Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród wśród pól i wiatrów 21:37, 05 mar 2016

Do góry
W innych nie byłam a w Hebe na sklepie hosty, Lilie trochę flokssów i trochę innych bylin a na części zewnętrznej niewiele, z nowych owocowe
Mój jest ten kawałek ogrodu 18:26, 05 mar 2016

Do góry
Dziś, mimo chęci, nie udało mi się posadzić róż do ziemi. Trochę przez inne obowiązki, trochę przez pogodę, nie miałam przygotowanego pod nie miejsca. Posadziłam na razie do doniczek, postawiłam w garażu, poczekam na powiew wiosny.

Moje lilie na razie leżą w oryginalnych opakowaniach, jedna daje oznaki życia, inne nie. Nie chcę ich sadzić do doniczek.
W doniczkach już mam (czekające na wiosnę):
orliki
jeżówki
róże
agapanty
Do tego wysiane:
seler naciowy
pomidorki śliwkowe (przypadkiem, bo namoczyłam pestki z kupionych pomidorków tylko po to, żeby pozbawić je też żelowej osłonki a one wykiełkowały )
papryczki słodkie
papryczki pikantne
karczochy
kalarepę
bazylię cynamonową
bazylię bordową
sałatę masłową
sałatę baby leaf
stipę (już nadaje się do pikowania)
stipę pennata (z 12 nasion wykiełkowały 2!)
dmuszek (też do pikowania)
rozplenicę kosmatą (do pikowania)
rozplenicę Rubrum (ani jedno nasiono nie wykiełkowało)
trawę cytrynową
zatrwian suworowa
werbenę patagońską(?) kto wie jaka się okaże
pachnotkę
mrozy
aksamitkę kremową

Już domowym kwiatkom zmieniam miejsca, bo potrzebuję kolejnych parapetów

Tu ma być ogród :) 15:34, 05 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
no takich lili to ja nie widziałam ...bo bym kupiła ...wzasadzie kupiłam juz te pełne w zeszłym roku ...ale za szybko wsadziłam i zgniły ...tak sadze.

Kindzia pisze żeby lilie w kwietniu nawet końcem do gruntu włożyć dopiero a do tego czasu trzymać w lodówce
można tez teraz do doniczki z ziemia je włożyć i trzymać na zewnątrz ...ale na rabaty w kwietniu nawet początkiem maja ...lilii sie nie wykopuje na szczęśćie ...choć ja nic nie wykopuję w zeszłą zima to i mieczyki mi ładnie przezimowały

wychodzi na to ze horty lepiej kupić ...bo kapryśne

Justyna może nie zgniły, czekaj jeszcze może wyjdą i mile Cię zaskoczą.
O tej lodówce to pierwsze słyszę, ja za radą Lukiego swoje trzymam w garażu i sadzić bede w kwietniu.

A ja wczoraj buty zakupiłam, skoro miały od Ciebie dobrą rekomendację
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:45, 05 mar 2016

Do góry
Hana75 napisał(a)

O! zdążyłam - zagłosowałam
Piękne białe damy (lilie i hortensje)
Fajnie, że można oddać kilka głosów. Zwykle jest, że codziennie jeden raz z jednego konta. Pozdrawiam i uciekam.
Hania

Co 1 h mozna głosować
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:11, 05 mar 2016

Do góry
Agnieszko jak się zarażać to tylko dobrymi 'wirusami' ja muszę sam pilnować ogrodowych wydatków i nie raz mam chwilę zapomnienia

Kasiu ja dzisiaj chyba wszystko będę ciachać bo słoneczko świeci i jutro ma być ładnie to cięcia zaschną, a na tydzień niestety już gorsze prognozy

Edyto ja na swoje tegoroczne nabytki czekam, ale nie śpieszy mi się do tego by już przyszły bo mam własnych sporo do wsadzenia
Lilie w hortensjach będę sadził u siostry... chociaż przypomniało mi się, że jesienią też posadziłem w hortensje
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 23:08, 04 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
https://foto-app.appspot.com/app/foto/item/139506856133776/5244951007854592

tam nad zdjeciem po lewej trzeba zaglosowac a po prawej jak chesz zaprosic znajomych do glosowania

O! zdążyłam - zagłosowałam
Piękne białe damy (lilie i hortensje)
Fajnie, że można oddać kilka głosów. Zwykle jest, że codziennie jeden raz z jednego konta. Pozdrawiam i uciekam.
Hania
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:40, 04 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przez to głosowanie Hani lilie z horyensjami syajæ się hitem na Ogrodowisku. Chyba też tak posadzę.

Ja też mam posadzone lilie z hortką
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:20, 04 mar 2016

Do góry
Na Lilie Hanusi

Aniu mi wyskakuje caly czas, ze musze sie zalogowac

Dominiko no daje mu czas tylko oczary tak powoli rosna
Tu ma być ogród :) 09:55, 04 mar 2016
Do góry
no takich lili to ja nie widziałam ...bo bym kupiła ...wzasadzie kupiłam juz te pełne w zeszłym roku ...ale za szybko wsadziłam i zgniły ...tak sadze.

Kindzia pisze żeby lilie w kwietniu nawet końcem do gruntu włożyć dopiero a do tego czasu trzymać w lodówce
można tez teraz do doniczki z ziemia je włożyć i trzymać na zewnątrz ...ale na rabaty w kwietniu nawet początkiem maja ...lilii sie nie wykopuje na szczęśćie ...choć ja nic nie wykopuję w zeszłą zima to i mieczyki mi ładnie przezimowały

wychodzi na to ze horty lepiej kupić ...bo kapryśne
Droga do spełnienia 09:40, 04 mar 2016

Do góry
Pomału myślę co posadzić na rabacie tej dużej z cisami

od lewej strony czyli od świerka gdzie jest słonecznie ale najszybciej robi się półcień - pas cisów to wiadomo
hortensje - Limelight lub Vanille Fraise - lub obie
między nimi lilie Orienpety
przed nimi - rozplenice lub sesleria jesienna - lub obie
jarzmianka, może trochę przywrotnika jeżeli się zmieści

no jeszcze druga część tam gdzie bez
za nim miskant Gracillimus a dołem wkoło Ice Dance

i tyle mam pomysłu
ale chciałabym na tej rabacie mieć : miskanta ML werbenę, szałwię, piwonię pysznogłówkę, perovskią- choć niekoniecznie, stipę no i liliowce - bo je mem a szkoda mi wywalić

i teraz co dołożyć z czego zrezygnować i jak to wszystko razem połączyć?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:18, 04 mar 2016

Do góry
No już gdzieś czytałam, że któraś planuje mięć lilie z hortkami. Szczególnie białe nieżle się wpasowują,z uwagi na zmienność faktur. Powodzenia Iwonko.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:00, 04 mar 2016

Do góry
Przez to głosowanie Hani lilie z horyensjami syajæ się hitem na Ogrodowisku. Chyba też tak posadzę.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:15, 03 mar 2016

Do góry
Dzięki Łukasz za porady, zatem wstrzymuję się z sadzeniem swoich nabytków cebulowych. Moje lilie też powędrują między hortki, mam sporo cebul, które w zeszłym roku rosły przy serbach i jesienią je wykopię i przesadzę również w hortki, jak mi je nornice nie wyżrą to już będzie spora kolekcja.
Moja działka na Dębowym Lesie 15:27, 03 mar 2016

Do góry
Marga napisał(a)

Ismena...ładnie się nazywa Oczywiście, że wszystkie lilie piękne.
Dziewczynom bardziej pasuje chyba niedziela. Coś wspominały wstępnie, że o 11-12. Ja rano bym sobie jeszcze zrobiła ewentualne zakupy, bo potem raczej już nic ciekawego nie będzie. Szczerze mówiąc, to w zeszłym roku rozczarowałam się do tych naszych targów, ale przyjdę ze względu na spotkanie

no tak, Ismena, tak kobieco, prawda?.i ładna roślinka.Tylko o wykopywaniu trzeba pamiętać.
Lilie zawsze kocham i nigdy nie mam ich dość
chciałabym bardzo, bardzo pojechać na te targi i na wasze spotkanie.Może mi się uda
a ewentualnie , to informujcie mnie gdzie się spotykacie, którego dnia i o której godzinie i gdzie , ok???
Moja działka na Dębowym Lesie 11:36, 03 mar 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

U mnie dzisiaj rano , jak wstała spojrzałam w okno iii WIELKIE ZDZIWKO!!biało!!ZIMA !!!!
W zimowej aurze szłam do pracy,ale jak z niej wracałam to już go nie było.
Ale mokro to jest.Do pięknej wiosny jeszcze troszeńkę!!!!
Tabliczki mam przy hostach, połowie liliowców.Już lilie znaczę.
Kupiła teraz nowa partię znaczników, bo do nowego ogrodu też trzeba
Oj,,, chorujesz, bidulko, współczuję i duuużo zdróweczka życzę.
ełno teraz wirusów, przeziębień
Na pewno coś dla ciebie w Lidlu zostanie, oni czasmi w następne dni jeszcze dokładają Także warto tam zaglądać
A LO to ja bardzo lubię.
Dla ciebie jeszcze inne jej ujęcia

Dziękuję Aniu za piękne fotki. Ten niebieski kłosik to szałwia czy cosik innego?
Buziaki
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:16, 03 mar 2016

Do góry
Lilie w towarzystwie? Czemu nie! Ale samotne też sa piękne!

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:23, 03 mar 2016

Do góry
Kasiu ja zacznę ciąć jak pogoda się poprawi i nie będzie wilgotno, może tak będzie w przyszłym tygodniu. Berberysy i hortensje będę ciachal mocno

Kindzia w tej kwestii mam gotowe tylko na ciśnienie czekam u siostry robię całościowo i muszę kombinować bo osprzęt po zmianie cen przekracza mi budzet.

Kamilo dziękuje bardzo. Rozplenice przed hortensjami wyglądają świetnie wiec możesz spokojnie sądzić, lilie tak samo ale te już miedzy lub za hortensjami jeżeli wysokie odmiany.

Magdo dziękuje, jeszcze nic nie robiłem poza wykonaniem lilii, pogoda nie sprzyja niestety.

Reniu dziękuje bardzo, przydałoby się już coś kwitnącego i zielonego
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:20, 03 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Co zamówiłaś ?
Widzę że sezon nam się zapowiada niespodziankowy- u Joli lilie, u Jazz róże, będzie pięknie

hihi już nie pamiętam pisałam kiedyś

chyba była jarzmianka, mak, zawilce?, krwawnik, kosmosy?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:18, 03 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Wiesz ze zamówiłam lilie .....sama jestem w szoku ..spodobały mi sie z hortkami ))

czytała musze sobie to gdzies oblukac
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:06, 03 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Dzisiaj mają przyjść pierwsze zakupy rośłinkowe ze sklepu który wisiał u góry na pasku...zobaczymy..choć spodziewam się doniczek z ziemią bo o tej porze roku to chyba inaczej nie będzie wyglądac

Co zamówiłaś ?
Widzę że sezon nam się zapowiada niespodziankowy- u Joli lilie, u Jazz róże, będzie pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies