Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "Baśniowy" Ogród

"Baśniowy" Ogród

Urszulla 18:50, 05 kwi 2013

A ja na opuchlaki w swoich notatkach znalazłam preparat Pyrinex.
Basia_1987 19:29, 05 kwi 2013

Dziewczyny u mnie też na razie za bardzo wiosny nie widać, aczkolwiek temperatura na plusie dużo śniegu już znikło, zapowiadają niby ciepło, ale później znów ma być byle jak, co inna pogoda to inne wieści, ale jak to mówią kwiecień plecień poprzeplata........jedno jest pewne, że kiedyś na pewno przyjdzie ciepełko, a teraz to już chyba bliżej jak dalej
Ula, Ania na razie przesadziłam te storczyki, dokładnie wypłukałam korzenie pod bieżącą wodą i zasadziłam do nowej ziemi, teraz czekam, przyniosłam to dziadostwo z innym kwiatkiem z kwiaciarni, albo weszło przez okno, bo gdzieś wyczytałam, że na zimę lubią się pchać do ciepła a jak dalej będzie żerował wywalę je bez skrupułów.
Póki co pstrykłam parę zdjęć domowych, bo na zewnątrz nie ma co pokazywać.

Kroton, straszny z niego" żarłok i pijak"

Okno kuchenne:

Pokażę Wam jeszcze moją skromną kolekcję konii, bo to w końcu moje drugie ukochane hobby
Marzy mi się mały domek na wsi z dwoma koniami hehe czy aż tak dużo wymagam?

KasiaBialofi... 08:48, 06 kwi 2013

A byłaś w temacie https://www.ogrodowisko.pl/watek/2770-nostalgiczny-ogrodek-shabby-chic?page=31#post_1 ? Beatka ma właśnie domek i dwa koniki
Gosiniak 17:17, 06 kwi 2013

Koniki śliczne, można się w nich zakochać
A przez okienko twoje zerkam i widzę, że już trawki trochę widać, czyli nie jest źle,
wreszcie będzie można rozpocząć sezon...hura!!!
Basia_1987 12:44, 07 kwi 2013

Właśnie byłam u Beatki oprócz koni ma nawet świnkę i kozę Gosiu trawkę już widać, jest paskunda, o ile można nazwać to trawką
Edi00 08:32, 10 kwi 2013

Basiu, moja trawa też wygląda fatalnie
Nie dość, że była bylejaka, to jeszcze ta zima ją dokończyła
Ale w garażu czeka nawóz i nasiona na dosiewkę...Niech tylko ta pogoda się poprawi
Widzimy się 20
BarbaraM 08:50, 10 kwi 2013

Basiu,pozdrawiam w nowym dniu
Oby jak najszybciej ta wiosna...
Zauroczyły mnie Twoje dzwonki na pierwszej stronie.
Basia_1987 09:56, 11 kwi 2013

I u mnie w koncu wiosna przyszła małymi kroczkami.Zakwitły krokusy i takie małe iryski.Jutro wstawię parę zdjęć ,bo wczoraj po pracy do wieczora bawiłam się z rozdrabniarką do gałęzi.
Basia_1987 22:55, 11 kwi 2013

Namiastka wiosny ......

Ten irys zakwitł pierwszy od krokusów, nie wiem co to za odmiana, ale jest malutki.

Szałwie się okropnie rozrosła i o dziwo nie straciła liści, ściąć ją nisko nad ziemią?

Gosiniak 10:13, 12 kwi 2013

Zdaje się że u Ani mimo woli są też te iryski, piękny, pozostałe wiosenne równie śliczne,
jestem w pełni szczęścia że wreszcie się zaczęła ta wiosna i coraz więcej jej oznak