Ogród niby nowoczesny ale...
19:34, 24 lut 2013
Aga o to chodzi...
59 tyś.......![]()
Moje miłe, ten nasz jaśmin musi mieć dużo światła i chłód, który powoduje że wokół rośliny jest większa wilgotność powietrza. W pomieszczeniach gdzie żyjemy na co dzień, trudno o takie warunki o tej porze roku. Podlewamy tylko letnią, przegotowaną wodą, nie dopuszczamy do przeschnięcia. Musimy udawać przed jaśminem, że jesteśmy na południu Europy.
Mój w szklarence widać daje się oszukać, ma się bardzo dobrze i zawiązał po kwitnieniu małe, owalne intensywnie zielone owocki, zrobiłam im zdjęcie, ale zaraz je obetnę, żeby się nie wysilał na nasiona.
![]()
![]()
Dziękuje
![]()
Mojego giganta Ci zostawiam...... a ja rok temu też taki falstart zrobiłam.... dlatego wiem już że za wcześnieJak będzie ciepło wyrzucisz na zewnątrz.. jak będą zapowiadać przymrozki będziesz chować... lub nakrywać agro
Ja wyrzuciłam do szklarnii ...
Jedno nasionko spadło i wykiełkowało... i urosło takie montstum..... to naprawdę jeden krzak... M też nie wierzył, że jeden, póki nie wyrywał w środę do wyrzucenia (miejsce w kuble było wiec upycham co się da z ogrodu). Foto jest z 1 grudnia.Odległość miedzy słupkami metalowymi to 1,05m
![]()
![]()
W grudniu miał dobrze ponad metr średnicy
![]()
Jak będzie ciepło wyrzucisz na zewnątrz.. jak będą zapowiadać przymrozki będziesz chować... lub nakrywać agro![]()
Dziękuje
Mojego giganta Ci zostawiam...... a ja rok temu też taki falstart zrobiłam.... dlatego wiem już że za wcześnieJak będzie ciepło wyrzucisz na zewnątrz.. jak będą zapowiadać przymrozki będziesz chować... lub nakrywać agro
Ja wyrzuciłam do szklarnii ...
Jedno nasionko spadło i wykiełkowało... i urosło takie montstum..... to naprawdę jeden krzak... M też nie wierzył, że jeden, póki nie wyrywał w środę do wyrzucenia (miejsce w kuble było wiec upycham co się da z ogrodu). Foto jest z 1 grudnia.Odległość miedzy słupkami metalowymi to 1,05m
![]()
![]()
W grudniu miał dobrze ponad metr średnicy
![]()
Bożenko, dla ciebie pachnąca wiosna z Gardenii
![]()