Mam na imię Robert i postanowiłem dołączyć do grona osób pozytywnie zakręconych Nie mogę napatrzeć się na zdjęcia zamieszczone na forum. Wszystkie ogrody są super.
Na powitanie zamieszczam wiosenne zdjęcie
Nie mam wielu osiągnięć na tym polu. Praca w ogrodzie sprawia mi dużą przyjemność i nic bardziej mnie nie relaksuje niż przebywanie wśród roślin.
Pierwsza rabata zrobiona samodzielnie w zeszłym roku:
Wiosna
Lato
W tym roku mam zamiar wprowadzić dużo zmian do mojego ogrodu i licze na pomoc i wsparcie merytoryczne. Pomysłów mam tyle, że zanim wprowadze je w życie, to już kilka razy zmienia się koncepcja (tak chyba mają amatorzy, tacy jak ja)
Widok na nową rabatę z perpektywy:
Jeszcze raz witam Wszystkich i zabieram się do planowania zmian, bo wiosna już niedaleko
Beata ja u Ciebie jestem codziennie ale śladu nie zostawiam Co do gotowców.... ja lubię malować te kółka , tylko mnie myślenie nad roślinami zajmuje 2 tygodnie a Danusi 2 minuty Najbardziej to lubię kształty rabat wytyczać bo to jest proste hahahha
... rośliny, roślinami ale i tak ważne są ścieżki, obrzeża, dodatki.... Mnie się na przykład szaleńczo podobają łączone powierzchnie w ogrodach angielskich... te kółka trawiaste wyznaczone np.: obramowaniem z cegieł....
Gosia jak lubisz kółka malować to może malniesz coś i u mnie?...ja właśnie mam problem z wytyczeniem linii (zresztą nie tylko z tym)...mnie też się podobają te angielskie wykończenia i akcenty ceglane, ...będę miała ścieżki z cegiełek w warzywniku
Dzięki za odwiedziny
Z tymi tulinanami to jest tak; co roku wykopuję tylko część, zazwyczaj tą rabatę na której zaczynają się robić mniejsze , natomiast te na których najbardziej mi zależ wykopuję corocznie i jak to z bzikiem bywa dokupuję po kilka sztuk nowych odmian Mam ich ok 50
Oto kilka z nich
Ale mi ten bez zapachniał, naprawdę . To jest siła sugestii.
Zastanawiałam sie czy to nawet nie jest Twój bez.. też tak pod siatką rośnie i też takie masz
Dobrze myślisz , właśnie tego bzu sadzonkę Ci dałam.
Ha, ale ze mnie detektyw - inwektyw
Za to szukając kuponu rabatowego na nasiona znalazłam opakowanie z moich krokosomii Luciferków... Kuponu rabatowego za to nie znalazłam....
W ogrodzie już kilka kwiatków oczara rozkwitło.. szkoda, że tylko żółty zakwitnie, czerwony kiepsko zniósł przesadzanie.. i nie będzie kwiatków.
To moje zimujące krokosomie.. opakowanie z cebulek Kupione w jakimś markecie. U nas są one w każdym
Aniu nawet dziś zrobiłam wypad do Łodzi i byłam w kilku, nigdzie nie było, wogóle nic ciekawego nie ma , podstawowe nasionka i kwiaty które już wszyscy chyba mają.Nawet nawozu do trawy nie mogę kupic , nie wiem czy jeszcze za wcześnie na takie zakupy? wprawdzie nawozy malutkie były ale ja potrzebuję ze trzy worki po 25 kg to nie będę kupowac paczek po 1 kg.