Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 20:53, 09 mar 2013

Wszystkie moje róże mają liście chyba za dobrze je okryłam
kitek81 22:55, 09 mar 2013

Dajanko, dzięki za wizytę u mnie i mądre słowa-dziękuję Ci za nie
pozdrawiam i zapowiada się u Ciebie pomidorowy sezon
monteverde 23:04, 09 mar 2013

dajana napisał(a)
Ziarenka włożone a każda odmiana oznaczona aby mi się nie pomyliły gatunki

Paluszkiem delikatnie wcisnęłam po czym delikatnie podlałam ,przeniosłam na parapet i gotowe
Hura moje pomidorki rosną

No Dajanko ale dalaś po nasionach pomidorów, będziesz miala gdzie to wszystko wsadzić? mogłaś zostawić trochę na następny rok maja 2 lata gwarancji a zaprawiłaś te nasionka od grzyba? i czarnej nóżki? pozdrawiam
monteverde 23:05, 09 mar 2013

dajana napisał(a)
Wszystkie moje róże mają liście chyba za dobrze je okryłam

Ja róże tylko kopczykowałam i też maja liście, ale po tych mrozach co zapowiadają chyba przemarzną
Pola 23:06, 09 mar 2013

Dajanko, ale zaszalałaś pomidorkowo się zrobiło, cudnie u mnie na parapecie narazie malutkie pomidorki zasiane. Zakupki też dziś zrobiłam, nasionka będę siać, ale dopiero za tydzień, ale za to krzaczki agrestu, i czerownej porzeczki udało się kupić i donice by przed głównym wejściem było ładniej. Buziaczki zostawiam i znów będę zaglądać....
dajana 12:25, 10 mar 2013

Zdjęcie z ostatniej chwili ktoś zna tego ślicznego ptaszka ?

Jego łepek jest czerwony
dajana 12:56, 10 mar 2013

monteverde napisał(a)

Ja róże tylko kopczykowałam i też maja liście, ale po tych mrozach co zapowiadają chyba przemarzną

Troszkę się zagalopowałam z pomidorami szukam miejsca dla nich .Namoczyłam nasionka na chwilę po czym na ręczniku obsuszyłam w zaparzonym letnim rumianku Tak zalecała Hania ale nic więcej nie robiłam To zle? kiedy zawiąża sie listki będę spryskiwać mlekiem 1:10 tak? raz na tydzień .Aniu czy gnojówką z gołębich odchodów potem podlewać Mam takie skarby he,he.A moze zrobić im daszek z folii? Co mam zrobic abym miała dobre zbiory jeszcze ?Ty jesteś fachura a ja marny nowicjusz Uwielbiam pomidory i chciałabym mieć wreszcie swoje Zrobię keczup,ususzę i w słoiczki salsę oraz przecier Resztę zjem.Wybierałam słodkie odmiany bo kwaśnych nie mogę zbyt zakwaszają mi żołądek W tych wszystkich nasionkach są dwa lub trzy (pogubiłam sie ) gatunki koktajlowych .Zerkniesz na spis i powiesz mi które to?Wykorzystuję cię wiem ale ciebie mogę bo nikomu nie odmawiasz pomocy Ależ ty masz wiedze jak czytam biegając po ogrodach Wszystko wiesz Aniu ! Podziwiam cie jak diabli Buziaczki niedzielne przesyłam

dajana 13:05, 10 mar 2013

Pola napisał(a)
Dajanko, ale zaszalałaś pomidorkowo się zrobiło, cudnie u mnie na parapecie narazie malutkie pomidorki zasiane. Zakupki też dziś zrobiłam, nasionka będę siać, ale dopiero za tydzień, ale za to krzaczki agrestu, i czerownej porzeczki udało się kupić i donice by przed głównym wejściem było ładniej. Buziaczki zostawiam i znów będę zaglądać....

A gdzie można kupić już krzaczki agrestu i porzeczek ? ja mam jeden krzaczek agrestu bezkolcowego ale porzeczkę tez chcę Muszę ci powiedziec że agrest łapała mi jakaś zaraza dwa lata temu ale w ub roku był czysty tyle ze owoców jeszcze nie miał Musze wszystko ze skarpy przesadzić oj mam roboty sporo ale to dobrze bo ja to kocham .Lecę zobaczyć twoje donice Polu Buzka
gusiarz 15:08, 10 mar 2013

Danusiu co do liści róż moje też je miały. Specjalistka różana Ania DS radziła mi by wszystkie obciąć lub oberwać - trochę to żmudna robota - i spalić lub do śmieci wyrzucić. Jak temperatury będą dodatnie a w nocy ok. 0 st.C to trzeba miedzianem popryskać.
Tu link - czwarty wpis
Pola 15:59, 10 mar 2013

dajana napisał(a)

A gdzie można kupić już krzaczki agrestu i porzeczek ? ja mam jeden krzaczek agrestu bezkolcowego ale porzeczkę tez chcę Muszę ci powiedziec że agrest łapała mi jakaś zaraza dwa lata temu ale w ub roku był czysty tyle ze owoców jeszcze nie miał Musze wszystko ze skarpy przesadzić oj mam roboty sporo ale to dobrze bo ja to kocham .Lecę zobaczyć twoje donice Polu Buzka

Dajanko, krzaczki kupiłam w LM wczoraj, a dzisiaj rano wpadłam z M do castoramy i też były.
Buziaczki cmok,cmok....