Tyły będą zmieniane ale co do roślin pod Anuli domem Ławka zostaje, natomiast kroi się zmiana przy stawie (dojdą dwa fotele jak ławka z tej samej seriii ) i w stronę garażu podsadzenia pod kulami. No i przy stawie też najniższe pięterko Ładniej będzie.
Mam jakby taki zamysł
Zeby futerko, kołnierzyk falujący zrobić, ale nie ma decyzji jakimi "trawkami"
Nie Ana, mam setkę białych krokusików, tulipanków różanych tylko jedną paczuszkę
Ale dostałam od Mai różowe i nie bardzo mi pasują w ogrodzie, może na ulicy
Odnoście glebogryzarki, żeby mieć pewność dobrego przygotowania gleby pod trawnik, czy ogród, trzeba teren zugorować (czyli potraktować herbicydem) - nie nie wiem co tam naukowcy, ale jeśli latami działkę przerastały chwasty trzeba to zrobić.
Jolu, dodawanie zdjęć jest prostsze przez ramkę po prawej jak piszesz post. Jest zielone Hasło "Wgraj zdjęcie" i dodajesz od razu z pulpitu. Wchodzi z automatu znak wodny, co zabezpiecza przed kradzieżą zdjęć. Chyba że wolisz przez żabę, ale szybciej się dodaje przez nasz automat.
TVN24:
poniedziałek - piątek: godz. 4.00 (dla widzów z USA i Kanady)
sobota: godz. 6:35
niedziela: godz. 5:00
TVN:
wtorek: godz. 01:10
UWAGA:
ZMIANA DNIA I GODZINY nadawania programu na antenie TVN!
Od września - "Maja w ogrodzie" emitowana jest we wtorki (pierwsza wtorkowa emisja to 6 września) o godzinie 01:10.
Jeśli nie macie możliwości oglądania tematycznych kanałów TVN, to całe odcinki "Mai w ogrodzie" udostępniane są także na stronie www.tvnmeteo.pl, w zakładce: Magazyny.
TVN24:
poniedziałek - piątek: godz. 4.00 (dla widzów z USA i Kanady)
sobota: godz. 6:35
niedziela: godz. 5:00
TVN:
wtorek: godz. 01:10
UWAGA:
ZMIANA DNIA I GODZINY nadawania programu na antenie TVN!
Od września - "Maja w ogrodzie" emitowana jest we wtorki (pierwsza wtorkowa emisja to 6 września) o godzinie 01:10.
Jeśli nie macie możliwości oglądania tematycznych kanałów TVN, to całe odcinki "Mai w ogrodzie" udostępniane są także na stronie www.tvnmeteo.pl, w zakładce: Magazyny.
Miłorząb Pendula powinien mieć miejsce szczepienia dość wysoko (około 170 cm), inaczej zasłoni wszystko co pod nim. Kulki mogą być nisko i na różnej wysokości, niekoniecznie tak symetrycznie, choć nawet mi się podoba, bo wskazują one na miłorzęba, eksponują go.
W razie czego uspokoisz nasadzenia tylko dwoma trzema gatunkami nisko, a kulek dasz mniej. Korona tego miłorzęba zamuje bez cięcia prawie około 1,5 m średnicy.
To co włazi w kaczora tnę, żeby się nie stykało. W razie czego posadź Mariken, bo to mniej miejsca zajmie i będzie lepsze przejście między rabatami.
Cis i miłorząb dadzą radę, oczywiście mówimy o podlewaniu, że podlewasz. Jak widać reszta ogrodu ma się świetnie i tutaj też będzie bezproblemowo.
Cis może rosnąć zarówno w słońcu jak i w półcieniu. Cień znosi jak mało która roślina co nie znaczy że go uwielbia. A więć słońce będzie dla niego ok.
Miłorząb to samo. U mnie rosnie można powiedzieć że w cieniu, górę ma tylko w słońcu.
Mamy tylko zawsze problem z doborem odpowiednich żurawek (zwłaszcza żółtych) na słońce.
Poczytaj watek żurawkowy w bylinach.
Nie wiem tylko czy tyle gatunków się zmieści, ale jeśli lubisz kolorowo to proszę bardzo, ładnie jest.
Jeśli chodzi o inspirację z Łodzi, to pewnie Hrabia chciałby aby tylko były kolumny z drzew i koniec. Tak myślę, zwłaszcza że ścieżka ma być trawiasta. Łatwiej będzie teren utrzymać.