Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:40, 03 mar 2013

Do góry
Ela uformujesz, uformujesz tylko więcej starań potrzeba, zdarzają się srebrzyste w dobrej formie i wtedy dużo łatwiej a wynik może zaskoczyć bardzo pozytywnie

przez parę lat nie chciała rosnąć do góry ostatnio poprawiła się ma wycięte dolne gałęzie które rozłaziły się bardzo szeroko
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:29, 03 mar 2013

Do góry
Furtka otwarta to i ja nieśmiało zaglądam i witam w nowym sezonie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:23, 03 mar 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie. U mnie za oknem wciąż aura trochę zimowa, wieje i śnieg nie do końca zginął. Przyniosłam więc trochę wiosny do domu
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:20, 03 mar 2013

Do góry
Ano, Łukaszu! Witam -furtka otwarta! Zapraszam.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:16, 03 mar 2013

Do góry
Vita, zastanawiam się nad ich wysokością. Wpuszczać w ziemię nie zamierzam. Te 40 cm wydawało się optymalne... a tutaj masz 80

Magda70 będzie miała 60 cm wysokie... Kupiłam 8 elementów, na 4 skrzynie. Wydaje mi się że 30 cm to wysokość optymalna, ale nie z gotowych elementów, które mają 20 cm wysokości.. ech

Myślę że nie będzie źle, wypełnię je całe ziemią i kompostem, który potem trochę usiądzie...

Hermitage... piękna!! Muszę jej poszukać

Renatko - ja siedzę w domu, wyskoczyłam tylko zrobić fotkę skrzyni i tyle plus 1,5, za zimno jak dla mnie

pozdrawiam!!
Rabaty podwyższone 12:07, 03 mar 2013

Do góry
Tak na szybko

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:06, 03 mar 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Wiosna tuż, tuż ....

Tu będą rosły ziółka

Ewciu, witam Cię serdecznie, pięknie już na twoim tarasie, i miejsce na ziółka fajne, mam tyły niestety i chyba dopiero w następny weekend ruszę do ogrodu, jutro M będzie ciąć drzewka.

Ogród w skali mikro :) 12:05, 03 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Ale stelarz Poprosze o dokladna relacje z krzyzowania

Kfiatuchy z pszczola na 200 - sorki za spoznienie i za to ze pszczolka kuperkiem do gory

Zamieszcze fotki , oczywiście ,że tak ...

Za spóźnienie nie ma co przeprzaszać ,sama ostatnio ledwo nadążam...

Pupa pszczólki , Fantastiko ... To na pewno Kobita jest ...... Czyźby to zdjęcia tegoroczne były ?
Rabaty podwyższone 12:03, 03 mar 2013

Do góry
Ja układam inaczej niż Gosia, na brzegu odcinam szpadelkiem do kancików, żeby brzeg wyglądał idealnie a dopiero 25 cm od brzegu kładę darń. Dzięki temu uzyskuję zgrabny kancik i niższy poziom jest przy brzegu trawnika.

Zaczynam tak, odcinam na szerokość szpadla. Albo na dwie szerokości i tam w głębi rabaty już nie zdejmuję tylko na to kładę kolejną zdjętą darń i przysypuję ziemią. Podwyższona rabata powinna łagodnie wznosić się na środku rabaty i schodzić na zero do poziomu trawnika i do podmurówki ogrodzenia. Gdzieś rysowałam taki przekrój.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:59, 03 mar 2013

Do góry
Wyszłam na chwilę do ogrodu, ale zimno strasznie i śnieg jeszcze miejscami zalega, ale znalazłam już pierwsze oznaki zbliżającej się wiosny.

Mój oczar omszony już kwitnie Jaka radość

Pochwalę się moimi zimowymi pięknościami:
Sosna 'Wintergold' pięknie się wyróżnia na tle szarego krajobrazu

Sosna 'Dragon eye' , czyli "oko smoka"

I jodła 'Wintergold'

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:46, 03 mar 2013

Do góry
Haniu dopiero dostrzegłam nowy wątek na miły początek przesyłam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:46, 03 mar 2013

Do góry
madlen napisał(a)
a ja mam pytanioe do Danusi ponieważ nie umiem znależć wątku o kompozycjach wiosennych do doniczek ( drugi rzą od góry , trzecie od lewej )
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/148-nastrojowe-kompozycje-wiosenne-w-donicach/photos

na tym zdjęciu są hortensje , bratki i bluszcz - czy to są jakieś specjalne odmiany hortensji? - bo one przecież w rzeczywistości są dużo wyższe a tutaj na równi z bratkami ???????/

To są normalne hortensje ogrodowe tylko na giełdzie kupuje się takie malutkie a już z kwiatami, one są specjalnie preparowane w szklarni, stąd ich niska wielkość, To prawda są takie jak bratki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:28, 03 mar 2013

Do góry

nasłoneczniona rabata za domem już bez śniegu
Co z tym ogródeczkiem począć 11:26, 03 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Ewa, a jaki masz ten powojnik?
Zdjęcie, nazwę, albo chociaż porę kwitnienia podrzuć.

