Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje zmagania ogrodowe 10:09, 19 sty 2013

Do góry

i poskręcana leszczyna

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 10:08, 19 sty 2013

Do góry
Witam!
Rozpoczęły mi się ferie, więc teoretycznie powinnam być częściej na forum, ale po drodze mam egzamin i muszę się pouczyć, ale postaram się zaglądać.

Bożenko, u nas na górce już z drugi czy trzeci dzień tak wieje, ze z domu nie chce się wychodzić, ale oby do wiosny
Kasik, u mnie tak nawiało, że kwadrat z podkładów kolejowych jest w jednym miejscu cały przykryty, jak przyjdzie nagłe ocieplenie to mnie zaleje. Na żurawki tez czekam
Irenko, jak wchodzę co parę dni to za każdym razem ktoś zmieniony z avatarka spogląda. Pozdrawiam
Gosiu, zdecydowanie też jestem wzrokowcem, na co narzekają szkolne dzieci, bo nie pozwalam im zmieniać miejsc jak ktoś jest nieobecny. Można już wgrywac zdjęcia, wiec zaraz u Ciebie wkleję zaległego. Pozdrawiam

Ogrodowe sępy, bo wróbelkami i innymi tych pazerniaków nie nazwę

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:04, 19 sty 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
..Podpowiedz,co powinnam zrobić by długosz królewski chciał być tak ekspansywny.

Dzidka gdybym nie był człekiem statecznym i poważnym to rzekłbym :skrzyżuj go z orlicą

"rozrastające się jak perz"- to był taki skrót myślowy dotyczący tych paproci które trafiły do grodów z lasu,
mam długosza królewskiego Purpurescens i też jest leniwy w tym temacie

Roztoczańskie klimaty 09:59, 19 sty 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Oj dzisiaj to ja chyba podam ta kawkę. Dla Was z pianką

ps. lece nadrabiać

Zakochałam się w filiżankach - cudne romby!!!
Roztoczańskie klimaty 09:47, 19 sty 2013

Do góry
Zeta litości- 196 postów do przeczytania po jednym zaledwie wieczorze nieobecności u Ciebie Ileż to można napisać o donicach Boję się czytać, bo pampersów w domu niet, dzieci dorosły
To życzę Ci donicy pełnej złota. O takiej

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:42, 19 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu doszłam do strony 500 i nie umiem znaleść informacji co to za buk, jest tak zjawiskowy , że zachorowałam na niego, plis podaj nazwę muszę go mieć
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:24, 19 sty 2013

Do góry
A ja Ci żabkę przyniosłam byś nie musiała daleko latać

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:21, 19 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Anulek, to uwazaj na tej drodze, bo slisko jest jak cho...ra. A wariatow niestety nie brakuje. Wczoraj nas taki mijal - kierowca bombowca. Ze 140 po lodzie w lesie, gdzie wychodza sarny, dziki, lisy a nawet losie... Bez komentarza...
Sypie snieg, -10, juz tylko 1,5 miesiaca i wiosna

Milego weekendu Anulka

Bociek wrócił.... uffffffff ...całe szczęście
u nas przyszła zima.... nie spieszyła się ...ale zrobiło się biało i sypie... niech sypie Nawet grubodziób przyleciał

Acha... mnie też naczepa ciężarówki z drewnem niedawno goniła.. ...... z powodu takiego co się chciał zatrzymać, a zatrzymywał się bo inny postanowił autem iść na grzyby do lasu....... idiota.. zimą!!!!!! Wiec z powodu dwóch idiotów ciężarówka rozpędzona musiała zjechać na mój pas, a ja musiałam zjechać na pobocze.... i ta naczepa.... I dobrze, że było pobocze.. i dobrze, że ta naczepa przeleciała obok...... Ale generalnie ludzie w takich warunkach jeżdżą bardzo ostrożnie, aż za ostrożnie... a Ci w rowie to darwinowska naturalna selekcja
Upsss brutalnie to zabrzmiało...... ale lepiej jak sami siedzą w rowie nim kogoś wcześniej nie zabiją...
Taka choinka wygląda jak choinka

A róża jak róża.. zielone moje są.... i śmiesznie to wyglada.. mam nadzieję, że nie zamarzną..
Ogród w Alei Lipowej... 09:11, 19 sty 2013

Do góry
Justi, i u Ciebie zimno..... U nas teraz sypie i to coraz mocniej.

Ale jeszcze troszeczke i bedziemy sie cieszyc innymi kolorami niz odcienie bieli i szarosci

Milego weekendu

Miał być mały domek na wsi, a jest Jesionówka ;) 09:04, 19 sty 2013

Do góry
Witaj Grażynko..... dzięki spotkaniu na nartach i ja mogłam zajrzeć do przepięknej Jesionówki.... a o gospodyni nasłuchałam się samych ochów i achów Pierwszy raz byłam w Kotlinie Kłodzkiej (w wieku świadomości tego co widzę.. czyli nie liczę kolonii i zimowisk w wieku szkolnym..z czego już nic nie pamiętam) i jestem zauroczona..... i zrozpaczona, że do Was mi tak daleko.

Kocham jak Ty tę zmienność w kwiatkach... będę kibicować poczynaniom... roślinki do cienia dziewczyny już Ci napisały co można posadzić..
Staw kąpieliskowy tez był moim marzeniem... i wcale nie potrzeba do tego żadnego strumienia.... ja zrobiłam sobie tylko "kałużę"...szkoda było mi ogrodu na tak duży akwen wodny... Ale w kałuży pływać się dało..póki nie posadziłam roślin i nie wpuściłam rybek....
Zamiast tradycyjnego kwiatka na przywitanie witam kałużą

Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:03, 19 sty 2013

Do góry
Kilka fotek i lece to SPA studniowkowe robic

Pada snieg

Stolowka czynna

Kocurro na dwie sekundy wyszedl na dworek skontrolowac sikorki. Juz dawno nie byl na dworzu, a dzisiaj chcial, tylko dlugo ten spacer nie trwal

teraz grzeje lapki pod kominkiem

Zycze wszystkim milego weekendu
Roztoczańskie klimaty 08:50, 19 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
A ja donosze cieply chlebek

Kryste, zamkna Was, tfu nas....I to nie za sikanie bez ostrzezenia tylko za...... chabazie...
Czy Ania ASC juz wie, ze moze sie spodziewac porannej wizyty???

Boszeeeee, spuscic Was z oka....I do tego jeszcze Rzecznika wziely na wspolnika.

Ktos dzwoni.... matko, przeciez mnie tu wczoraj nie bylo

Milego weekendu - ja mam dzisiaj studniowke, wiec sorki

Już czuje ten piekny zapach...fajnej zabawy i super weekendu życzę
Rododendronowy ogród II. 08:35, 19 sty 2013

Do góry
Toszka , Aniu Monte i Dajanko do was piszę razem bo prowadziłyście taką super ptaszkową rozmowę że jak przeczytałam to od rana mam dobry humor.Dzieki za tą rozmowę.Jeśli chodzi o karmę dla ptaków to jednak ziarno , tłuszcz (słonina itp) i jabłka są najlepsze. Kasze nie mogą za długo leżec bo zaczna sie psuc i wtedy sa już trucizną. U mnie postawowy pokarm to słonecznik orzechy , płatki owsiane , jabłka i słonina .Płatki w niezbyt dużej ilości ale powinny byc takie na sucho nie gotowane.Inne ziarna też mogą byc ale słonecznik to podstawa. Miłego dnia Wam życzę i jadę na zakupy bo juz jutro obchody dnia babci i dziadka. Trzeba i wnuczkom się przypodobac i coś dobrego przygotowac. Miłego dnia dla Wszystkich zaglądających.Zostawiam przystojnego grubodzioba.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:35, 19 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A to kochana czemu już nie lubisz?

Coubi? Bo na tle deromy marnie wyglądają. Musze je trzymać w odosobnionym miejscu aby porównania nie było. Chyba białe by najlepiej wyglądały, bo szary jakby to określić "plastikowy"

O tak walą plastikiem po gałach
Mam szare i teraz nie wiem co z nimi zrobić

Donice go mi nie pasują
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:26, 19 sty 2013

Do góry
Madzenka - Mleko z kawa stoi na stole, z czym chcesz kanapeczki? A moze masz ochote na pankejki Dla Ciebie fszystko i samolot - i lotnisko
Deserek, chcesz do tego bita smietane???

Gratulacje na kolejna dwusetke (tym sniadaniem sie probuje zrehabilitowac, bo spoznienie skandalicznie bulwersujace)

Dzisiaj studniowka, normalnie szok!!!

Milego weekendu

Rododendronowy ogród II. 08:24, 19 sty 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)

Sójki są u mnie, grubodzioba nie widziałam. Dlaczego ciągle wydawało mi się, że on jest szary z czarnym paseczkiem? Nie wiem zupełnie...teraz go będę pamiętać. Ale wolałam u Ciebie się upewnić

Zawsze mi miło jak zajrzysz i zapraszam częściej szczególnie z pytaniami na które znam odpowiedz. Pokażę jeszcze zdjęcie grubodzioba z tyłu wsród innych ptaków . Acha i moje obserwacje są jednak inne niż p Kruszewicza choc on jest super znawcą. U mnie grubodzioby uwielbiają właczac się do grup dzwońców i wśród nich czują sie bezpieczne i lubia jesc na ziemi również.

To zdjęcie tez dzisiejsze.

Uroczy zespół
Bogdziu grubodzioby również żerują na ziemi, co obserwuję w parku i na pobliskich fortach Twierdzy Przemyśl.
Widzę, że na urozmaicenie gatunków nie narzekasz, u mnie również pokaźne stadka i pojedyncze osobniki. Sypię teraz dużo słonecznika, znika w mgnieniu oka. Za chwilę idę sypnąć ptakom w Arboretum, jest 5 jadalni.
Miłego dnia

Rozmawiałyśmy z Kasią o artukule dyr warszawskiego zoo o grubodziobach. On napisał że one tylko po orzechy bukowe zlatują na ziemię a tak to przebywają wysoko i że nie lubią przebywac w towarzystwie innych ptaków. Ja właśnie pisałam że u mnie często są na ziemi i bardzo lubia byc między dzwońcami. Czyli obserwacje mamy podobne. Jeśli ktoś opiera sie na wiedzy którą sam zdobył to obserwacje jednak mogą byc różne.Ta Twoja praca w arboretum bardzo ciekawa. Taki rozległy teren , różne środowiska , super sprawa. Pozdrawiam Mariusz serdecznie.
Roztoczańskie klimaty 08:09, 19 sty 2013

Do góry
A ja donosze cieply chlebek

Kryste, zamkna Was, tfu nas....I to nie za sikanie bez ostrzezenia tylko za...... chabazie...
Czy Ania ASC juz wie, ze moze sie spodziewac porannej wizyty???

Boszeeeee, spuscic Was z oka....I do tego jeszcze Rzecznika wziely na wspolnika.

Ktos dzwoni.... matko, przeciez mnie tu wczoraj nie bylo

Milego weekendu - ja mam dzisiaj studniowke, wiec sorki
Miał być mały domek na wsi, a jest Jesionówka ;) 07:52, 19 sty 2013

Do góry
Witaj Grazynko w klubie zakreconych

Jesionowka piekna, urokliwa. Ciesze sie, ze Cie dziewczyny sprowokowaly do bytnosci na forum i zdecydowalas sie zalozyc watek.
Na pewno bedzie Ci u nas dobrze

Pozdrawiam serdecznie i witam kwiatem

i chlebem, jeszcze cieply

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 07:48, 19 sty 2013

Do góry
Agniecha, Kryste, to juz 400??? Pedzisz jak Kubica w swoim bolidzie w czasach swietnosci

Wszystkiego naj, niech Ci ogrod pieknieje a kolejne stronki leca

W cieniu - zacieniona 07:04, 19 sty 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Nie mam obecnie zbyt dużo czasu...tylko podglądam...i bawię się i cieszę pobytem Iana...

To zdjęcie to chyba profesjonalna reklama wypieków?
Mały jest boski
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies