Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

Maria667 18:13, 25 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Marysiu ale poki co musimy się ratowac wspomnieniami i marzeniami) a bocka wczoraj widziałam i to w górach gdzie zima w pełni) pozdrawiam

Biedne boćki!
Lecą taki kawał drogi, a tu zima

Maria667 18:22, 25 mar 2013

Marta7 napisał(a)
Marysiu bardzo podoba mi się Twoja Ismena,ja próbowalam z nią przygodę,ale nawet mi nie wzeszla,ona chyba nie zimuje w gruncie ?
Pisalaś też u Kasi o Inkarwili -jestem w szoku,myślalam że to roślina doniczkowa i na jeden sezon,ile czasu już u Ciebie przebywa ?
Pozdrawiam serdecznie,no i niech nareszcie ten bociek do Ciebie przyleci !

Martusia!
Nie żartuj sobie z tymi bocianami. Za stara jestem
Ismenę sadzę z cebul, nie z nasionek. Cebula musi być dość duża. Tylko z takich wyrosną kwitnące rośliny.
Inkarwilla przezimowała jeden sezon. Ładnie się rozrosła. Jeżeli przeżyje również tą zimę, to zrobię fotkę.
Pozdrawiam.

anna_g 18:44, 25 mar 2013

Marysiu - nie pozostaje nic innego jak tylko pozdrowić zimowo... Od czwartku ma być lepiej ale ja już nie wierzę w żadne prognozy... taki się niewierny Tomasz zrobiłam i nie uwierzę dopóki nie poczuję że ciepło... Tak czy inaczej miłego dzionka i wieczorka i jak najwięcej ciepełka domowego bo na ogrodowe to trzeba poczekać....
Maria667 19:05, 25 mar 2013

JA CHCĘ WIOSNĘ ! ! !

boguslawa_ma... 20:29, 25 mar 2013

Marysiu pozdrawiam
Margarete 10:27, 26 mar 2013

Maria667 napisał(a)
Martuś!
Nie jestem profesjonalistką. Jestem czystej krwi amatorką, która nie potrafi nic zaprojektowć. Jadę do szkółki z roślinami, coś kupuję, a potem biegam po ogrodzie i zastanawiam się, gdzie to wsadzić. Działam impulsywnie i intuicyjnie, często pod wpływem chwili. Za jakiś czas przesadzam rośliny, bo okazuje się, że są za wysokie, albo zbyt ekspansywne. Ale to nie mienia faktu, że sprawia mi to ogromną przyjemność.

Witaj Maryniu,
pobiegałam sobie po twoim zaciszu - ale tu pieknie masz, klimatyczne zakątki, duzo roslin... i ta ławeczka z tą czerwono kwitnaca roslina... i ta "Grecja"... wszystko mi sie podoba. Urocze ścieżki, nieduże oczko, fajna altanka .... po prostu cudowny ogród. I wcale nieprawda,to co piszesz powyzej,że jesteś amatorką... ha , ha ha ładne mi amatorstwo. Profesjonalizm w kazdym calu!
Ojej, kiedy mój tez taki bedzie...
Bardzo mi sie podoba u ciebie i na pewno to do ciebie jeszcze wpadne zeby szukac dla sievie inspiracji.

Czy u was na południu Polski juz może widac tą zapowiadana wiosnę ? bo u nas w łódzkiem słonko juz niby wiosenne od kilku dni ale mróz rano trzyma i dzis jak od kilku dni było minus 12. Brr....
Pozdrawiam wiosennie , na przekór pogodzie

Margarete 10:28, 26 mar 2013

Zapraszam do mnie w kwestii ewentualnych porad ogrodowych..
Gosiniak 12:04, 26 mar 2013

Cudownie się tutaj poprzechadzać, ratujesz nas tymi wiosennymi i letnimi fotkami, zima też wygląda ciekawie, ale najbardziej to teraz tych kolorów dających energię brakuje, pięknie naprawdę pięknie masz
Ewa4 12:31, 26 mar 2013

Marysiu zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych życzę .
Marta7 16:17, 26 mar 2013

Maria667 napisał(a)

Martusia!
Nie żartuj sobie z tymi bocianami. Za stara jestem
Ismenę sadzę z cebul, nie z nasionek. Cebula musi być dość duża. Tylko z takich wyrosną kwitnące rośliny.
Inkarwilla przezimowała jeden sezon. Ładnie się rozrosła. Jeżeli przeżyje również tą zimę, to zrobię fotkę.
Pozdrawiam.

Marysiu już ja Ci tę starość wybiję z głowy ! Stara Marysia nie miałaby takiego pięknego ogrodu-widać po nim młodość i piękność ciala i ducha !!
A orliki są przepiękne !