Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "Baśniowy" Ogród

"Baśniowy" Ogród

Basia_1987 22:38, 05 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Psiunio najlepsze miejsce zajmuje i dlatego spać nie możesz
A ten robak to nie opuchlak przypadkiem, ale dziadostwo, jak on się tam dostał,
dobrze że zauważyłaś, storczyk nie miałby długiego życia

Tak to opuchlak, zapytałam w dziale storczykowym,jak stały same na parapecie to były zdrowe, później koło nich położyłam kalanchoe i pewnie tam był robal i przeszedł na storczykiNie wiem co z nimi, bo opuchlak jest dosyć upierdliwy do zwalczenia
Edi00 06:22, 06 mar 2013

Basiu, mam nadzieję, że dzisiaj pospałaś, bo ja od ciebie przejęłąm bezsenność
Dzisiaj pobudka o 3....dobrze, że mam sporo gazet ogrodniczych i miałam co robić
Rench 07:54, 06 mar 2013

A ja idę dopiero własnie spać I życzę Udanego dnia
KasiaBialofi... 08:06, 06 mar 2013

Basiu. tak oglądam twój temat i przypominam sobie że chyba Cię odwiedzałam jeszcze przed moim zniknięciem w lecie. Nie wiem czy zostawiłam ślad, jakoś siebie nie widzę. Ale jakby co to nadrabiam. I pozdrawiam. Masz baśniowe kwiatki
Basia_1987 11:06, 06 mar 2013

Ediostatnio o dziwo odpukać w miarę dobrze śpie pomimo halnego.Zmobilizowałam się i na noc pije herbatkę z melisy ususzyłam sobie z ogródka ,ale i tak najlepsza jest swieża prosto z krzaczka taka orzeźwiająca niczym nie dorówna tej z torebki
Renia Widzę ,że po nocce jesteś zawsze podziwiałam ludzi pracujących na trzecią zmianę ,ja chyba nie dała bym rady ,chociaż można sie do wszystkiego przyzwyczaić ponoć
Bialofiolecikuchyba Cię nie było jednak u mnie ,jak i mnie zapewne u Ciebie ,ale nic straconego,nadrobimy straty tym bardziej,że my sąsiadki hihi u Ciebie też tak okropnie wieje?U mnie zdarło wszystkie okrycia ze stożków ,rano miałam dodatkową robotę
KasiaBialofi... 11:46, 06 mar 2013

Wieje okropnie. Przez okno wszystko wygląda tak ślicznie, a po wyjściu zaraz chce się wracać.
Basia_1987 12:05, 06 mar 2013

Ten wiatr pewnie coś przywieje na weekend ma być brzydko i zimno
Mala_Mi 12:09, 06 mar 2013

Basiu.. róż nie tnę, nie ta pora Suche byliny tylko, a jest co wycinać, jesienią ie wycinałąm bo nie było czasu i nie wycinam to co zdrowe, bo ochrania roślinki, część sie wykruszy i zrobi się naturalny kompost na rabatach
Gosiniak 12:34, 06 mar 2013

Basia_1987 napisał(a)
U nas słoneczko dziś ładnie świeciło, ale wiało niesamowicie w ogródku nic nie zrobiłam z wyjątkiem kilku zdjęć.
Jodła balsamiczna nana, źle wygląda, straciła dużo igieł opryskać promanalem?Nie wiem czy coś z niej będzie.

Czy ona jesienią ładnie wyglądała?
Na pewno jej coś brakuje i przypuszczam że już wcześniej miała żółtawe zabarwienie igieł, jeśli się mylę napisz,
Ja bym potraktowała ją asahi na początek, jak te zapowiadane przymrozki miną, a później koniecznie siarczan magnezu dolistnie,
pozdrawiam
Basia_1987 12:36, 06 mar 2013

Ja jednak troszkę powycinałam w październiku i teraz mam deko mniej też nie sprzątam idealnie bo to wejdzie w ziemię i mniej trawska będą rosły ,ale robię w tym roku przemeblowanie mojego wsiowego ze zmianą kształtu rabaty włącznie