Nie jestem przeciwna przycinaniu brzóz, pod warunkiem że się ich nie okaleczy tak jak pisze Ewa.
Należy przycinać na rozgałęzieniu pędów, wtedy nie ma przewodnika i brzoza zaczyna rozrastać się na boki. Nie wolno pozostawiać kikutów, z których brzoza już nie wypuści.
Myślę, że Sebek nie żartował. Z młodziutkiej brzozy pewnie da się kulę zrobić, ale po co? jest tyle innych - lepszycg do tego celu.
To poniżej ze zwykłej brzozy zrobione u nas na bazie, gałązki były przywiązywane do pnia.
Wiem, że ktoś był w niedzielę w tym ogrodzie
Poczekamy na fotki
Tak sobie myślę, że jak dojdzie tyutaj ogrodów z róznych stron Polski, to możemy się także spotykać w tych ogrodach, jak w maju w Goczałkowicach
Co Wy na to?
Typujmy jakieś
A ja życzę Ci Grzesiu żebyś zamontował w rowerku jednak bieg wsteczny
Petunia czarna od Ciebie kwitnie niezmiennie ładnie Raz na czarno, raz na paskowato.
Ponieważ Paweł ściągnął projekt z angielskiej strony podejrzewam, że o oliwki. Można w to miejsce posadzić gruszę wierzbolistną, ale odradzam. Lepiej będzie wyglądała kulista wiśnia "Umbraculifera" lub inne dowolne drzewka, ale wszystkie jednakowe, żadnego mieszania.
Ten projekt może posłużyć jako schemat nasadzeń, które moga być dowolne.
Lawendę można zastapić żurawkami, trzmieliną lub wrzosami. Zamiast drzew liściastych można dać iglaste.
Jeśli przesadziłaś cisy zraszaj je troszkę także z góry, a sąsiedzi niech rozdziawiają ...
Pomijając, że ja swoje rośliny podlewam linią systematycznie, nie patrząc na jesień, to tym bardziej po przesadzeniu. Umnie jest niezła susza. Póki są wysokie temperatury, podlewaj aż do mrozów. Oczywiście podlewaj wtedy kiedy mają sucho. Jesli gleba trzyma wilgoć i przy "macaniu" jest mokra- nie podlewaj, czekaj aż przeschnie.
Odnośnie nornic dałam info na PW
No jestem bardzo ciekawa tej kosiarki w praktyce. Wydaje mi się, że długiej trawy za chiny nie skosi. Po prostu moc jest tylko taka jaka w u nas w rękach.
To był trot bezowy z lodami w środku, ja też taki miałam. Trzyma się w zamrażalniku i wyciąga w razie potrzeby.
Przez sobotę i niedzielę miałam gości w domu.