Kuweta z sadzonkami też ma sie dobrze
Dzis tez musze donice namoczyc w obierkach po ziemniakach wszystko wtedy ładnie schodzi w nich będą rosły przyszle kule
Jest coraz cieplej więc przenioslem moje sadzonki bukszpanow z piwnicy do szklarni trzeba ją wietrzyć a sadzonki podlewać środkiem grzybobojczym bo łatwo o infekcje od razu sadzonkuje w donicach
U mnie dziś prawdziwa wiosna, pierwsze w tym roku pranko właśnie zalicza suszenie w ogrodzie, pokusiłam się nawet o wywietrzenie pościeli. W końcu .
Za to jutro znowu wraca ochłodzenie, ma być deszcz i śnieg i ten $#@%^& mróz. No.. zima wraca .
W ogrodzie kwiatów wiosennych wciąż brak, ale zrobiłam ostatnio przegląd moich róż, podsyłam zatem porcję róż angielskich na pocieszenie , część osób już je widziała kilka dni temu na fb
Zacznę od tych bardziej nam znanych:
Abraham Darby
Czy ona jesienią ładnie wyglądała?
Na pewno jej coś brakuje i przypuszczam że już wcześniej miała żółtawe zabarwienie igieł, jeśli się mylę napisz,
Ja bym potraktowała ją asahi na początek, jak te zapowiadane przymrozki miną, a później koniecznie siarczan magnezu dolistnie,
pozdrawiam
To było raczej delikatne cięcie, głównie z góry i przewodniki boczne, czy widać różnicę oceń sama:
Pierwsze zdjęcia przed, drugie po:
Mam jeszcze jeden srebrny i tak samo go potraktowałam,
serbskie tylko z góry przycięłam, bo są gęste i krótkie przyrosty miały.
U Zbyszka było radykalne cięcie, widziałaś?, u kogoś pokazywał, ja jeszcze się tak mocno bojam
Tutaj masz instrukcje: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2835-ciecie-sosny-i-swierka-klujacego-sprzeczne-informacje
Kurcze nooooooooooo jednak sama muszę na te brzozowe gałązki pojechać za sztywne eM naciął i się łamały więc stworzyłam z nich tylko Jajo będzie na Wielkanoc a reszta gałązek poszła do wazonu no cóz czeka mnie wycieczka po gałązki i mech do lasu
Haniu ja wiem i czuję jak już ci pisałam twoją ,dobrą osóbkę obok mnie.
Co ma wisieć nie utonie Jestem dobrej myśli ,mam tyle na głowie,że nie mam czasu na siebie i tak nie stresuję się na maksa.Liczę,że to nic takiego,a jeśli... spojrzę temu prosto w oczy nie będę miała innego wyjścia
Wstępnie wydaje mi się,że pan przystojny profilaktycznie zaproponuje usunięcie,ale cicho liczę,że nie
Poczułam ten słodki zapach,piwonie są przecudowne
Ściskam mocno