Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:14, 23 sty 2013

Do góry
Jeszcze parę roślinek uwięzionych w lodzie.

Krowy, staw i my... 00:09, 23 sty 2013

Do góry
Kochani pomóżcie Całą zimę zastanawiam się co zrobić z moim kątem przy stawie. Mąż zgodził się pomóc, załatwia sprzęty do wiosennych robót, a ja ciągle nie wiem co chcę.
Najpierw miał być to kącik owocowy, kilka stron wcześniej była o tym dyskusja.
Ostatnio wpadłam na pomysł aby zostawić tam tylko borówki i podsadzić wrzosami, trochę męczyłam szefową w tej sprawie Mam już mętlik w głowie. Wiem jedno na pewno będziemy robić murek z kamienia i będą tam borówki. Murek robimy ponieważ chcemy zniwelować skarpę. Ona tam jest, tylko na zdjęciach słabo widać
Nie ukrywam wrzosy pod borówką bardzo by mi pasowały

Widok z domu. Zaznaczyłam miejsce o które mi chodzi, aby było mniej wiecej wiadomo co i jak.

A teraz zbliżenie tego miejsca tylko z innej strony, ( zdjecie robiłam stojąc na skarpie) nie mam innego zdjęcia, ale mam nadzieję, że widać o co chodzi Zdjęcie robione w 2010 roku.

i jeszcze kilka moich przemyśleń:
- do tych 3 thui zamierzałam dosadzić jeszcze jedną lub dwie aż do murku aby stworzyły mini ścianę, zamierzam je strzyc aby zbyt wiele nie zasłoniły, szczególnie światła
- ostatecznie stary krzak borówki mogę całkiem wyrzucić albo go odmłodzić tak jak radzi Hania
- młode krzaki mogę spokojnie przesadzić, zależy mi tylko aby w obrębie tego miejsca. tzn. inna część działki nie wchodzi w grę
- oczywiście borówki może być więcej niż te krzaczki które mam
- jestem tak zdesperowana, że thuje mogę też przesadzić
- zdaję sobie sprawę, że widok siatki i pokrzyw za nią, nie jest atrakcyjny. Tylko jak ją zasłonię to chyba będzie za bardzo zacienione jak dla borówki, nie wspominając o wrzosach. A może jakoś da się zasłonić siatkę, a przy okazij zbyt dużego cienai nie zrobić
- murek będzie miał ok 1m wysokości,

Bardzo proszę o pomoc i wasze wizje tego kawałka.
Po prostu muszę mieć jakiś plan na to miejsce bo spać nie mogę, a mąż wciąż dopytuje czy już coś wymyśliliśmy, czyli ja i WY
Wszystko o czym ... Marzysz 23:59, 22 sty 2013

Do góry
lodowy ogród cd.

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:57, 22 sty 2013

Do góry
Najbardziej boję się o ten las brzozowy - ma już około 20 lat. Drzewa coraz bardziej wyginają się do ziemi. Jeśli szybko nie odpuści, połamią się lub zostaną takie zdeformowane. Na dodatek jeszcze śnieg pada, co je dodatkowo obciąża.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:56, 22 sty 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

... dobra dobra Ewuś ... kura musi wystarczyć
]

i tym razem kura ... pamiętałam, że tam były kury ...

Jak musi to musi.. coś ta kura zamyślona taka.. pewnie jabłka szuka

Jej,jak ja lubie kury..nie musza miec jajek Ups-jakkolwiek to brzmi i tak je lubie
Pozdrawiam cieplutko
Pszczelarnia 23:55, 22 sty 2013

Do góry
Gratuluję

zielonastrefa 23:50, 22 sty 2013

Do góry
i reszta fotek
każda gałązka drzewa, każdy stopień, każdy centymetr chodnika i każde źdźbło trawy wygląda jakby ktoś wylał na nie wiadro wody i włożył do zamrażarki
Wszystko o czym ... Marzysz 23:50, 22 sty 2013

Do góry
Pokażę Wam lodowy ogród. Wczoraj lało przy temperaturze -8 Dzisiaj wszystko pokryte lodem, nawet to fajnie wygląda, ale i tak wolę wiosnę

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:48, 22 sty 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. U mnie od wczoraj wszystko pokryte lodem, podobnie jak u Ani asc. Już trochę żyję na tym świecie, ale jeszcze czegoś takiego wcześniej nie widziałam. Ulewny deszcz w styczniu i mróz.
Parę zdjęć zrobionych wczoraj wieczorem dla Bożenki, Ani, Marzenki, Celinki, Irenki i Roberta.

Pszczelarnia 23:46, 22 sty 2013

Do góry
Gratulacje Pszczułko 400!!! Miodzio do Ciebie zawitać. Pozdrawiam serdecznie całą Pasiekę.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:45, 22 sty 2013

Do góry
Slawko napisał(a)

Danusiu, co to za ogród? Wiesz może kto go projektował i jak się nazywa? To chyba z Chelsea Flower Show 2005.

To 2006 rok The Savills Garden - Marcus Barnett

a właściwie Marcus Barnett i Philip Nixon

http://marcusbarnett.com/index.asp?PageID=16
Ogródek na trzy lata 23:42, 22 sty 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Aniu, Anitko, Weroniko, Elu - dziękuję za odwiedziny

U nas nadal zima, pięknie i biało. Czasu mam teraz znowu mniej, zagladam tylko co parę dni... ale może w tym tygodniu znajdę chwilkę : )

Ewo, jakie nastrojowe zdjęcie, od razu nasunęła mi się myśl - gdzie ta droga prowadzi? Zima jednak taka jak mamy w tym roku jest piękna.

ale jednak to widac, że to u Niemców - równo odśnieżone, jak po sznurku Nawet w Holandii nie są tacy dokładni z tym odśnieżaniem. Pozdrowienia

Ale oni wcale nie wszystko odśnieżają. Na przykład tu u mnie w zasadzie nie odśnieżają - i każdej zimy Amerykanie są w szoku a ich ameykańskie samochody nie mogą sobie poradzić z zaśnieżonymi podjazdami rano.
Dittishausen to akurat jest miejscowość turystyczna - niedaleko Feldbergu i stoków narciarskich - więc odśnieżone żeby turyści oraz ich euro na pewno mogli dojechać.
zielonastrefa 23:40, 22 sty 2013

Do góry
Wszystkim tutaj zaglądającym przedstawiam moją wczorajszą epokę lodowcową! Jak żyję jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Lodowisko za darmo, wszędzie gdzie tylko chcesz!!!!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:33, 22 sty 2013

Do góry

Ewa ja bym obstawiała, że te gracje znalazły i jedna walczy o kurczątko z owego jabłka a druga Newtona wypatruje ...
Wszystko o czym ... Marzysz 23:32, 22 sty 2013

Do góry
Moniika napisał(a)

Jeszcze trochę kolorków jesieni, bo mowią, że idzie zima...

m

Ślicznie widoki i jak pięknie rozplanowany ogródek , żurawki to prawdziwe ozdoby ogródków .
Ogródek Hanusi po zimie 23:28, 22 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Marzenko,dziś nawiedziły mnie starsze wnuki...... piwka nie miałam,ale naleweczka.....malinowo-aroniowa w ruch poszła......
A teraz się zastanawiam,specjalnie łobuzy w Dzień Dziadka do mnie......Dziadek by ich na pewno ugościł procentowo!
Więc tradycji stało się zadość!

Kwiatki lata na Dzień Dziadka

Haniu to ty dorosłe wnuki tez masz? Co to za kwiatki te niebieskie ,to nie ostrózki prawda? ja te niebieskie dzwonki poproszę do siebie ,,jakie one ładne o jej
Ogródek Hanusi po zimie 23:26, 22 sty 2013

Do góry
W tym roku w ogrodzie jeszcze nie byłam, przez chorobę nie udały się mi odwiedziny zimowe,i już chyba nie wyruszę,aż śniegi zejdą.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:18, 22 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
... dobra dobra Ewuś ... kura musi wystarczyć
]

i tym razem kura ... pamiętałam, że tam były kury ...

Jak musi to musi.. coś ta kura zamyślona taka.. pewnie jabłka szuka
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:16, 22 sty 2013

Do góry
Madżenko - jak żyć ... bez Ciebie?!!

Kofamy Cię

Twój wątek to dla mnie takie "must have" - a raczej "must read"!!

Buziam OGROMNIE!

Ogród niebieski 23:15, 22 sty 2013

Do góry
Liriope.. i tyle z typowo letnich u mnie .... może coś przegapiłam..... ale najważniejsze niebieskości pokazałam..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies