Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 07:01, 04 mar 2013

Dokopałam się dziś do wierszyka inauguracyjnego! Dziękuję za przychylny komentarz. Nie da się ukryć - wszystko podpatrzone w necie akuratnie!
Masz to profesorskie oko, nic sienie ukryje!
Wierszowanej riposty nie zamieszczę, po takim wejściu smoka, ja nie mam nic do powiedzenia.
Pełny szacun!
Niech Tobie się szczęści w nowym sezonie!

Bogdzia 07:03, 04 mar 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, też poszalałam na działce. Wielką zaletą własnego ogrodu jest ruch na świeżym powietrzu. Pogoda była w sobotę jak bym ją sobie u Bozi zamówiła. Poczułam naprawdę że wiosna już naprawdę bliziutko, chociaż u mnie jeszcze resztki śniegu leżały.

Bożenko u mnie też jeszcze jest śnieg a dziś rano nawet mróz -5 stopni w tej chwili więc dośc zimno ale i tak nic już wiosny nie zatrzyma.
Bogdzia 07:07, 04 mar 2013

aldonaz napisał(a)
Bożenko, pobiłaś wszystkich wierszowaną inauguracją sezonu ogrodowego. Nieźle się naśmiałam. Po wczorajszym cięciu wszystko mnie boli, chyba za późno wzięłam się za ogrodnictwo.

Aldonko ja też tak myślę że za późno się za to wzięłam ale prawdę mówiąc wcześniej nie było czasu , praca , dzieci , tysiące zajęc. Miałam ogródek działkowy i nie było na niego czasu.Coraz trudniej fizycznie pracowac ale i tak dobrze że jest gdzie bo nie wyobrażam sobie siedzenia w bloku na emeryturze.
jotka 07:08, 04 mar 2013

Bogdziu, wierszyk akuratny jak na rozpoczęcie wiosny
A ja już wczoraj znalazłam mini kwiatek i go pokazałam

Miłego dnia
Bogdzia 07:11, 04 mar 2013

monteverde napisał(a)
Wspaniale rozpoczęcie sezonu ogrodowego podkreślone wierszem, rannikami i przebiśniegiem dzięki Bogdziu i mam pytanko: czy ptakom już ograniczać karmienie czy jeszcze nie? pozdrawiam

Moim zdaniem jeszcze karmic bo ciągle jeszcze ziemia zamarznięta i trzeba szczególnie zwrócic uwagę na ptaki które przylecą a są owadożerne. Jeśli będzie tak chłodno to nie znajdą pozywienia i płatki owsiane bardzo im pomoga. u mnie sikorek już coraz mniej , same rezygnują z karmienia. Na pewno już mniej pokarmu można sypac .Moim zdaniem pora zrezygnowac ze słoniny bo bedzie sie juz szybko starzec.
Bogdzia 07:13, 04 mar 2013

jotka napisał(a)
Bogdziu, wierszyk akuratny jak na rozpoczęcie wiosny
A ja już wczoraj znalazłam mini kwiatek i go pokazałam

Miłego dnia

Witaj Jolu , zaraz zajrzę obejrzec ten mini kwiatek.
Bogdzia 07:22, 04 mar 2013

hanka_andrus napisał(a)
Dokopałam się dziś do wierszyka inauguracyjnego! Dziękuję za przychylny komentarz. Nie da się ukryć - wszystko podpatrzone w necie akuratnie!
Masz to profesorskie oko, nic sienie ukryje!
Wierszowanej riposty nie zamieszczę, po takim wejściu smoka, ja nie mam nic do powiedzenia.
Pełny szacun!
Niech Tobie się szczęści w nowym sezonie!

Haniu to był taki mały wierszyk -żarcik, broń Boże nie inauguracja wiosny bo bym się musiała lepiej postarac. Takie wydarzenie jak początek wiosny wymaga lepszej oprawy. Miłego dnia i ciepełka bo u mnie na razie zimno bardzo.
Mala_Mi 07:46, 04 mar 2013

I super, że uważasz, że inauguracja wiosny wymaga lepszej oprawy... bo będzie nowy wierszyk
Mam słońce............. i od razu widzać brudne szyby, ale co tam..... wybieram wariant brudne szyby ze słońcem
Bogdzia 08:01, 04 mar 2013

asc napisał(a)
I super, że uważasz, że inauguracja wiosny wymaga lepszej oprawy... bo będzie nowy wierszyk
Mam słońce............. i od razu widzać brudne szyby, ale co tam..... wybieram wariant brudne szyby ze słońcem

Mnie taki wariant też odpowiada . Czytałam że będziesz siac godecję a pomyśl nad nemezją , jest niższa od godecji i sliczna.
grazyna 08:51, 04 mar 2013

Będę i ja szukać nemezji Bożenko Jakoś nie wpadła mi w ręce, może trudniejsza w uprawie ?

A co do czyżyków - całe stada u mnie są, chyba wcześniej ich nie wdziałam . Mój M. dosypuje im mak i siemie lniane, dobrze robi ? Oprócz słonecznika.

Serdeczności