 kwi 2013

witaj Gosiu

jest nadzieja, że wiosna w końcu przyjdzie,
Twoje roślinki też budzą się do życia....

miłego wieczorku
Maria667 21:48, 05 kwi 2013

Gosiu!
Przeczesuję całe forum wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu inspiracji , bo wiosna za pasem i trzeba się będzie niedługo brać do pracy
Nareszcie
U mnie śnieg topnieje, a sąsiednia łąka prawie zatopiona...
margi 10:02, 06 kwi 2013

Pozdrowionka ślę,wczoraj byłam w Ziel.G.mam wrażenie,że u mnie jest więcej śniegu
W leroy merlin sprzedają formowane cyprysiki( jakieś bidne w tych doniczkach) nie kupiłam,cena dość przystępna dzisiaj się zastanawiam
Gosiniak 16:18, 06 kwi 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Gosia...szczęściaro,u ciebie to chociaż coś widać,bo u mnie nadal nic,tylko śnieg i jakby go mało było to zaczyna znowu sypać...masakra jakaś

Śniegu jest już bardzo malutko, głównie przed domem, krokusy coraz większe, a prognozy obiecujące, jestem bardzo zadowolona, bo wszystko wskazuje na to że wreszcie wystartujemy z ogrodowymi zmianami

baraga1904 napisał(a)
...mało macie śniegu w Zielonej ..u mnie nic nie wystaje poza drzewami i krzakami...zaspy zaspy zaspy na Śląsku...

I u ciebie niedługo się wszystko zmieni, liczę że od poniedziałku da się już popracować, u mnie już tylko ociupinka śniegu

JulkAd napisał(a)
Gosiu śniegu u Ciebie niewiele, u mnie podobnie, ale z grabiami jutro jeszcze nie wyjdę do ogrodu na trawę niestety...za słowo Cię trzymam i czekam do 10 -go

A może byś szybciej?
Myślę że już jutro będzie znośnie, spacer z dzieciakami planuję, a do ogródka od poniedziałku, ciekawe czy się sprawdzi

grazyna napisał(a)
Twoje przedwiośnie jest naprawdę przedwiosenne Muszę znależć czas by u Ciebie poszperać w poszukiwaniu " rabat wyspowych " Mam ochotę zrobić u siebie i potrzebuję podpatrzeć.

Grażynko szperaj do woli
Właściwie typowo wyspowych to ja nie mam, choć można te przy ognisku uznać za takie
A ja mam już praktycznie zaplanowane wszystkie zmiany, teraz tylko zakasać rękawy
Gosiniak 16:39, 06 kwi 2013

agata19762 napisał(a)
witaj Gosiu

jest nadzieja, że wiosna w końcu przyjdzie,
Twoje roślinki też budzą się do życia....

miłego wieczorku

Budzą a jakże, żółte krokusy wyglądają mizernie, bo w końcu miesiąc pod śniegiem leżały, ale fioletowe dopiero startują więc jest nadzieja, że jeszcze będzie wiosennie, u mnie dziś dość ciepło +6, tylko słońca nadal brakuje, ale jutro ma być
Ależ jak się cieszę, tryskam energią, nareszcie zacznie się coś dziać
Gosiniak 16:47, 06 kwi 2013

Basia_1987 napisał(a)

Gosiu interesują mnie te kamienie w żwirku, masz pod nimi agrowłóknine?Te kamienie są wbetonowane ?w jakiej kolejności jest to zrobione?

Pod kamieniami jest agrowłóknina, na nią położone są płaskie kamienie, a potem wysypany żwirek, myślę że lepszy byłby grys i to jeszcze w dwóch wielkościach, większy najpierw a później drobniejszy, wtedy razem się zazębią i nie będą ruszać tak jak ten mój żwirek, niektóre płyty się delikatnie ruszają, jest to prawie niezauważalne, ale jednak, dlatego polecam grys. Ja mam na innych rabatach te same otoczaki więc już nie chciałam wprowadzać innego kamienia, a poza tym sporo jeszcze mi go zostało więc musowo musiałam wykorzystać, jeszcze do mojej japońszczyzny starczy