Tesiu powojniki mam trzy .Wszystkie kwitną bardzo długo

Trzeciego nie mam na zdjęciu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:26, 03 mar 2013

Do góry
i kilka fotek z wczoraj

Rododendronowy ogród II. 11:21, 03 mar 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Wpadłam z wiosennymi odwiedzinami a tu taka gotowa lista na rododendronowe zakupy, dziękuję i ja skorzystam
Pozdrawiam wiosennie

to dziśiejszy gość w moim ogrodzie

Będzie sporo biedronek w naszych ogrodach a te pierwsze jednak bardzo cieszą. Pozdrawiam Aniu.
Blaski i cienie nowego życia 11:19, 03 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Budzą się do życia roślinki, a my z nimi, ja się czuję tak jakbym z głębokiego snu wstała, drugi dzień słonko u mnie, strasznie cieszy
Spokojnej i słonecznej niedzieli życzę

Dziękuję Gosiu, u nas zimno. Słońce tylko wczoraj przyświecało, dziś pochmurnie.

Bogdzia napisał(a)
Pozdrówka zostawiam.

Dzięki.

asc napisał(a)
Przedwczoraj miałam zamarznięta ziemię, a dziś już puściło , co prawda nie wszędzie, ale wszędzie byliny już sie obudziły.. i wcale im nie przeszkadza zamarznięta ziemia. Nieco sie dziś zdziwiłam..

A u mnie takich oznak nie ma

Kindzia napisał(a)

To goździk Ulcia? Przycinasz go jakoś? Mam i nie wiem co z nim robić.

Żurawka faktycznie uratowana

Mieczyki w donicach sadzisz? Potem do gruntu podrośnięte przesadzasz? Ja zawsze po 15 maja prosto do gruntu, pasuje im ziemia, wielgachne i dorodne rosną.

Tak, to goździk dostałam od os siostry męża i też na razie nie wiem co z nim zrobić. Trochę się rozrósł od zeszłego roku. A mieczyki w donice, bo krótko kwitną. Zobaczę co będzie.

renatamama3 napisał(a)
Moje dzieciaki po przeprowadzce zostali w starej szkole od nas ok 1,5 km ,tu jest szkoła z 200 metrów od nas ale tu i tam gdzie chodzą jest tylko podstawówka.Najbliższe gimnazjum 3 km ale córa idzie dalej ok 7 km wybrała klasę sportowo-narciarską przy gimnazjum jest liceum .Tak zakupki poczynione ,będą kanciki.Pozdrawiam

To wybrała poważny profil, czyżby przyszły nauczyciel wf?

Basia_1987 napisał(a)

Dziewczyny a mnie cieszy to,że raduje nas przyroda budząca się do życia, w przeciwieństwie do innych, którzy nie dostrzegają tego, przechodząc obojętnie

Masz rację, nie wszystkich to tak cieszy.

bociek napisał(a)
Czuje sie ta wiosne, oj czuje, juz bym poleciala na zakupy do ogrodniczego, ale powtarzam sobie to co Danusia Kondziowi - najpierw porzadki

Milej niedzieli

Cenne rada, tylko u mnie porządki to nieustająco przez cały rok potrzebne. Oj długo jeszcze potrwają

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:08, 03 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie dzis wieje i brak całkowity słoneczka. miłego dnia Aniu.

To tak jak u mnie, wyszłam zrobić foto pęcherznicom i mało głowy nie urwało, wrzuciłam termometr do szklarni.. i tam wydawało się tak ciepło Ale jak nie ma słonka, to temperatura odczuwalna jest co najmniej +10 więcej, ale realna z termometru praktycznie taka jak na zewnątrz

Śniegu nie ma, ale zimno nadal.. moje oko całe skute lodem, tylko tam gdzie grzałka i napowietrzacz w przeręblu to jest woda rozmrożona

To dzisiejsze foto.. zimno jak szlag.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:07, 03 mar 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Hania jeszcze ciepły (do parapetowego kompletu)

Zbyszku, dziękuję za pięknego kwiatka! Czy to kamelia? Ja na takie egzemplarze się nie porywam. Mimo, że podobają mi się ogromnie! Jedynie dracena u mnie przeżywa, a resztę kwiatków, czasami miewam sezon, dwa.
A to z uwagi na moje wędrowanie między domem, ogrodem i lasem.
Verbena bonariensis - werbena patagońska 11:07, 03 mar 2013

Do góry
Nie moczyłam i nie zaprawiałam... z 28 doniczek..w jednej 3 wykiełkowały... posiałam 14 lutego..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies