Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:10, 26 paź 2016

Do góry
Renia, a po co teraz ten oprysk HT?
Ogród Nety- moje marzenie 10:08, 26 paź 2016

Do góry
Aneta, miałaś gdzieś rozrysowaną tą rabatę z Artemis i rozplenicami, troszkę się wróciłam, ale nie znalazłam?
Zaznaczam sobie Twój wątek

Edit: Ja mam umbry posadzone 90 cm od ogrodzenia.
Tu ma być ogród :) 10:07, 26 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Bardzo bardzo dziękuję. A myślisz, że w ogóle to dobry pomysł dać róże pomiędzy rozplenice? Czy jednak lepsze byłyby jeżówki?

ja mam i jedną i drugą wersję, a można też połączyć wszystkie 3 gatunki, zależy kto co lubi, nie ma jednego dobrego rozwiązania.
Tu ma być ogród :) 10:05, 26 paź 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Kurka no, ale on ma miejscówkę w południowo-zachodnim kącie! Lampa cały dzień! Nie rozumiem o co chodzi. U mnie generalnie jakiś dziwny mikroklimat, jak mróz łapie to u sąsiadki wszystko białe, a u nas nic.
A córę wyślij w wakacje do szkoły w Anglii, będzie śmiechem zabijała jakieś tam unity

Z tym mikroklimatem to i wady i zalety.
Córa na taki wyjazd jeszcze za mała, ale kiedyś pa pewno ją wyślę.
Tu ma być ogród :) 09:59, 26 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
kolorowe dynie hitem jesieni

rzeczywiście, cuda można z nich zrobić, tylko mi się jakoś nie chce, poszłam po największej linii oporu i psiknęłam tylko szarym sprayem, którym już kilka rzeczy dekoracyjnych w domu potraktowaliśmy.
Ogród Mirelli 16:31, 25 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
w końcu dotarłam i oglądam plany na rabatę, fajnie, że zdecydowałaś się większość tych iglaków przesadzić, z tego co widzę pomysły na przemianę są fajne.

Wiesz, wczoraj oglądałam sobie inspiracje z tulipanami i trafiłam na zestawienie pomarańczy, różu, purpury i to mi się niesamowicie spodobało, aż dziś sprawdzałam czy w B nie zostały jakieś pomarańczowe, zrobiłabym sobie taką namiastkę w donicy.

No na przykład to - ale energia!

Fajne zestawienie. Hmmmmm może w przyszłym roku dosadzę takie kolory i uzyskm podobny efekt
Dzięki, że przesłałaś mi inspirację
Moja "przyziemna" :) pasja 12:46, 25 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Tym razem najbardziej podoba mi się rabata z umbrami na froncie.
Gór zazdroszczę, nie było mi dane w tym sezonie.

Nie wiem dlaczego 2 czy 3 krzaki hortek słabiej kwitły pod umbrami...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:05, 24 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, szóstka za całokształt dla Ciebie, lubię tu przychodzić, każdym fragmentem ogrodu Twojego się zachwycać

Tak się cieszę Dziękuję bardzo Edytko
Ogród pod lasem 18:28, 24 paź 2016

Do góry
Iza, klonami mnie oczarowałaś, żółtego w swoim ogrodzie mam sporo, więc za czerwienią mi tęskno, a ten klonik Fireglow jest przecudny.

Fajna z Ciebie modelka, w każdej czapie super wyglądasz - mąż się rozkręcił niedługo na każdy dzień tygodnia będziesz mieć inną
Lawendowy zawrót głowy 18:23, 24 paź 2016

Do góry
Jola, dynia wymiata, w zeszłym roku miałaś piękne dynie, a w tym znów przebiłaś samą siebie!
No i cały ogród błyszczy, te grujeczniki nowe bardzo ładnie się wpasowały, ja mam takiego jednego małego wypierdka ale pachnie jak szalony, lubię go
Przemiło mi się z Tobą ostatnio gawędziło
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:19, 24 paź 2016

Do góry
Renia, szóstka za całokształt dla Ciebie, lubię tu przychodzić, każdym fragmentem ogrodu Twojego się zachwycać
Tu ma być ogród :) 15:14, 24 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Artemis to duża róża, w 2 - 3 roku na pewno będzie widoczna pomiędzy tymi rozplenicami.
Zresztą na poparcie tej tezy zdjęcie, tylko, że ta moja rozplenica to Autumn Magic - i róza i rozplenica rosną u mnie od lata ubiegłego roku.

Ja mam te róże posadzone 65 cm od ogrodzenia, ogrodzenie jest od wschodu, więc do południa płot przesłania im słońce, a od południa do końca dnia już są w słońcu.
Kwitnie z przerwami, najintensywniej w drugiej połowie czerwca, potem solidnie przycinam i drugi raz zaczyna kwitnąć po połowie lipca, kwiatów jest już mniej.
Z wad - bardzo śmieci, trzeba ją podpierać, w tym roku wypuściła długie baty.
Zalety - bardzo obfite kwitnienie, ładny, delikatny zapach, zdrowa, piękny, byłyszczący kolor liści, kwitnie do przymrozków.

Bardzo bardzo dziękuję. A myślisz, że w ogóle to dobry pomysł dać róże pomiędzy rozplenice? Czy jednak lepsze byłyby jeżówki?
Tu ma być ogród :) 15:11, 24 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Czyli wychodzi na to, że jednak za dużo cienia u Ciebie ;-/
Moje miłorzęby coraz bardziej kurczaczkowe.
Chora, ale działam, żałuję, że muszę przerwać, ale jadę po córke do szkoły, a potem na angielski z nią, ma dziś test z całego Unitu, więc przed wyjazdem jeszcze coś powtórzymy, a jak wróce będzie ciemno ;-/

Kurka no, ale on ma miejscówkę w południowo-zachodnim kącie! Lampa cały dzień! Nie rozumiem o co chodzi. U mnie generalnie jakiś dziwny mikroklimat, jak mróz łapie to u sąsiadki wszystko białe, a u nas nic.
A córę wyślij w wakacje do szkoły w Anglii, będzie śmiechem zabijała jakieś tam unity
Tu ma być ogród :) 15:01, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Róże przesadzałaś?

przesadzałam, ale to nie te co są przy płocie tylko MW i Ascot - w sumie 7 szt.

Renia, widziałam wczoraj fotki u Ciebie, cudnie masz - wieczorkiem się odezwę

Tu ma być ogród :) 14:58, 24 paź 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

No oby. Miłorząb też zielony buuu U naszego otrębuskiego kolegi HamadaSana dziś widziałam ambrowca jak ogień, nooo
Jak tam dziś? Chorujesz czy działasz?

Czyli wychodzi na to, że jednak za dużo cienia u Ciebie ;-/
Moje miłorzęby coraz bardziej kurczaczkowe.
Chora, ale działam, żałuję, że muszę przerwać, ale jadę po córke do szkoły, a potem na angielski z nią, ma dziś test z całego Unitu, więc przed wyjazdem jeszcze coś powtórzymy, a jak wróce będzie ciemno ;-/
Tu ma być ogród :) 14:47, 24 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Może jeszcze zdąży się przebarwić, trzymam kciuki!

No oby. Miłorząb też zielony buuu U naszego otrębuskiego kolegi HamadaSana dziś widziałam ambrowca jak ogień, nooo
Jak tam dziś? Chorujesz czy działasz?
Tu ma być ogród :) 14:42, 24 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
bujnie, kolorowo, soczyście a jak wrzosowisko?

nawet jeszcze całkiem, całkiem

Tu ma być ogród :) 14:41, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytka
A jak tam kostki? przerobilaś?

w sobotę przesadzałam róże, wsadzałam trawki z lasu i sadzonki lawendy, na kostki brakło czasu - dziś do tego wróciłam, ale popołudnie mam wyjazdowe więc jak uda mi się jedną zrobić to będzie dobrze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies