Pytania mam czy przycinalas lawendę po pierwszym kwitnieniu jeśli tak to kiedy. Może i ja doprowadzę do takiego kwitnienia. Moja później zakwita i tnę ja w pierwszej połowie sierpnia i drugi raz mi nie kwitnie. Moze w przyszłym roku nie będę cięła wiosna to wcześniej zakwitnie i wcześniej przytnę po kwitnieniu.
Drugie pytanie co to za hortensja sięgającą chyba dachu. Jak ja przycinasz.
Pokaż Gracielke jak wygląda teraz chodzi mi o kolor.
Jak ja lubię gaski. Szczególnie jak się trzeba z nimi kąpać aby piach wylecial.
Październik końcówka to czas zbierania gąsek. Ale my zawsze kupowaliśmy te żółte tych szarych się bałam przetwarzać. eM jeździł do ludzi którzy się tym zajmowali i przywoził po kilka kartonów po bananach. A jaka dobra jest zupa z gąsek. Oj wszystko dobre z nimi.
Nie boje się. Zostały posadzone aby chociaż trochę osłoniły trawnik przed słońcem. Są wąskie posadzone ok 2,5 m od siebie jak widzisz mają pieniek powyżej 1 metra a docelową szerokość osiągają ok 1,5 metra.
W przyszłym sezonie będę je zagęszczać przycinając im końce gałązek.
Dziękuję staram się. Kupując rośliny myślę o jesieni aby były kolorowe.
Ela no zobacz jak czas szybko leci, jestem na forum 4lata.
Ale jaka doświadczona, te 4 lata to przełom , dla mnie wielki przełom.
Mówi się że Kazimierz Wielki zastał Polskę drewniana a zostawił murowaną i u mnie też takie zmiany
Mówisz kałuża haha , nie chciałabyś w nią wdepnąć
Za wszystkie komplementy bardzo dziękuję.
Hortensje, Variegatusy, i tak, to są jeżówki.
Trawy coraz popularniejsze teraz to już chyba większość ogrodników ma.
Miskanty, na tych zdjęciach zacytowanych to wszystkie te same, rosną za oczkiem to Grazziella. Ma bardzo cieniutkie liście . Kolor w zależności od rozwoju, bo na początku czerwone, no i w zależności od światła, takie czary mary.
Trzy róże muszę przesadzić bo w cieniu rosły albo za blisko jakiegoś krzaka i slabo rośnie. Pastele przesadze bo w tym miejscu drugi sezon rośnie inledwio zipie.
Elu to wciąż kwitnący bodziszek Rozanne. Pewnie zapowiadane już przymrozki w końcu go zetną. Oj tak, w ogrodzie jest tak spokojnie w odróżnieniu od całej reszty rzeczywistości. Szkoda, że ten sezon dobiega końca. Przydałoby się jeszcze trochę tej odskoczni.
Też staram się na bieżąco sprzątać liście przynajmniej z trawnika. Z kwaśnej rabaty też trochę bo inaczej zagłuszyły by rośliny tam rosnące. Osiki za ogrodzeniem wszystko sypią na mój ogród.
Grzegorz ja nie jestem pasjonatka tv tylko wieczorem oglądam wiadomosci (nie z kurwizji). Raczej interesują mnie inne kanał HGtv i Domo+. Jak jestem na wsi to prawie w ogóle.
Znowu w internecie czytam o tym wszystkim co się dzieje.
Po niedzieli pojadę na wieś to będę już robiła porządki przed zima. Trzeba powiązać trawy chociaż trochę jak są suche. Róże ogarnąć Mam do przesadzenia kilka. Trochę grzebania jest. Grabienie liści.
Zoja jest, ma małą śliczną dziewczynkę i jej poświęca czas.
Wiosną zacznie działać.
Właśnie od niej mam pierwsze chryzantemy, teraz z identyfikowałam jedną to Clara Curtis jasno różowo - lawendowa. jestem nią zachwycona.
Wyszukałam zawsze jest niezawodna.
ta od Halinki
Nareszcie w tym roku ściągam i będę eksperymentowała która się przetrzyma.
Udało się, udało Ale bez pomocy by się mie udałoTujki faktycznie piękne . Co do kałuży to faktycznie jest wgłębienie, ale pewnie już nie do naprawienia