Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Marzenia i plany vs. rzeczywistość

butterfly 18:11, 13 mar 2013

O tak, tak Agata, dla potomnych to się przyda

butterfly 18:19, 13 mar 2013

A dzis rano taki widoczek ukazał sie moim zaspanym oczętom :0

Normalnie zima na całego !!
Wiem, że większość to juz nie moze patrzec na takie widoki ale obiecuje, że to moje ostatnie zdjęcia w takim kolorze
Tej Pani to już dziękujemy - i jak dziś rano w Trójce "wypędzali" zimę piosenką " time to say goodbay"

Ale z drugiej strony jak oglądam te prognozy pogody to jednak cieszę sie ze taki puszek opatulił roslinki - i to jest jedyny plus.
butterfly 18:45, 13 mar 2013

Chyba zupełnie już zwariowałam - ale chyba klaruje mi się plan na nastepną rabatę

Zajrzałam do Ani DS i ona głowi się nad rabatą przy scianie.
I chyba od gapię pomysł Danusi

Chodzi mi o ta po lewej stronie ściezki - tam gdzie jeszcze trawa i zaznaczony łuk bukszpanu.

Rosnie tam w rogu prawie klon Crimson Sentry i 3 miłorzęby Mariken - tzn. miały takie być ale jesienia jak zaczęły sie przebarwiac to okazało się ze jeden jest chyba inny - inaczej się przebarwiał i chyba jest to Califorian Sunset - i na domiar tego posadziłam go w środku

Ale wolałabym żeby była tam 3 te same - wtedy tamten będe musiała gdzieś przesadzić.

Posadziłam te Marikeny tak troche skosem - ale chyba linia prosta byłaby lepsza.

I terz pomysł zgapiony
- przez żywopłotem z cisa (ma on zakryć w przyszłości te pleksę) łan lawendy ze stipa, w nich 3 Marikeny, potem łukami żurawki jak w półkole obok, może tez być jeden łuk z trawki ozdobnej .

I co ???

Może być ????
Hogata 21:53, 13 mar 2013

butterfly napisał(a)
A dzis rano taki widoczek ukazał sie moim zaspanym oczętom :0

Normalnie zima na całego !!
Wiem, że większość to juz nie moze patrzec na takie widoki ale obiecuje, że to moje ostatnie zdjęcia w takim kolorze
Tej Pani to już dziękujemy - i jak dziś rano w Trójce "wypędzali" zimę piosenką " time to say goodbay"

Ale z drugiej strony jak oglądam te prognozy pogody to jednak cieszę sie ze taki puszek opatulił roslinki - i to jest jedyny plus.

Jak ja ci tego śniegu zazdroszczę, u mnie ani grama śniegu. A tak nie daleko od siebie mieszkamy. Mam nadzieję, że do mnie też jeszcze przyjdzie śnieżna kołderka i okryje rośliny przed mrozem.
Ja chcę śniegu....!!!
agniecha973 21:55, 13 mar 2013

Beata, cała powierzchnia po tej stronie gdzie są miłorzęby ma być obsadzona, tak?
butterfly 08:50, 14 mar 2013

Hogata napisał(a)

Jak ja ci tego śniegu zazdroszczę, u mnie ani grama śniegu. A tak nie daleko od siebie mieszkamy. Mam nadzieję, że do mnie też jeszcze przyjdzie śnieżna kołderka i okryje rośliny przed mrozem.
Ja chcę śniegu....!!!

Agata, to ja wysyłam 10 wywrotek bo u mnie dzis znów dosypuje
butterfly 08:51, 14 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
Beata, cała powierzchnia po tej stronie gdzie są miłorzęby ma być obsadzona, tak?

Aguś, tak, wysprejowałam to już na tym zdjęciu - granicę wyznacza żywopłocik z bukszpanu.

magnolia 09:09, 14 mar 2013

dziecko, ale szalejesz!- dasz radę z kolejną rabatą takich rozmiarów? Może poczekaj aż Ci się rozrosną poprzednie, zobaczysz czy zadarniły, czy je ogarniasz, i potem założysz nową?
Chociaż to pewnie rada w stylu- ubieraj się ciepło ( tak radzi moja siostra mojej córce, a sama zimą biega w kurtce wiosennej, bo ładna)
Chyba pomysł dobry. A masz zdjęcia z poziomu człowieka, przodem do domu, żeby zobaczyć jak wygląda ten obszar, kiedy się spaceruje u Ciebie? ( albo kiedy się pieli i zasuwa w ogrodzie)
Edi00 09:44, 14 mar 2013

Beatko kiedy werbenke siałaś? Ja moją już tydzień temu i narazie nic
butterfly 09:49, 14 mar 2013

Edyta, ja swoją chyba 14 lutego

I sama byłam zdziwiona, że ona tak szybko wyszła bo rózne tu opinie czytałam.