Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 12:05, 31 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Pozdrawiam pannę Kannę i Panią Jolę
U mnie jeszcze biało, ale na całej powierzchni polewka lodowa... i tego śniegu już co kot napłakał.....
Tym razem pilnuję dokładnie "wyślij "...bo pójdzie w kosmos...

Aniu, doszło Nie wiem czy netem, czy z wiatrem, ale to nie ma znaczenia

Mój jesienny ogród 12:04, 31 sty 2013

Do góry
U mnie już wcale nie ma śniegu.......Jak ci idzie malowanie?
Pod tym sufitem nie bardzo jest jak się wywietrzyć.....Uważaj na oczy.....
Coś dla zmiany widoków.....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:04, 31 sty 2013

Do góry
Nie zdążyłam na 500-tkę wpaść, spóźnione gratulacje Irenko, w fajnych kaloszkach nowy sezon ogrodowy zaczniesz

Gdzieś na końcu świata... 11:59, 31 sty 2013

Do góry
Witam U mnie coraz mniej śniegu ale coraz więcej błota, wieje, pada i jest bleeeeee....więc siedze sobie pod kocykiem z goracą czekoladą, kotek śpi tuż obok, przeglądam ostatnie notatki przed sobotnim egzaminem i patrzę na moje kffiatuszki ależ one pachną

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 11:59, 31 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Witaj Anito. Wpadłam i biegnę dalej, niewiele poczytałam, ale może jeszcze będzie mi dane. Na razie przeglądnęłam ostatnie zdjęcia. To zdj. jest niesamowite!

Witaj Agnieszko.U mnie niewiele do czytania,raczej fotki.Ja też nie nadążam z wątkami ...
A tej modelce to z 15 zrobiłam i z tego ze 3 były ok.. dobrze że cyfrówki ktoś wymyślił , bo inaczej "miszczem"foto trzebaby być żeby przy 1 podejściu uwiecznić prawidłowo...

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 11:42, 31 sty 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
A raczek z jakiego jeziorka?

A raczek to z nie jeziorka
przy tamie na rzeczce..a jaką frajdę miałam jak go złapałam, lepiej jak dziecko się cieszyłam..hihihi

przy tej samej tamie w wodzie wybijało z dna źródełko jakby podzielone czymś na 2 wybicia i takie serduszko się robiło...

Mój ogród 11:26, 31 sty 2013

Do góry
Dzisiaj nie ma rzeczywiście o co marudzić. U mnie nawet słońce świeci i najważniejsze że nie pada. Ale słyszałam w prognozie pogody, że zima nie powiedziała ostatniego słowa. Miejmy nadzieję, że to będą takie jej ostatnie podrygi. W tek chwili jest +7 i wieje spory wiatr.
A to wiosenne obrazki z poprzedniego marcowego pobytu w Anglii. Wszystkie te miejsca jeszcze raz odwiedzę. Jeszcze miesiąc i trochę i będę widziała wiosnę. A jak wrócę to wiosna będzie i u nas.
To są zdjęcia z parku.

Takich ciemierników życzyłabym sobie w swoim ogrodzie.

Przyjazny ogród 11:24, 31 sty 2013

Do góry
Zima powoli ustępuje, choć wątpię aby luty tak łatwo popuścił
A w moim ogrodzie...

Będzie pięknie...za jakiś czas 11:16, 31 sty 2013

Do góry
Dalej sama do siebie

Wizualizacja tego co wyżej

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 11:16, 31 sty 2013

Do góry
Anabell napisał(a)

Kilka dni temu za radą Bogusia postanowiłam rozkopać kretowiska i sprawdzić czy czasami nie ma pędrali, wyszłam więc ze szpadlem i zaczęłam grzebać w ziemi,za chwilkę wyjrzał z domu mój 2 -letni S popatrzył na mnie i ku mojemu zdziwieniu poszedł do domu nawet nie schodząc na trawnik.... za chwilę
wyszedł ponownie z kaloszmi na nogach , łopatką w ręku i jak na prawdziwego ogrodnika przystało z aparatem na szyi (bo mama zapomniała...)...padłam ze smiechu ... ,nawet nie chciał mi dać aparatu żeby zrobić fotkę ale jakoś się udało..

.........ale ubawiło mnie to dziecię. będzie pomoc , za kilka lat.
Weszłam , przywitać , złożyć rewizytę . Przeszłam 15 stron , reszta póżniej.
.....a jak duży jest ogród . Pozdrawiam.

Witaj Haniu - Anabell
Niestety dzieci mają tendencję do "chcienia" robienia tego do czego za bardzo się nie nadają,a jak już się nadają to już nie chcą,albo im się nie chce....
wątek u mnie w większości pismem obrazkowym jest ,więc szybciutko pójdzie ....
co do cisów to dziękuję za info, myślałam że jakoś duże gałązki ukorzeniałaś , ale jak małe to nie musisz pisać - dziękuję
Ogródek Hanusi po zimie 11:14, 31 sty 2013

Do góry
Nie chcę,ale muszę! Bez względu na pogodę przyjaciela trzeba wietrzyć!
Powolutku horyzont się oczyszcza.....ciemne chmury ustępują linijce błękitu........ ciekawe......
Może się wypogodzi?
Pogaduchy skowronków 11:05, 31 sty 2013

Do góry
Nieciekawa pora dla ptaszków na Pomorzu. Wiatr okrutny! Deszcz siąpi,a raczej zacina......
Pochowały się wszystkie po zakątkach.
Przesyłam zaglądającym trochę optymizmu.....
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 10:47, 31 sty 2013

Do góry
vita napisał(a)

Vito dla ciebie w podziękowaniu.
Magnat p. L. Komarnickiego (I.v.)

Dzięki Mariusz, za fotkę i impuls do szukania. Do Bolestraszyc chętnie się wybiorę. Ania asc, u Ciebie zglosiła chęci, kto wie, może się przyłaczę. Ode mnie to też całkiem blisko, niech tylko wreszcie ta zima odpuści. Gonię resztkami energii! Dzięki tobie zrobiłam listę posiadanych irysów syberyjskich. Dobre i to w środku zimy

Bardzo się cieszę, powiadomię wszystkich kiedy irysy wejdą w pełnię kwitnienia, zazwyczaj w warunkach polski południowo-wschodniej okres ten przypada na przełom maja z czerwcem, choć jest to również zależne od odmian.
Ja również wszelkie inwentaryzacje robię zimą, bo cały sezon przebywam w ogrodzie. Miło mi słyszeć, że do czegoś mogłem zmotywować
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę.
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:33, 31 sty 2013

Do góry
Bogdzia kupiłem takie trzy w doniczkach -0,5m i już miały jabłka(w tym antonówka)

Grapaka poprzednia zima /wiosna załatwiła mi trzy pełne

Hania łupie w kościach ale daję radę

Gosia niedobór powiadasz z tego co widzę to wyrabiam 70% normy zdjęciowej na całe forum
no może ciut przesadzam

są i igiełki

Ogród w skali mikro :) 10:32, 31 sty 2013

Do góry
Elu - gratulacje. Ależ pędzisz, nie mogę nadążyć. U nas też cuuuudne słoneczko - aż mi się zachciało myć okna - a to się niezbyt często zdarza Dziobki i kfiatuszek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:22, 31 sty 2013

Do góry
jeszcze przed pracą przyszła pufka (błyskawiczna realizacja!) rozpakowałam i chyba mam chetnego na miejscówkę zobaczcie

Co z tym ogródeczkiem począć 09:56, 31 sty 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
No dobra dobra
No wiec na jaki kolorek to machnąć ,zostawić biały czy może kawa z mlekiem ale więcej mleka niż kawy i wtedy te ciemne drzwi lepiej by grały,czy jak ?

Zdjęcie robocze nie robione z myślą o ogrodowisku

Witaj Ewo

Widzę że masz dylematy elewacyjne?
Czy drzwi brązowe są drewniane? Jeśli tak można by pomalować na głęboką zieleń Osobiście dałabym kolor elewacji biały lub taki jak na trzecim zdjęciu.

Pomalowałabym też słupy na biało - będzie lżej i jaśniej np.

http://www.vipcountry.com/RedRoofRanch/RedRoofRanch51.jpg

http://agbeat.com/wp-content/uploads/2011/11/red-roof-house.jpg

ogrodoweimpresjejolki 09:41, 31 sty 2013

Do góry
Styczeń żegna się zimnym halnym, a luty pewnie jeszcze nie gotowy na ciepłą bryzę A chciałoby się ...
Dobrze, ze niewiele mam na balkonie, bo straty byłyby okrutne. Ale pewnie coś przyniesie z okolicznych balkonów, śmietników, ...

Śniegu już ani grama, ale kałuże to może wiatr wysuszy za kilka dni.

A na dzisiaj panna kanna

Ogród w skali mikro :) 09:37, 31 sty 2013

Do góry
Spóźnione gratki.....
I niesexi duet......

A co do hortensji to piszą, że jak zrobi się bardzo ciepło, to aby nie łapały chorób grzybowych i się nie wybudziły ze snu to można trochę rozchylać sexi ciuszki..
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:26, 31 sty 2013

Do góry
Justyna napisał(a)
Aniu, dla Ciebie "papug"

Piękny zegar.. już wysłałam srokę do Ciebie by się zakręciła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies