Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Dominiki 13:28, 30 lis 2011

Do góry
Domi napisał(a)

Pogoda wciąż sprzyja pracom ogrodniczym. U mnie dzisiaj piękne .

A u nas w końcu pada dłuuuugo wyczekiwany deszcz!!! jeszcze 2 lata temu nikt by mi nie wmówił, że kiedykolwiek będę się cieszyć z takiej pogody pod psem
Ogród Dominiki 13:26, 30 lis 2011

Do góry
Domi napisał(a)
Wieloszko, pozdrawiam! Jestem bardzo ciekawa jak wygląda u Ciebie ogród o tej porze roku? Pokażesz jakieś fotki?

Domi, nie ma co pokazywać. Smutno u mnie i pustawo w wielu miejscach - dopiero o tej porze roku widać ile mam liściastych roślinek - nie zimozielonych, bez których nie jest już tak ładnie Ale przynajmniej widzę teraz dokładniej, że potrzebuję więcej zimozielonych. Dlatego tak się zachwycam Twoim ogrodem, Danusi, Richiegio, Oli i wielu innych - które pięknie wyglądają o każdej porze roku. Więc codziennie zaglądam do tej bajki pt. "Ogród Dominiki" i marzę...
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 09:47, 30 lis 2011

Do góry
Witaj Abrakadabra - ależ masz uroczą ksywkę
Potrzeba dużo czarów-marów na taką dużą przestrzeń, jaką dysponujesz - ale damy radę (piszę damy- bo mam taką samą dużą działkę). Wklejaj zdjęcia, plany, pomysły a na pewno nie zostaniesz bez pomocy - z pomocą takich zapaleńców na pewno zaczarujesz swój ogród!
Pozdrawiam serdecznie!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:25, 30 lis 2011

Do góry
Bo wszystkie Jaśki to fajne chłopaki są - też mam jednego Uściski serdeczne dla Twojego, Ana
Ogród Dominiki 08:45, 30 lis 2011

Do góry
Jak zwykle BOSKO u Ciebie, bajkowo, pięknie, fantastycznie...
Ech rozmarzyłam się trochę... i jak tu pracować?
Buziole
Ogród z lustrem 08:23, 30 lis 2011

Do góry
Och... Ach... i Ech... jak zwykle CUDNIE!!!
Od razu człowiekowi się humor poprawia od rana, jak po takim ogrodzie się przespaceruje
Ogród Magdalenka 12:09, 29 lis 2011

Do góry
Miałam na myśli nie ażurowa kratkę, tylko raczej takie listewki poziome niezbyt szerokie, zabejcowane na kolor drewna na Twoim tarasie., w takim układzie: listwa i szpara taka jak szerokość listwy i znów listwa itd. w ramie o szerokości takiej jak listwy ub trochę szerszej żeby była stabilniejsza. Nie pamiętam gdzie to widziałam, więc trudno mi znaleźć fotki Nie wiem czy dość zrozumiale opisałam o co mi chodziło...
Ogród Magdalenka 10:44, 29 lis 2011

Do góry
No to i ja włączę się do dyskusji, chociaz nie mam doświadczenia w tej kwestii - zasłoniłabym drewutnię ażurowymi drewnianymi drzwiczkami - bo chociaz pomysł Danusi na równo poukładane drewienka jest super - to w praktyce pilnowanie,żeby zawsze było tak ładnie i idealnie poukładane - no nie zazdroszczę . A Tobie jakie rozwiązanie najbardziej się podoba?
Kret, krety - sposoby na kreta 10:11, 29 lis 2011

Do góry
My pozbyliśmy się intruza specjalnymi świecami z castoramy, ale poszło ich kilka sztuk w każdy możliwy otwór w ziemi.
Panie Januszu - a te grzyby owadobójcze, o których Pan pisze są dostępne w sprzedaży dla nie-specjalistów? I w jakiej postaci - jakiejś zawiesiny, płynu? Pytam, bo zbliża się do nas kolejny kret od strony działki sąsiada - ta wiedza może się za chwilę przydać
Nadzieja na spełnienie marzeń 09:53, 29 lis 2011

Do góry
Witaj,
ależ pięknie planujesz i komponujesz Jeśli mogę dorzucić swoje trzy grosze, to tam gdzie nr 2 dałabym 3 kulki na pniu (np. trzmielinę - jest tania, na różnych wysokościach szczepiona i odmiana żółto obrzeżona będzie ładnie widoczna na tle żywopłotu z cisa i oprócz tego jeszcze trawy - bo choć są piękne, to niestety zdobią dopiero od czerwca.
Pozdrawiam
Po prostu ogród... 09:00, 29 lis 2011

Do góry
Ależ cudne te choineczki! Mam takie - ale nie przez się zrobione, bo do prac artystycznych akurat dwie lewe rączki u mnie, ale dostałam makaronową i orzechową. Tylko przy przeprowadzce rok temu trochę się uszkodziły Gratuluję córci talentu
W cieniu - zacieniona 22:39, 27 lis 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)

...a u nas huczy za oknem,dawno już nie było tak silnego wiatru,sypie piaskiem w okna,będzie ciężka noc...

Właśnie przed chwilą mój M. ratował komplet mebli tarasowych z rattanu - 2 krzesła pofrunęły w ogród, a szyba ze stołu zsunęła się do połowy... zdążył w ostatniej chwili

U nas z balkonów też coś spada...ludziska różne rzeczy tam trzymają...
W cieniu - zacieniona 22:37, 27 lis 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

...a u nas huczy za oknem,dawno już nie było tak silnego wiatru,sypie piaskiem w okna,będzie ciężka noc...

Właśnie przed chwilą mój M. ratował komplet mebli tarasowych z rattanu - 2 krzesła pofrunęły w ogród, a szyba ze stołu zsunęła się do połowy... zdążył w ostatniej chwili
W cieniu - zacieniona 22:33, 27 lis 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
W rogu działki tuż za płotem mam ogromny, wiekowy dąb, który zarzuca nas taką masą liści, że można się załamać. W ubiegłym roku taki silny, zachodni wiatr spowodował, że w ciągu jednej nocy z dębu zwiało wszystkie liście - ale ani jednego na naszą działkę . W tym roku odwrotnie - 2 tygodnie grabiliśmy i odkurzaliśmy te liście niemal w każdej wolnej chwili . Tyle pracy, a dzisiejszy "wietrzyk" załatwiłby wszystko...

W cieniu - zacieniona 22:30, 27 lis 2011

Do góry
W rogu działki tuż za płotem mam ogromny, wiekowy dąb, który zarzuca nas taką masą liści, że można się załamać. W ubiegłym roku taki silny, zachodni wiatr spowodował, że w ciągu jednej nocy z dębu zwiało wszystkie liście - ale ani jednego na naszą działkę . W tym roku odwrotnie - 2 tygodnie grabiliśmy i odkurzaliśmy te liście niemal w każdej wolnej chwili . Tyle pracy, a dzisiejszy "wietrzyk" załatwiłby wszystko...
Cudne te hortensje - nawet z brązowymi kwiatostanami
W cieniu - zacieniona 22:24, 27 lis 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A u mnie wreszcie wieje z tej "właściwej" strony i wszystkie liście wywiewa z trawnika pod ogrodzenie

To masz fajnie.Mało pracy.
W cieniu - zacieniona 22:22, 27 lis 2011

Do góry
A u mnie wreszcie wieje z tej "właściwej" strony i wszystkie liście wywiewa z trawnika pod ogrodzenie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:18, 27 lis 2011

Do góry
No moje nasiona raczej dobre były z Iławy, a że mam grzeszki związane z niesystematycznym podlewaniem na sumieniu - obstawiam tą przyczynę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:04, 27 lis 2011

Do góry
elkatei napisał(a)

Ale wiedza ogrodnicza u mnie .... jak ziarnko maku.........

No już nie bądź Elu taka skromna... Twój ogród jest najlepszym przykładem Twojej wiedzy ogrodniczej
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:41, 27 lis 2011

Do góry
Danusiu, na 100% wina braku podlewania Na początku było podlewane regularnie, ale potem... ech, szkoda gadać! Od jutra nadrabiamy zaległości w podlewaniu, od wtorku ma padać, a temp.+8. Może jeszcze uda się uratować ten trawnik. Sami jesteśmy sobie winni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies