Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:04, 17 lut 2013

Do góry
Miłej niedzieli!

Znowu na wsi 11:01, 17 lut 2013

Do góry
Jolu! Miłego dnia! A książka, superaśna! Jest co oglądać i czytać, czytać, czytać!

Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 10:49, 17 lut 2013

Do góry
Witam ! Nowy dzień nowe pomysły, całą nocy myślałam jak złagodzić brzegi no i tak sobie pomyślałam że z nadmiaru ziemi można wykonać stopniowanie w ogrodzie - może jakieś murki podtrzymujące te stopnie. Ale mam jeden problem przy rowie jest szambo( z lewej strony) jak mam zrobić brzeg przy nim czy od drobi do szamba mam nie ruszać nie i niech tak zostanie? Ale tak na "łeb na szyję " niekonieczne będzie ładnie. Co możecie mi doradzić.

Myślałam też o tym żeby bok szamba odsłonić i pokryć go podkładami kolejowymi no górę nasypałabym żwiru a może lepiej ziemi? Podkładami kolejowymi chcę też przykryć tutaj żeby ten beton zasłonić.
Postawić trawkę nad i... 10:37, 17 lut 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...u mnie dzisiaj rocznicowo - 17 lat temu...
...pozdrawiam odwiedzających....

No to gratulacje
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:34, 17 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ogrodniczka jest z drutu, ale właśnie nie wiem na co ją nasadzę żeby obrosła
Zdjęcie twórcy

rewelacyjna ta ogrodniczka i miał być bukszpan?!! hi, ale numer z tym falstartem!
i wielkie gratki na 1200!!!

Postawić trawkę nad i... 10:32, 17 lut 2013

Do góry
...u mnie dzisiaj rocznicowo - 17 lat temu...
...pozdrawiam odwiedzających....

Postawić trawkę nad i... 10:25, 17 lut 2013

Do góry
...mam jeszcze foty z wyjazdu robione komórką...
widoki....i córka
Liliowo i kolorowo:) 10:02, 17 lut 2013

Do góry
no i liliowo

Witam wszystkich serdecznie! 09:53, 17 lut 2013

Do góry
Mam na imię Ania. Mieszkam w malowniczej wsi Giełczyn pod Łomżą i od dłuższego czasu podglądam Was na forum. Wpadam tylko na chwilkę i oczywiście przepadam bez reszty. Takie piękne tu ogrody i takie ciekawe, praktyczne informacje. Jesteście wspaniali. Nie wiem dlaczego tak długo zwlekałam z powitaniem ale nareszcie dojrzałam. To chyba ze strachu tak się czaiłam bo nie bardzo mam się czym pochwalić. Od kilku lat walczę ze swoim ogrodem, poświęcając mu każdą wolną chwilę. Niestety z marnym skutkiem. Strasznie się cieszę, że mogę do Was dołączyć o ile mnie przyjmiecie.
A oto moja Giełczyńska Syberiada

i mój stały gość
Lilie - Lilium 09:37, 17 lut 2013

Do góry
Lilie Ani są cudne takie olbrzymy zapewne bezpośrednio w gruncie? borykam się z nornicami głodomorami bo zjadają mi wszystko muszę lilie sadzic do donic w gruncie a to nie pozwala im na prawidlowe rozrastanie może ktoś zna sposób jakiś? chętnie skorzystam

Lilie - Lilium 09:26, 17 lut 2013

Do góry
Mój M kupił mi kilka cebul lilii Sw.Antoniego w pażdzierniku czy nie za pózno bylo już na te lilie? posadziłam je w grupie osobno no i czekam z utesknieniem czy wyrosną i czy zakwitną?

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:11, 17 lut 2013

Do góry
Hania gdybym miał odpowiedni materiał byłoby łatwiej i ładniej ale luźne finanse na roślinki i rzeczy niezbędne więc kamień zbierany po miedzach

Bogdzia życie zmusiło mnie do nauczenia się paru rzeczy i zmiany poglądów - słowo działka od dziecka budziło u mnie odruch sprzeciwu i buntu --do czasu

Ania ...i jeszcze poradziłem sobie z czymś co zupełnie do mnie nie pasuje dwa lata uczyłem w LO - trzeba mieć zdrowie żeby cudze dzieci uczyć

wejśie na Kościelec przy oblodzeniu było mniej stresujące
w tle fragment Orlej Perci

Ania oczywiście wie ale dla niewtajemniczonych w tatrzańskie widoki Kościelec to ten podświetlony czubeczek
Przyjazny ogród 09:11, 17 lut 2013

Do góry
a i zapomniałam kwiatuchy na wiosnę... by szybko przyszła do nas
Ogród w skali mikro :) 08:53, 17 lut 2013

Do góry
Dziękuję i wzajemnie przesyłam wyrazy sympatii
Mój mały skrawek ziemi 08:38, 17 lut 2013

Do góry
Znów zniknęłam dużo pracy a dzień taki krótki.......
u mnie wiosennie (przynajmniej w duchu)
wysiewam nasionka , otaczam się kwiatami wiosennymi

To mój projekt nowej rabatki przeniesionej
Z jednej strony wrzosowisko , a z drugiej skalniak,
przedzielone w rzędzie rosnącymi liliowcami , 2 tawułki , 2 perovskie
oddzielone od luki między ogrodzeniem thujami
a to moja wiosna u mnie w domu.............
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:18, 17 lut 2013

Do góry
Gratulacje kolejnej setki Danusiu.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:12, 17 lut 2013

Do góry
Bożenko - poidełka sprzedawał, ale malutkie. Mówił że wszystko można zamówić, ale najlepiej przywieźć mu materiał, umówić się co do ceny i tego jak coś ma wyglądać i zrobi. Namiary telefoniczne mam, jakby co! Jak będzie cieplej przejadę się do składu kamienia, może wybiorę kilka okrągłych piaskowców na kule - może się uda Myślę że większe poidełka to dla niego też nie problem.

Emka - 9 lat w zakupach pracowałam hehe Moniko, proszę bardzo:

Marzenko - szkoła muzyczna jest, ale prócz tego że jest tam muzyka, to sama podstawówka ma różne opinie... poza tym jest po drugiej stronie miasta, nie chcę znowu dowozić Młodej - jak do przedszkola (robię 100 km dziennie wożąc ją i odbierając). Więc pouczyć się grać może, może jej się spodoba, ale nic na siłę.
Poza tym ta nauczycielka wczoraj stwierdziła że do szkoły muzycznej raczej by się nie dostała...

Tak, dzieci rosną, na szczęście I mamy tylko jedno, więc nie będzie źle Do tej pory w Warszawie wszystko było na miejscu, tutaj w przedszkolu i zaraz po ma trochę dodatkowych zajęć (6). Jak się zacznie szkoła, wiejska podstawówka, to się zacznie wożenie nie do szkoły, a na zajęcia dodatkowe Zobaczymy co jej się spodoba...
Mój jesienny ogród 07:25, 17 lut 2013

Do góry
Witajcie
Bogdziu, nie obiecuje, ja już półtora miesiąca wstawiam zdjęcia i nie mam kiedy, jestem zalatany jak nie wiem co. Dopiero wróciłem z zakupów. Kupiłem 12 schabowych po 1$ a kiedy ja je zrobię, jutro jadę na budowę zdobywać górę a nie patrzyłem nawet w pogodę. Dziś było pięknie może i jutro tak będzie. Rano zrobiłem fotę i nakręciłem dwa kojoty, widać je teraz codziennie, może jutro je lufą złapie. Chcę wyjechać najpóźniej o 7, mam do przejechania 24 km, prawie cały czas pod górę i to dosyć stromą ale za to z powrotem będzie lżej. Zaraz polecę do kierownika to może mnie trochę podrzuci jak będzie jechał, teraz mi tak zaświtało. Nie otwiera może już śpi, nie ma jak to liczyć na siebie. Najgorsze że spojrzałem w pogodę i śnieg z deszczem zapowiadają. Czuje że nic nie będzie z wypadu i niedziela będzie zmarnowana i tyle fotek przepadnie. Jak wracaliśmy z budowy były super widoki gdy słońce świeci jest bajecznie.
Aniu Monte, ciesze się że mogłem uprzyjemnć Ci choć chwilę. Dobrze że mamy teraz taką technikę i mogę poazywać wam te piękne widoki, ja to normalnie chłonę każda częścią ciała, nie mogę przeboleć że nie mam samochodu i tak mało czasu, wolną mam tylko niedzielę. Myślę że piękne fotki dopiero przed Wami, wszyscy mówią że jak przyjdzie wiosna to kwiatów będzie ogrom. Latem przylatują tu nawet kolibry. Musze popatrzyć ile tu motocykl kosztuje. Rower na te wielkie przestrzenie nie bardzo się nadaje ale i tak mam lżej, mogę chociaż okolicę zwiedzać.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 04:40, 17 lut 2013

Do góry
To i ja kwiatuszka zostawię. Ogrodniczka urocza.
Ogródek na betonie 04:16, 17 lut 2013

Do góry
Wrzucę jeszcze raz rysunek - może nie jest najlepszy...
Mogę rabatkę poszerzyć o jakieś pół metra, do czerwonej linii.
Pomóżcie przeprojektować.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies