Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:31, 10 sty 2013

Do góry
Mnie się taka kolorystyka też podoba, choć jakiś akcent by się przydał, ale podoba mi się.

skan z Home&Garden

Norweski ogródek... 11:24, 10 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Hmmm to lipa bo chciałam zapodać moją ulubioną hortensję pnącą

a czemu lipa...u mnie hortensja pnąca rośnie na palącym słońcu, osiągnęła ponad 6m!

ale wracając do tematu, połączyłabym hortensję z winobluszczem trójklapowym, to będzie śliczne, wybarwienie winobluszczu i przekwitłe kwiaty hortensji

wrzucam fotki, najwyżej Agnieszko wywalisz..
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:11, 10 sty 2013

Do góry
ku pamięci ... na chwile kiedy mam nerw na garaż i studnię
anula_wn napisał(a)

no ten plan jest klarowny i daje możiwość przejścia do wersji ostatniej (z kostką za tarasem, bo czuję potrzebę posiadania host w obwódce z bukszpanu i drzewa coby dało poczucie , że nie jest za płasko )

Jeśli chodzi o ścianę wodną to ona jest w każdej z wersji , bo taki był plan pierwotny i pomysł na lustro (plus poszerzenie okna w garażu)
tak było.....widać maleńkie okienko zarośnięte ciut winogronem...

no i z poszerzonym oknem, tej szerokości jest lustro i taki miał być staw (tej samej szerokości) zakończony ścianą wodną z drugiego końca, właśnie po to abym lepiąc pierogi (nie lepię ) widziała ciurkającą wodę

dodatkowego lustra chyba nie dam, choć pomysł super, ale te hortensje mają dać dookoła szpaler (no prawie) i zasłonić wsio ! więc lada chwila nie byłoby go widać.... ale takie osiowe lustro kusi mnie, oj kusi.....

co do studni, to może dam i bukszpan, bo cisa byoby szkoda trzymać w ryzach na wyskości 30 cm....

dziekuję za sugestie !

i za pozwoleniem
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 11:11, 10 sty 2013

Do góry
Spotkanie na nartach 2013

hanka_andrus napisał(a)

Jak znam życie, na narty dziewczyny wyekwipowały się należycie!
Na stok,na pogaduszki,na coś do poduszki,na małe co nieco, i na coś pod piecem!
Na to co przedtem,na to co potem.Żeby nie zaprzątać głowy żadnym kłopotem.
Największy kłopot,to obuć nogi! Tak by innym szczęki opadły aż do podłogi!
Walizki małe,bo kto to będzie niósł?Dziewczynom w noszeniu przeszkadza wszak biust!

Ogród w Holandii 11:01, 10 sty 2013

Do góry
ewalm napisał(a)

Jakie piękne zdjęcie. Są takie nierealne, jakby świeciły własnym światłem. Jak z bajki.

racja

Pomachać przyszłam i buziaki zostawiam
Mój mały raj na ziemi :) 11:00, 10 sty 2013

Do góry
myszorek napisał(a)

Dla mnie ta wersja jest idealna-prosta i klarowna.
Ściana wodna będzie się odbijała w lustrze i będziesz ją widziała w kuchni. Optycznie poszerzysz także tą wnękę z perspektywy ścieżki. Dookoła studni posadziłabym chyba jednak bukszpan, jest taki subtelniejszy. Ładnie rysujesz, chciałabym mieć taką wprawioną rękę, moje życie byłoby prostsze

Nie wiem, czy już nie na upartego wciskam, ale może dołożysz jeszcze jedno lusterko między hortensje, a przed nie jakieś carexy takie na 40 cm wysokie jasnozielone, albo citronellki?Ściągałoby to wzrok na ścieżce do domu

Myszorku,
no ten plan jest klarowny i daje możiwość przejścia do wersji ostatniej (z kostką za tarasem, bo czuję potrzebę posiadania host w obwódce z bukszpanu i drzewa coby dało poczucie , że nie jest za płasko )

Jeśli chodzi o ścianę wodną to ona jest w każdej z wersji , bo taki był plan pierwotny i pomysł na lustro (plus poszerzenie okna w garażu)
tak było.....widać maleńkie okienko zarośnięte ciut winogronem...

no i z poszerzonym oknem, tej szerokości jest lustro i taki miał być staw (tej samej szerokości) zakończony ścianą wodną z drugiego końca, właśnie po to abym lepiąc pierogi (nie lepię ) widziała ciurkającą wodę

dodatkowego lustra chyba nie dam, choć pomysł super, ale te hortensje mają dać dookoła szpaler (no prawie) i zasłonić wsio ! więc lada chwila nie byłoby go widać.... ale takie osiowe lustro kusi mnie, oj kusi.....

co do studni, to może dam i bukszpan, bo cisa byoby szkoda trzymać w ryzach na wyskości 30 cm....

dziekuję za sugestie !
Tylko trawnik i co dalej? 10:59, 10 sty 2013

Do góry
iza_1611 napisał(a)
Krety, krety i nadal nie mogę sobie z nimi dać rady,
ale mimo wszystko zaczęłam próby nad projektowaniem mojego ogrodu

Nie bardzo wiem jak się projektuje ogród,
dlatego zaczęłam planować lewą stronę ogrodu

oto lewy przód - oczywiście chciałabym żeby było gęściej

oto lewy środek (nie mogłam zaznaczyć wszystkigo na jednej fotce, dlatego skasowałam ten cały przód z poprzedniego zdjęcia)

tył

Bardzo dobrze zaczęłaś, nie dawaj jednak przez całą długość tych samych roślin, będzie nudno, czy ta rabata przez całą długość ma taką sama szerokość? Ja bym tak pasami wprowadziła jeszcze coś dla urozmaicenia, nie koniecznie tak pod linijkę musi być. Zobacz sobie na rzuty z góry projektów Danusi.
ogrodoweimpresjejolki 10:59, 10 sty 2013

Do góry
Leje Haniu, leje
Wszędzie woda: za oknem, w pralce i w zlewozmywaku (po wczorajszych urodzinach M.)
Z tego wszystkiego to płakać się chce, ale to też woda więc się powstrzymuję, żeby od siebie nie dodawać

Och ten tegoroczny January to straszny woziwoda ...
Kartka z kalendarza na dziś (nie ja ciachnęłam tego kwiatka)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:54, 10 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

O kurcze, przyjadę na pomalowane! I co będziecie wieszać te karnisze i zasłony, czy zdecydujecie się na puste okna?

Będę wieszać, mam już pomysła jak to upiąć Cóś takiego plus takie rolety w dół zasuwane w środku. Na dole skan z Werandy zrobiłam. To mi chyba wolno.

A ja właśnie miałam Ci proponować upięte pod sufitem wyblakło-złote taftowe zasłony. To doskonały wybór wg mnie.
Moja zima też się topi, może jutro wsadzę cebule, bo jeszcze trochę i nie wytrzymają i się puszczą
Ogródek Hanusi po zimie 10:46, 10 sty 2013

Do góry
Bożenko,Bogusiu,Gierczusiu,Miłego dnia!Chociaż u mnie nie bardzo miły....lej jak z cebra.Oberwanie chmury!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:45, 10 sty 2013

Do góry
myszorek napisał(a)
O kurcze, przyjadę na pomalowane! I co będziecie wieszać te karnisze i zasłony, czy zdecydujecie się na puste okna?

Będę wieszać, mam już pomysła jak to upiąć Cóś takiego plus takie rolety w dół zasuwane w środku. Na dole skan z Werandy zrobiłam. To mi chyba wolno.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:40, 10 sty 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:38, 10 sty 2013

Do góry
Moja zima topnieje

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:34, 10 sty 2013

Do góry
A ja mam dziś zimowe widoki a w domu mój sajgon wygląda tak

"Baśniowy" Ogród 10:32, 10 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ostatnio mało udzielam się w moim nudnym wątku spowodowane jest to jak zwykle - brakiem czasu
Z dzieckiem gorliwie uczę się pisania literek i cyferek a oprócz tego w domu mam drugie małe dziecko:

Jak śpię jestem pokorna jak baranek,ale to tylko pozory

ale cudny piesio! w tym wieku to faktycznie jak drugie dziecko, co to za rasa...labrador?

Nie to owczarek podhalański Słyszałam,że labradory strasznie kopią w ogrodzie.
Lecę okryć w ogrodzie parę bukszpanów, ja jak zwykle mam spóźniony zapłon
Dolina Tęczy 10:28, 10 sty 2013

Do góry
Hej dziewczyny i chłopaki ! Dziekuję Wam bardzo za wszystkie świąteczne i noworoczne życzenia!

Ponieważ stycznia i lutego nie znoszę a już szczególnie w takiej postaci jak akurat u mnie, czyli szaro, ponuro, zimno i mokro..brr!! To moje myśli już się wyrywają ku zielonym falującym źdźbłom i kolorowym kwiatom

Liczę dni do sadzonkowania pelargonii i siania lobelii - w tym roku poluję na różową

Moje zimujące w piwnicy bukszpanowe kule i oleandry wydają się mieć dobrze, gorzej trochę z hortensjami, nie wiem czy zakwitną w tym roku, trudno, w następnym zostawię je chyba w gruncie

W domu kończy właśnie kwitniąć amarylis, którego mam już drugi rok - sprawia mi wielką radość i to naprawdę niesamowite, że z takiej niepozornej cebuli taki KWIAT potrafi urosnąć

Z donicą był tak wysoki jak moja Pelcia

A to moje znalezisko sprzed kilku dni - wsadziłam amarylisowi w towarzystwo i czekam co z tego będzie (tzn już widzę co bo urosło - tulipan - ale jaki? Czy zakwitnie? )
Roztoczańskie klimaty 10:22, 10 sty 2013

Do góry
No to sypie .....wiedziałam że zima wreszcie przyjdzie ....no ale że tak szybko.....kto by się spodziewał.....zawsze jak muszę w trasę jechać to zima zaskakuje......odliczam te dni do wiosny ....no i co no kiedy wreszcie ta wiosna???. Kupiłam już hiacynty .....stoją obok choinki ....próbuję w ten sposób odgonić zimę .....hmmm może za mało tych hiacyntów na tak duuużą choinkę....??? ...no jakby tu przyspieszyć nadejście tej wiosny????.... A zapowiadają jakiś niż arktyczny ....już się boję........no to ay przegonić zimę .....parę zdjęć wiosny........

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:21, 10 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
No muszę Wam to pokazać, może ktoś się uśmiechnie. Wypadła mi dziś na ziemię torba z pieczywem...

Pies z bułką

bezbłędny : ) Ja kiedyś zakupy na podłodze postawiłam zerkam zza ramienia a tam mój 2 kilowy futrzak niewielki taszczy z torebki wielkie pęto kiełbasy. Ze śmiechem ją wyrywałam psinie : )
Mój mały raj na ziemi :) 10:16, 10 sty 2013

Do góry

Dla mnie ta wersja jest idealna-prosta i klarowna.
Ściana wodna będzie się odbijała w lustrze i będziesz ją widziała w kuchni. Optycznie poszerzysz także tą wnękę z perspektywy ścieżki. Dookoła studni posadziłabym chyba jednak bukszpan, jest taki subtelniejszy. Ładnie rysujesz, chciałabym mieć taką wprawioną rękę, moje życie byłoby prostsze

Nie wiem, czy już nie na upartego wciskam, ale może dołożysz jeszcze jedno lusterko między hortensje, a przed nie jakieś carexy takie na 40 cm wysokie jasnozielone, albo citronellki?Ściągałoby to wzrok na ścieżce do domu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:09, 10 sty 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies