Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 15:10, 25 paź 2016

natka098 napisał(a)
To chyba zależy jak bardzo jesteś przekonana do tych umbr.

Natka, no teraz jestem. Ale ja wiem czy tak samo będę za 3 miesiące?
Nett 15:11, 25 paź 2016

AniMa napisał(a)
Dobrze że u mnie brak czasu na wszystko - dlatego nic nowego nie dokupuje, bo nie wiem czy zdążę wsadzić czy nawet zadołować....Poza tym ostatnio jakieś prognozy arktyczne widziałam na listopad.....

Normalnie ci zazdroszczę. Ja to chyba się już na leczenie nadaję. Zakupoholiczka ogrodowa jestem. Nie mam kiedy pojechac kupić rajstop ale drzewa....
Nett 15:12, 25 paź 2016

jazzy napisał(a)
Przepraszam, że pytam, ale gdzie posadzisz te 4 umbry skoro w żwirku chcesz inne drzewa? Czy to już nieaktualne? Umbry będą i w trawniku i w żwirku?

jazzy, to bardzo zły pomysł? Będę żałować?
Nett 15:13, 25 paź 2016

malgol napisał(a)
Wow, od rana nie byłam u Ciebie a tu kolejne koncepcje się pojawiły Anetko, ja się nie odzywam bo na drzewach się nie znam ( za wyjątkiem leciwych sosen)i doświadczenia nie mam. Ale cały czas Ci kibicuje i po cichu zazdraszcam możliwości wyboru takich egzotykow

Ale widzę że masz tak jak ja- ledwo powstrzymalam się przed zakupem klonów na zimę

Gosia już mam mętlik w głowie od tych koncepcji. Musze ochłonąć.
Makusia 08:28, 26 paź 2016

Aneta...co ja mogę Ci powiedzieć- gubię się w Twoich koncepcjach- ależ masz burzę mózgów
Ja w standardzie poczekam z boczku i poczekam, aż już coś wymyślicie i się zdecydujesz na którąś koncepcję (lub wymyślisz nową )
malgol 09:34, 26 paź 2016

Aneta, zaglądałaś do oferty firmy Hortulus w Dobrzycy? Maja tam drzewa i krzewy, ładnie już wyrośnięte...może tam cos znajdziesz dla siebie? Ceny tez chyba przystępne jak na duże rosliny.Choc nie byłam a tylko strone z oferta przegladałam
lindsay80 10:08, 26 paź 2016

Aneta, miałaś gdzieś rozrysowaną tą rabatę z Artemis i rozplenicami, troszkę się wróciłam, ale nie znalazłam?
Zaznaczam sobie Twój wątek

Edit: Ja mam umbry posadzone 90 cm od ogrodzenia.
Nett 10:18, 26 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Aneta, miałaś gdzieś rozrysowaną tą rabatę z Artemis i rozplenicami, troszkę się wróciłam, ale nie znalazłam?
Zaznaczam sobie Twój wątek

Edit: Ja mam umbry posadzone 90 cm od ogrodzenia.

Nie, jeszcze jej nie rozrysowywałam. Na razie koncepcyjnie pracuję

Ale założenie jest aby 3 rozplenice były przy wejściu do ogrodu (przeplatane białą różą lub jeżówkami) - tam gdzie są teraz żurawki i na wprost wejścia, czyli na lewo wierzby teściowej. Takie samo powtórzenie.
Nett 10:29, 26 paź 2016

malgol napisał(a)
Aneta, zaglądałaś do oferty firmy Hortulus w Dobrzycy? Maja tam drzewa i krzewy, ładnie już wyrośnięte...może tam cos znajdziesz dla siebie? Ceny tez chyba przystępne jak na duże rosliny.Choc nie byłam a tylko strone z oferta przegladałam

Już oglądam. dzięki Gosia.
lindsay80 10:38, 26 paź 2016

Nie znam jeszcze dobrze Twojego ogrodu, wierzby teściowej nie widzę na tym zdjęciu

Ale pamiętaj, że Artemis wymaga podparcia, bo inaczej się strasznie rozkracza, u mnie od jednej strony podpiera ją słupek ogrodzenia, a na boki i przód muszę koniecznie podpory kupić, przy wielkości tej róży, potrzeba ze 3 takie łuki 50 - 60 cm do łączenia ze sobą.

Jaką odmianę jeżówek przewidujesz? Musi być coś wysokiego bo Hameln rośnie tak wysoka, że wszystko przytłacza.
Pomyślałam o Sauthern Belle lub Blackberry Truffle - jeszcze piękniejsza bo ma czarne łodygi ale jednak niższa jest.

Tu masz fajny podział jeżówek ze względu na wysokość i rodzaj kwiatu (pełny, pojedynczy)

http://www.vitroflora.pl/pl/oferta?query=je%C5%BC%C3%B3wka&where=1