Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:42, 06 mar 2013

mira napisał(a)
Irenko witaj ! - podczytuję tylko ale generalnie mnie nie ma - ja rozkoszuję się zimą - wyczytałam o świcznicy z tymi ciemnymi liścmi co pachnie - zadałaś mi tym nieźle bo obczytywałam się wczesniej ale nie doczytałam że ta pachnie - jak dostaniesz przesyłkę to prosze oceń to i daj mi znać to sobie tez zamówię
a na razie lecę dalej do slonka i w krainę zimy hehe - wiosnę już zaliczyłam ale już tęsknię ponownie
podziwiam za poranny zapał - ale tak trzymaj i mam nadzieję
ze mąż doczytał co Irenka oczekuje na Dzień Kobiet !!

oczywiście dam znać
też mam nadzieję, ze doczytał
a ja juz ciągnę do tej wiosny, jak pąki do słońca
Milka 11:54, 06 mar 2013

i ostatni rzut oka i do domu

juz niedługo znowu cięcie moich chmurek
Wieloszka 12:01, 06 mar 2013

Ale odwaliłaś już kawał dobrej roboty ogrodowej! Jak czyściutko u Ciebie! Masz rację - żal siedzieć w pracy, zwłaszcza że od jutra ma być pochmurno, a te mrozy zapowiadane na przyszły tydzień to już w ogóle porażka Wszystko nagle zaczęło rozkwitać i teraz co...? Mus znów bukszpany wlec do garażu, okrywać magnolię i rh...
Mala_Mi 12:08, 06 mar 2013

Trąbią nawrót zimy...... nawet przed chwilą...
Pismo obrazkowe pooglądałam i koniec buszowania na forum....
Ty tniesz rano, a ja wieczorkiem... Chcę jak najwięcej uprzątnąć suchych badyli bo jest sucho i dobrze się pali... a jak zmoczy deszcz to będzie już kicha

jotka 12:08, 06 mar 2013

Irenko, Ty masz taki już porządeczek w ogrodzie jakbyś się wizytacji spodziewała

pozdrawiam
Basia_1987 12:43, 06 mar 2013

irena_milek napisał(a)

Ewa, byłam rano, od 6.15 do 8.15, wszystko na czas, bo potem urzędy, banki i praca

Irenka podziwiam Twój zapał ogrodniczy i pracę o 6 rano w ogrodzie,kiedy ja się tak zdyscyplinuję?ale ja nocny marek w ogródku mogła bym grzebać do późna gdyby nie ciemno ,za to wstawać wcześniej nienawidzę
Milka 12:47, 06 mar 2013

Wieloszka napisał(a)
Ale odwaliłaś już kawał dobrej roboty ogrodowej! Jak czyściutko u Ciebie! Masz rację - żal siedzieć w pracy, zwłaszcza że od jutra ma być pochmurno, a te mrozy zapowiadane na przyszły tydzień to już w ogóle porażka Wszystko nagle zaczęło rozkwitać i teraz co...? Mus znów bukszpany wlec do garażu, okrywać magnolię i rh...

Ciągle się łudzę, że się mylą ci od pogody
też się boję, że wszystko rusza i co dalej! widziałam magnolię u ciebie, na bank kwiaty będą, ale faktycznie jak mróz ma być, okryj ją, bo wietrznie u ciebie
do zobaczenia mam nadzieję
Milka 12:48, 06 mar 2013

asc napisał(a)
Trąbią nawrót zimy...... nawet przed chwilą...
Pismo obrazkowe pooglądałam i koniec buszowania na forum....
Ty tniesz rano, a ja wieczorkiem... Chcę jak najwięcej uprzątnąć suchych badyli bo jest sucho i dobrze się pali... a jak zmoczy deszcz to będzie już kicha

myślimy identycznie, coś jest na rzeczy z tymi siostrami
my palimy dziś, po pracy, potem przez sito i gotowy nawóz
chyba pójde poczytać prognozy
Milka 12:50, 06 mar 2013

jotka napisał(a)
Irenko, Ty masz taki już porządeczek w ogrodzie jakbyś się wizytacji spodziewała

pozdrawiam

Jolu, to chyba tylko tak na fotkach wygląda, choć generalnie jest lepiej niż w innych sezonach
Basia_1987 12:57, 06 mar 2013

Ja niestety nie mogę palić u siebie kiedyś rozpaliłam i jak na złość wszystko na makro poleciało dostałam upomnienie od straży miejskiej pozostała mi rozdrabniarka do gałęzi ,kompost i kominek