Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród niby nowoczesny ale... 22:52, 05 lut 2013

Do góry
dubelek....

Mój kawałek raju II 22:49, 05 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Witam niespokojnych ogrodników, ja pokaże swoje apagandy, rosną w donicy od 5 lat, zakwitły już w pierwszym roku, przywiezione z wakacji

pozdrawiam, ja też z utęsknieniem czekam na wiosnę,

Witaj Sonka śliczne , jaka to odmiana?

nie wiem, przywiezione z Portugalii, wykopane z ogrodu znajomych, kwitną niezawodnie, tutaj nieco zaniedbane po miesiącu mojej nieobecności, zimą przechowuję donicę w kotłowni,
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:49, 05 lut 2013

Do góry
Jutro imieniny DOROTY

składm więc wszystkim już dziś najserdeczniejsze życzenia, zdrowia i realizacji ogrodowych planów

a dla Doroty , która czyta mój wątek i Ogrodowisko i od której dostalam sporo roślin szczególne życzenia

/ przy okazji zbiorę te rośliny i pokażę / a teraz kwiatki dla solenizantki

Boyce Gardens Ireland 22:39, 05 lut 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 05 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aniu piękne kolorki na dobranoc pozdrawiam
Rajski ogród Ani 22:25, 05 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)
wpadłam popatrzyć co słychać i dopiero teraz wypatrzyłam że była nagroda w konkursie foto - gratulacje !

pozdrawiam
Witaj Miro dziękuję
Boyce Gardens Ireland 22:24, 05 lut 2013

Do góry
Za oknami szaro i ponuro, więc postanowiłam pokazać trochę kolorów. To jeden z ogrodów, które odwiedziłam w Irlandii zeszłego lata.
Boyce Gardens leży w pobliżu miejscowości Foynes niedaleko Limerick. Jest to prywatny, wielokrotnie nagradzany ogród, udostępniony do zwiedzania. Właścicielami są Phyl i Dick Boyce. Zaczęli zakładać go w 1982 r. i zaprojektowali tak, aby cieszył kolorami przez cały rok. Podzielony jest na kwatery połączone kamiennymi ścieżkami. Rosną tu rośliny z Nowej Zelandii, Australii, Południowej Afryki. Dodatkowo roztacza się z niego widok na rzekę Shannon.

Drzwi wejściowe w jakże lubianym przez Forumowiczan kolorze.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:23, 05 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)

a to pnącze które kiedyś mi się udawało a ostatnio nie - wysieję a w zasadzie wsadzę tych kilka nasion w połowie lutego - jest piękne pnącze

Co roku wysiewałam kobeę, a w tym roku jeszcze nie mam nasionek, nie spotkałam u nas w sprzedaży
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:21, 05 lut 2013

Do góry
Gosia modelka w drodze na wybieg też się prezentowała w odpowiedniej oprawie

to pasuje do " ja cię kocham a ty śpisz"

dziewczyny pamiętajcie jednak że nic nie trwa wiecznie

Ogród w Holandii 22:14, 05 lut 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
]

.

Oczy mojej wyobraźni widzą właśnie takie drzewko u mnie za parę lat. Wsadziłam w zeszłą wiosnę ok.metrowy krzaczek żołtego oczaru, zaczynają mu pękać pąki. Temperatura utrzymuje się na plusie, więc to chyba już niedługo będzie. Wąchałaś go Agato? One pięknie pachną, ale trzeba wsadzić nos w kwiaty.

No to masz tak jak ja - tez wiosną wsadziłam i zakwitł! Ale nie spodziewam się, żeby aż taki urósł za kilka lat. Raczej za kilkanaście A pachna pieknie i powiem Ci, że siła zapachu zalezy od odmiany. Na przykład w takim ogródku, obok którego dość często przechodzę w drodze do szkoły i sklepu, rośnie jakaś odmiana, której zapach czuję na kilka metrów i bez wsadznia nosa w gałęzie. Ale większość faktycznie dopiero z bliska można powąchac. Piekny zapach, zwłaszcza zimą, gdy nic z nim nie konkuruje Pozdrawiam Gabrysiu.
Kubusiowo 22:08, 05 lut 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Dziewczyny.... jeste jak jest i dopóki nie zmieni sie myślenie ludzi to nic na to nie poradzimy.... tyle, że dzieciaki cierpią....

...Ania przykro mi Oskar nie daj się! Buziaka Ci przesyłam

A na osłodę ciacho, które chodziło za mną całą zimę.... jadłam takie w cukierni w Łukcie i nie mogłam znaleźć przepisu. Za sprawą Monitki przepis sie znalazł

Podeślij mi na wątek linka do tego przepisu .... proszę proszę

A czosnek nigdy nie zaszkodzi .... i innym jak piszesz pomoże .... Będą mieli inhalację na klatce schodowej za freee
Kolorowe rabaty 22:07, 05 lut 2013

Do góry
Martuś o mały włos przegapiłabym święto u ciebie gratuluję

Norweski ogródek... 22:07, 05 lut 2013

Do góry
zwatpilam tyle sniegu spadlo wczoraj i nadal sypie!! moj gospodarz nie nadaza z odsniezaniem))

Roztoczańskie klimaty 22:05, 05 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

A ja mam do was pytanie czy ktoś rozpoznaje te trawki ...?????
Kupiłam je od pewnego Pana bez nazwy po 2 zł
i musiałam przesadzic w cień bo na słońcu je przypalało
No i co to jest za trawka

Trawka supi , już ja Gosia od Kubusia chyba zidentyfikowała ... A ja jak to zobaczyłam , to od razu pomyślałam o tej mojej nieszczęsnej rabacie... I może rzeczywiście uzupełnie te różaneczniki buksikami i trawą ... Bo u Ciebie to zestawienie baaaardzo mi się podoba

Eeeee nie to nie carex na słońcu się przypala trochę i przesadzone są już w inne miejsce...a ta rabata teraz tak wygląda..

W cieniu - zacieniona 21:57, 05 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

w tamtym a masz zdjęcia, bo Bogdzia się pytała czy mam a ja nie mogłam zdjęć znaleźć aby jej pokazać i do dzisiaj nie znalazłam
Aniu...Bogdzia już je u mnie widziała...ma złote...nie ma różowych.Ja w tym roku muszę się dokopać do cebul...obiecałam B.,i nie zdążyłam wykopać...muszę się wywiązać w tym roku z obiecanki....

dzięki, bo nie chciałam być gołosłowna pozdrawiam
Roztoczańskie klimaty 21:53, 05 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Latarenka jest dosyć duza ...na wysokość do kolana mi sięga i za cenę 28 zł to chyba się opłacało..
Będzie stala na górnym tarasie..

No wiesz....byłam dziś w home&you i nie było latarenek!!! skandal!!

Zeta byla przed Toba i wykupila;-P))))
Roztoczańskie klimaty 21:42, 05 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Latarenka jest dosyć duza ...na wysokość do kolana mi sięga i za cenę 28 zł to chyba się opłacało..
Będzie stala na górnym tarasie..

No wiesz....byłam dziś w home&you i nie było latarenek!!! skandal!!
Kolorowe rabaty 21:40, 05 lut 2013

Do góry
Martuś gratulacje.

Gdzieś na końcu świata... 21:40, 05 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
A proszę bardzo Kupiłam je w styczniu, większa (30cm) była za 15 pln a ta mała (18 cm) była za 10pln

Gośku te latarenki są superaśne
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:39, 05 lut 2013

Do góry
Renatka.. odpowiedziałam u Ciebie...

Bogdziu ..ja do Ciebie też zaglądam.... nawet w rozróby sie wdaję..... mam nadzieję, że wybaczysz.... i znów mnie wieszać na gałęzi nie będziesz....

Jakieś kolorki zaraz poszukam i dam na dobranoc....
Rudbekie historyczne..... padły mi...... ale były cudne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies