Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

grazyna 17:53, 03 mar 2013

Ula - jak sobie radzisz w natłoku obowiązków ? Wiesz, praca to poważna sprawa i zajmuje kawał dnia potem i życia. Miałaś czas na więcej rzeczy a teraz...z czego zrezygnowałas?

Wiosennie ściskam, najważniejsze, że słońce ma być !
Mala_Mi 18:01, 03 mar 2013

Urszulla 21:13, 03 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Wczoraj taka wiosna i piękne słonko i zaraz więcej werwy do życia a dziś zimnica zapewne u Ciebie też tak wieje ? żórawki u mnie mają sie dobrze wiec będe robic tak jak mi doradziłas sadzonki

Fajnie że znalazłaś rozwiązanie. Wiesz Danusia swoje żurawki trzymała w garażu przez zimę i na fotkach są już wybujałe jak u mnie latem

grazyna napisał(a)
Ula - jak sobie radzisz w natłoku obowiązków ? Wiesz, praca to poważna sprawa i zajmuje kawał dnia potem i życia. Miałaś czas na więcej rzeczy a teraz...z czego zrezygnowałas?

Wiosennie ściskam, najważniejsze, że słońce ma być !

Grażynko wszystko byłoby w normie gdybym nie musiała po kilka godzin na męża czekać z samochodem, bo na razie jedno dzielimy jak wracaliśmy do domu byłam wykończona zmianą "stanu spoczynku na aktywny". W piątek wróciłam wieczorem, w sobotę odgruzowywałam dom i gotowałam, a w niedzielę odpoczywałam. Ja nierównomiernie pracuję co drugi tydzień. I w tym co będzie mam więcej zajęć, a od środy do piątku nie będę wiedziała jak się nazywam Ot tak. Wróciłam do rzeczywistości

Dobrze jak się ciepło zrobi, że będę miała chociaż wyjście do ogrodu i powietrze na wyciągnięcie ręki
i łyk poranny na "świeżym" powietrzu.
Ale się rozpisałam

asc napisał(a)

Twoja lecąca pozycja Aniu mnie zniewala

EPODLAS 22:24, 03 mar 2013

Ula, ja w sobotę nałykałam się świeżego powietrze na działce. Ogólnie wszystko wygląda dobrze, tylko sam ogród jest najmniej ciekawy w roku. Widziałam wychodzące z ziemi tulipany, ale jeszcze malutkie. Po pierwszych porządkach wyglądało to trochę lepiej.
Urszulla 07:22, 04 mar 2013

To fajnie, ja mam kilka sztuk tylko cebulowych, ciekawe czy wyjdą. A dziś wita nas słoneczko a szyby! MASAKRA! będzie ciepło w tym tyg. mus umyć
gałązka orzecha na powitanie tygodnia
uwielbiam specyficzny zapach liści latem
Kindzia 08:56, 04 mar 2013

Słoneczne pozdrowienia
grazyna 09:02, 04 mar 2013

Nemezja, u mnie Bogdzia o niej powiedziała
ewa004 09:57, 04 mar 2013

Pozdrowionka wiosenne zostawiam
Milka 10:49, 04 mar 2013

Musze powąchać liście orzecha, chyba tego nie robiłam
słońce świeci, ale ziąb jeszcze z rana jest, mimo to nie mogę się nacieszyć
odczytaj pw.
Urszulla 19:16, 04 mar 2013

Dziękuję Wam: Kasiu, Grażynko,Ewo, Irenko za słoneczne pozdrowienia

Irenko- liście orzecha nie tyko że pachną to odstraszają komary i inne gady Zauważyłam tylko jedne chodzące po nich robaczki, można śmiało pod nimi w upalne lato znależć schronienie. A jeszcze z ciekawostek bardzo dobrze robi dzieciom z alergią kąpiel wieczorna z wyciągiem z liści orzecha.
A z zielonych orzechów w lipcu robi się nalewkę zdrowotną