Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:23, 19 sty 2013

Do góry
Znalazłam małe porównanie, ale teraz mam jeszcze trzecie zdjęcie do kompletu Warto pokazać jak zmienia się to miejsce.

Gorzej

A tak było. Lepiej

A tak jest najlepiej

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:12, 19 sty 2013

Do góry
Dawyck Purple jest bardziej kolumnowy i gałęzie rosną mu do góry, zdecydowanie ten największy mój buk nie jest Dawyck Purple. Na pewno jest bukiem Riversii.

Tutaj zdjęcia dla Dawyck Purple

A tutaj dla porównania Riversii

Choć wcześniej pisałam w postach różnie. Ha muszę poprawić
Pokażę nasz ogród 11:11, 19 sty 2013

Do góry
asica napisał(a)
Widziałam dziś lawendę wąskolistną w "Mai w ogrodzie" i moja tak nie wygląda chyba; tamta miała strzeliste pędy kwiatowe, moje są zagęszczone. Sama nie wiem. Ja w każdym razie kupuję ta zwyczajną, ona zimuje. Żadnych ozdobnych nie kupuję bo one nie zimują.

Dzisiejsza próba z ganeczkiem: ekran z cisa, róże, lawendy.

Tylko czy te róże pasują tego co pod dużym oknem?

Mi się zdaje, że brakuje tam elementu wspólnego, tzn. jeśli zdecydowałaś, że chcesz tam lawendę, to pociągnęłabym ją przez całą długość rabatki, a nie chciałabyś tam żywopłotu bukszpanowego, pisałaś że lawenda w tym miejscu gorzej rośnie, może warto to przemyśleć.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 11:04, 19 sty 2013

Do góry
Hejka! Jak weekend? macham grabcią!
No bo przecież jestem babcią,
a z okazji święta nawiedzają mnie wnuczęta!
Tego Tobie też życzę!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:54, 19 sty 2013

Do góry
Madżenko ....w podziękowaniu kwiatki

Prezentacja wyśmienita...i chyba nie tylko mi posłuży...rozjaśniłaś kilka spraw

.... ten biały kolor nie jest uciążliwy?...czy co chwilę myjesz donice?....to tylko pytanie jeszcze mi się nasuwa.

Nigdy nie mów nigdy 10:36, 19 sty 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Kasiu,przepiekny kominek.Jak bedziesz miała nastroj zrób fotkę w całości.Ja mam z piaskowca,ale twój przytulniejszy o wiele.

Mówisz i masz

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:34, 19 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

[

Irenko a co to na drugiej fotce?

Aksamitka Tylko biała

czujne oko wielkiego brata
Nigdy nie mów nigdy 10:34, 19 sty 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Po drodze z Zabrza wstąpiliśmy do sklepu i przykleiło się...a szukałam hiacyntów. Ale troszkę wiosny rośnie

Tak to jest, te doniczki same wchodzą do koszyka Pozdrawiam ciepło Kasiu Ciebie i M i syna

Dawno Cię nie było u mnie...
Ja też serdecznie Was pozdrawiam
Dzisiaj już tak wyglądają

Mam wiosnę
Igiełkowy ogródeczek 10:17, 19 sty 2013

Do góry
Witam!
Wpadłam z zaległym kwiatkiem, gratulacje już były, ale zdjęcia nie można było wtedy wgrać.

Pozdrawiam
Pokażę nasz ogród 10:12, 19 sty 2013

Do góry
Nasza najbardziej spracowana ogrodniczka - Labi, po ciężkiej pracy wykopania ze swym panem olbrzymiego korzenia leszczyny:

A tu już dumna z efektów swej pracy

Moje zmagania ogrodowe 10:09, 19 sty 2013

Do góry

i poskręcana leszczyna

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 10:08, 19 sty 2013

Do góry
Witam!
Rozpoczęły mi się ferie, więc teoretycznie powinnam być częściej na forum, ale po drodze mam egzamin i muszę się pouczyć, ale postaram się zaglądać.

Bożenko, u nas na górce już z drugi czy trzeci dzień tak wieje, ze z domu nie chce się wychodzić, ale oby do wiosny
Kasik, u mnie tak nawiało, że kwadrat z podkładów kolejowych jest w jednym miejscu cały przykryty, jak przyjdzie nagłe ocieplenie to mnie zaleje. Na żurawki tez czekam
Irenko, jak wchodzę co parę dni to za każdym razem ktoś zmieniony z avatarka spogląda. Pozdrawiam
Gosiu, zdecydowanie też jestem wzrokowcem, na co narzekają szkolne dzieci, bo nie pozwalam im zmieniać miejsc jak ktoś jest nieobecny. Można już wgrywac zdjęcia, wiec zaraz u Ciebie wkleję zaległego. Pozdrawiam

Ogrodowe sępy, bo wróbelkami i innymi tych pazerniaków nie nazwę

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:04, 19 sty 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
..Podpowiedz,co powinnam zrobić by długosz królewski chciał być tak ekspansywny.

Dzidka gdybym nie był człekiem statecznym i poważnym to rzekłbym :skrzyżuj go z orlicą

"rozrastające się jak perz"- to był taki skrót myślowy dotyczący tych paproci które trafiły do grodów z lasu,
mam długosza królewskiego Purpurescens i też jest leniwy w tym temacie

Roztoczańskie klimaty 09:59, 19 sty 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Oj dzisiaj to ja chyba podam ta kawkę. Dla Was z pianką

ps. lece nadrabiać

Zakochałam się w filiżankach - cudne romby!!!
Roztoczańskie klimaty 09:47, 19 sty 2013

Do góry
Zeta litości- 196 postów do przeczytania po jednym zaledwie wieczorze nieobecności u Ciebie Ileż to można napisać o donicach Boję się czytać, bo pampersów w domu niet, dzieci dorosły
To życzę Ci donicy pełnej złota. O takiej

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:42, 19 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu doszłam do strony 500 i nie umiem znaleść informacji co to za buk, jest tak zjawiskowy , że zachorowałam na niego, plis podaj nazwę muszę go mieć
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:24, 19 sty 2013

Do góry
A ja Ci żabkę przyniosłam byś nie musiała daleko latać

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:21, 19 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Anulek, to uwazaj na tej drodze, bo slisko jest jak cho...ra. A wariatow niestety nie brakuje. Wczoraj nas taki mijal - kierowca bombowca. Ze 140 po lodzie w lesie, gdzie wychodza sarny, dziki, lisy a nawet losie... Bez komentarza...
Sypie snieg, -10, juz tylko 1,5 miesiaca i wiosna

Milego weekendu Anulka

Bociek wrócił.... uffffffff ...całe szczęście
u nas przyszła zima.... nie spieszyła się ...ale zrobiło się biało i sypie... niech sypie Nawet grubodziób przyleciał

Acha... mnie też naczepa ciężarówki z drewnem niedawno goniła.. ...... z powodu takiego co się chciał zatrzymać, a zatrzymywał się bo inny postanowił autem iść na grzyby do lasu....... idiota.. zimą!!!!!! Wiec z powodu dwóch idiotów ciężarówka rozpędzona musiała zjechać na mój pas, a ja musiałam zjechać na pobocze.... i ta naczepa.... I dobrze, że było pobocze.. i dobrze, że ta naczepa przeleciała obok...... Ale generalnie ludzie w takich warunkach jeżdżą bardzo ostrożnie, aż za ostrożnie... a Ci w rowie to darwinowska naturalna selekcja
Upsss brutalnie to zabrzmiało...... ale lepiej jak sami siedzą w rowie nim kogoś wcześniej nie zabiją...
Taka choinka wygląda jak choinka

A róża jak róża.. zielone moje są.... i śmiesznie to wyglada.. mam nadzieję, że nie zamarzną..
Ogród w Alei Lipowej... 09:11, 19 sty 2013

Do góry
Justi, i u Ciebie zimno..... U nas teraz sypie i to coraz mocniej.

Ale jeszcze troszeczke i bedziemy sie cieszyc innymi kolorami niz odcienie bieli i szarosci

Milego weekendu

Miał być mały domek na wsi, a jest Jesionówka ;) 09:04, 19 sty 2013

Do góry
Witaj Grażynko..... dzięki spotkaniu na nartach i ja mogłam zajrzeć do przepięknej Jesionówki.... a o gospodyni nasłuchałam się samych ochów i achów Pierwszy raz byłam w Kotlinie Kłodzkiej (w wieku świadomości tego co widzę.. czyli nie liczę kolonii i zimowisk w wieku szkolnym..z czego już nic nie pamiętam) i jestem zauroczona..... i zrozpaczona, że do Was mi tak daleko.

Kocham jak Ty tę zmienność w kwiatkach... będę kibicować poczynaniom... roślinki do cienia dziewczyny już Ci napisały co można posadzić..
Staw kąpieliskowy tez był moim marzeniem... i wcale nie potrzeba do tego żadnego strumienia.... ja zrobiłam sobie tylko "kałużę"...szkoda było mi ogrodu na tak duży akwen wodny... Ale w kałuży pływać się dało..póki nie posadziłam roślin i nie wpuściłam rybek....
Zamiast tradycyjnego kwiatka na przywitanie witam kałużą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies