Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogród 15:14, 28 gru 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Wszystkim za życzenia świąteczne dziękuję.

I po Świętach, byłam w Toruniu, a pogoda była prawie wiosenna. Poszłam na mały spacer, ale w dzień miasto nie oświetlone dekoracjami świątecznymi nie wyglądało tak ładnie. I pomyśleć, że za kilka dni mamy nowy rok i już trochę bliżej wiosny.
W tej szopce były co rok zwierzęta, w tym roku nie. Ponoć obrońcy zwierząt zabronili. Ale i tak szopka była ładna.

Niestety troche szkoda tych zwierzatek ,że nie ma ich w szopkach. Byliśmy do nich przyzwyczajeni .no ale cóż..
U nas proboszcz grzmiał bardzo ostro z ambony ,że ludziska myślą o zwierzętach w szopce,a nie o samym misterium narodzin Pana.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:13, 28 gru 2012

Do góry
bukszpany poczochrane ... ... maruda
Moje poletko 15:09, 28 gru 2012

Do góry
U mnie dzisiaj ciepło, słonecznie i prawdziwie wiosennie.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:01, 28 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Czy tak wygląda zima?

Chyba bardziej polubię sosny

w sosnach taaakich od razu siem zakochałam ... a na zdjęciach pierwsze co mnie poraziło to absolutnie absolutny ład i harmonia ... Madżenko ten ogród ma w poważaniu pory roku ... jest piękny nieprzerwalnie (czyżby to się pisało osobno ??? bo mi na czerwono podkreśla ... hmm ... postanowiłam zignorowac nawet jak na analfabetkę wyjdę ) ... jeżeli ja kiedyś osiągnę takie coś u siebie to będę najszczęśliwszą istotą na Ziemi ... nie we Wszechświecie ... toż to wyższy wymiar szczęścia ... !!! ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:52, 28 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
no i Iza się nie wyśmiga od nart!!...ale będzie fajnie!

bo już czytałam...że bojem siem...ze cytrynówkę i towarzystwo oferujesz, a tu nie ma lekko, narty na nogi i do boju!

Irenko ... już się nie bojam, że się połamię ... teraz się bojam, że w gatki nie wejdę ... nie wiem jakim cudem ... i nie wiem kiedy rzecz ta druzgocąca się stała ale jest mnie 300 dkg więcej !!! ... ewidentnie przemiana materii powiedziała "nie" bo ja nie przypominam sobie żebym się szczególnie przejadała ... ja w ogóle w tem względzie jestem absolutnie niewinna ... zatem jestem krótka ... gruba i sapie ... gdzie nie dam rady się dowlec łatwo będzie doturlać ...

Ogród - Moje spełnione marzenie 14:49, 28 gru 2012

Do góry
Witaj Danusiu... Moje pierniki tak wyglądają, bo talentu do zdobienia ciast, to ja nie posiadam... Upiekę Ci wszystko, co tam można upiec, ale reszta, to szkoda gadać...
A co do przed ogródka, to w planach mam posadzić tam Hortensję pnącą... Nawet kupiłam, taką biało-zielone ma liście, tylko nazwa mi wyleciała... I Bukszpan tam rośnie i iglak, też chwilowo bez nazwy... I kamienie są... Ale co zrobię na wiosnę, to trudno dziś powiedzieć... Myślałam o trawach... Ale jak patrzę na to, jak wychodzę z domu, to nic mi nie pasuje... Chyba wysypię kamieniem i nic tam nie posadzę...
A to fotka, jak teraz wygląda...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:33, 28 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I wianek, który wisi na drzwiach wjesciowych. Dla niego gwoździa wbiłam w drzwi...

mój ulubiony ))) ... w zgapieniu mam trudność bo tych małych czerwonych nie mogę namierzyć ... ale jeszcze nie zrezygnowałam ...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:12, 28 gru 2012

Do góry
Czy tak wygląda zima?

Chyba bardziej polubię sosny

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:10, 28 gru 2012

Do góry
I wianek, który wisi na drzwiach wjesciowych. Dla niego gwoździa wbiłam w drzwi...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:09, 28 gru 2012

Do góry
I abyśmy o ciuchach nie gadali.... kilka świątecznych klimatów

Czy kojarzycie świeczniki z Ikea? Koponują mi się z donicą Deromy przemalowaną na czerwono
Mój kawałek ziemi 13:31, 28 gru 2012

Do góry
O to moja bolączka - wspominana skarpa. Widoczne roslinki są posadzone tylko na przechowanie wraz z przyjściem wiosny będę szukała dla nich miejsca w ogrodzie
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:21, 28 gru 2012

Do góry
Święta były udane, chociaż dopiero dzisiaj odpoczywam... i mam trochę czasu dla siebie, no i mam czas zajrzeć do prezentów. Oto jeden z prezentów, aby do wiosny...

Zwierzęta w stawach i oczkach wodnych 12:58, 28 gru 2012

Do góry
Justyna napisał(a)

Piękne zdjęcie To karp koi?
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:57, 28 gru 2012

Do góry
Wszystkim , którzy mnie odwiedzili przed Świętami i zostawili cudowne życzenia świąteczne pragnę bardzo serdecznie podziękować.
Nie spodziewałam się tylu miłych słów i tylu cudownych kartek świątecznych, jesteście cudowni, brak mi słów, aby wszystkim podziękować. Przed Świętami nie zdążyłam do wszystkich zajrzeć, ale postaram się to nadrobić jeszcze w starym roku. Jeszcze raz wszystkim dziękuję.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:53, 28 gru 2012

Do góry
kliknęłam foto...wyobraźcie sobie, że chwasty sobie świetnie rosną, a ten to mój największy wróg, trudno z nim wygrać walkę!!

1. chwast...2. 3..anemony wylazły

żurawki wyglądają nadzwyczaj dobrze, tak samo rh...ale znowu gdzieś mi się kancik rozjechał!!! a był idealny!
Agnieszkowy ogródek 12:36, 28 gru 2012

Do góry
goniak napisał(a)

Ps. Mam nadzieję, że z Nowym Rokiem będzie Cię troszkę więcej na forum czego sobie i Tobie życzę

Gosia, bardzo dziękuję za życzenia . Mam nadzieję, że Ty też miałaś udane Święta .

Co do mojej obecności na forum, to nabyłam jakiejś delikatnej alergii na pewien rodzaj wypowiedzi . Poza tym forum nie ma już tego kameralnego wymiaru, jaki miało wcześniej, kiedy się pojawiło.... Tego mi jakoś brak, dlatego się wycofałam. Trudno się przebić przez tłum. Postaram się jednak częściej zaglądać... Buziaki dla rodzinki i psiaków )) :*
Torty artystyczne - dekoracje tortów 11:42, 28 gru 2012

Do góry
Tutorial Rudolfa

https://www.ogrodowisko.pl/watek/470-kubusiowo?page=755
Norweski ogródek... 11:17, 28 gru 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)
a u nas ciagle zima

oj cudniasta ta zima !!!!

lece dalej czytać...
Ogród w Holandii 11:17, 28 gru 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Agniecha, Weronika - chyba sie udało. Wszystko zjedli, z wyjątkiem karpia w galarecie. Nigdy mi się nie udaje. Ja go nie lubię po prostu i on to chyba czuje (przepraszam za czarny humor). Piernik bardzo się okazał dobry i zniknął w oka mgnieniu, podobnie jak śledź, sernik, kapusta, barszcz etc. Ale tak po prawdzie to Holendrzy nie są najlepszymi adresatami wszelkich wysiłków. Z zasady nie okazują uczuć, ani negatywnych ani pozytywnych. dla nich wszystko jest smaczne - i hamburger w wiadomym barze i danie, nad którym człowiek kilka godzin spędza. Nie będę się na przykład już starać jakoś nadzwyczajnie pakowac prezentów, bo w ogóle tego nie zauważyli. Jakby całe życie tylko takie dostawali. A prawda jest taka, że oni zazwyczaj nawet sami prezentów nie pakuja tylko każą zapakowac w sklepie. A ja, , uskrzydlona posiadaniem pistoletu klejowego, przesiedziałam nad tymi prezentami całkiem sporo czasu. A tu nic. Zero zachwytów! A żeby nie być gołosłowną to jeden przykład pokażę, bo akurat sie zawieruszył w tym rozgardiaszu i nie dotarł do adresata. W niedzielę dojedzie. Dizeki temu, że został pod choinką mogłam go uwiecznić. Całkiem nieźle wyszedł

Trochę żartuję, ale na prawdę to nie są specjalnie wylewni ludzie. Taki sort, co zrobić

jestem oczarowana tym opakowaniem!
co do wylewności i zachwytów, różnice kulturowe są i w sumie dzięki tobie, więcej wiemy, a tym samym łatwiej nam rozumieć inne nacje.....ale zauważyłam, ze i polska społeczność się powoli zmienia, mniej wylewności, otwartej radości, bezinteresownych pochwał
pozdrawiam Agatko ...naprawdę pięknie się postarałaś!
10 lat w ogrodzie 11:09, 28 gru 2012

Do góry
Teraz zobaczycie lewą stronę ogrodu
To widok z kuchni

Lubię tą starą szopę )

A wzdłuż ściany....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies