Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Roztoczańskie klimaty 22:06, 24 sty 2013

Do góry
Wazony
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:04, 24 sty 2013

Do góry
kraania napisał(a)

Eeee....Tess, nic nie rozumiem.... Coś mi się myślą te długości z szerokościami
że tak?

Oby dwie propozycje dobre, sądzę jednak, że Twój M tą najszybciej zaakceptuje.
Roztoczańskie klimaty 21:59, 24 sty 2013

Do góry
Kule moje kochane

Lampa z drutu...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:58, 24 sty 2013

Do góry
kolejny bobas ...

bobasku uśmiechnięty szczęściara jestem, że tu zbłądziłam i poznałam ... buziaczki wiem, że na wiosnę wyglądasz ale ja zimowy obrazek wrzucę

a kfiatek ten biały to u Ciebie namierzyłam we wklejonym linku ... u "pana co się odezwał" http://pi-ma.pl/shop/product.php?id_product=250
Ogródkowy chaos u monitki 21:54, 24 sty 2013

Do góry
Tesknię już za wiosną. Nie mogę się doczekać kwitnięcia hortensji - moich ulubionych kwiatów.
Swoje krzaczki posadziłam w zeszłym roku, miały dosłownie po kilka gałązek i tak sie zastanawiam jak najlepiej je przyciąć żeby ładnie się zagęściły? nisko przy ziemi? czy tylko końcówki badylków? Jak myslicie?
Wogóle to martwię sie jak przezimują ...mam nadzieje że dadzą radę.

Wklejam dla przypomnienia...czy one nie są piękne?

widok na krzaczki

Moje storczyki 21:40, 24 sty 2013

Do góry
Darooo75 napisał(a)

Darooo75 napisał(a)]

niesamowite... ciekawe czy ja się kiedyś takich doczekam
Mus pędzić po pałeczki nawozowe i jak napisał Sebek łudzić się, że tak zakwitną...haha
Ogród, a może coś więcej..... 21:33, 24 sty 2013

Do góry
Poniżej zdjęcia moich hortensji ogrodowych.

Hortensja Anabelle

Hortensja bukietowa Kyushu rosnąca w miejscu przyszłego ogródka pokazowego

Ogród własneniebo 21:32, 24 sty 2013

Do góry
wlasneniebo napisał(a)
Aniu-mnie też marzy się wszystko Niestety niemogę dojrzeć do czegoś innego jednak postaram się być konsekwentna w swoich postanowieniach ogrodowych wiosną

Dojrzejemy Marto, dojrzejemy Ja trochę u Ciebie podpatrzę i może będzie mi łatwiej Niestety nie mogę założyć jeszcze swojego wątku bo nie mam zdjęć ogrodu - a teraz wszystko przysypane śniegiem a nawet skute lodem.

Nawet nie wiedziałam (wiem - wstyd się przyznać) że są brzozy pożyteczne - w ogrodzie mam jedną taką z miedzy przyniesioną i jest to piękne drzewo - dla mnie najładniejsze w cały ogrodzie - niestety wyrosło już ogromnie - przyznaję iż także za moją sprawą bo broniłam go przed przycinaniem - jest coś takiego w wyniosłych drzewach, poruszających się gałęziach, szumiących liściach... coś takiego co mi się ogromnie podoba. Brzozy pożyteczne chyba nie są takie duże? - to byłoby ich zaletą. Spojrzałam na ceny - taka mniej wiecej 2 m- do kupienia za 50 zł. Brzozy napawają spokojem. Nie mam takiego dużego ogrodu jak Ty. Myślę, że gdybym miała to chciałabym mieć w nim taki "zagajnik".

Nie wiem czy teraz nie popełnię czynu zabronionego - jeśli tak to proszę bardzo "administrację" o skasowanie tego zdjęcia (i ew. pouczenie mnie o nielegalności działania) - jednak pochodzi ono z projektów Danusi - znalazłam na stronie Gardenarium - ale wcześniej widziałam go w książce Pokochać Ogród Mai Popielarskiej i chociaż wtedy nie wiedziałam jeszcze ani o Ogrodowisku ani o Gardenarium to zdjęcie urzekło mnie na długo - nawet tylko patrząc na taki zakątek odzyskuję spokój i równowagę. Co prawda niewielka to porada dla Ciebie, no ale chciałam się podzielić, może też Ci sie spodoba A mądrzejsze głowy poradzą
Kondziowy Ogród :) 21:31, 24 sty 2013

Do góry
ell napisał(a)

Objecane zdjęcia Alfy

...sama słodycz Ale z oczu to na "niszczycielkę" wygląda

o rany!!! jaki słodziak!!! juz bym do siebie ciągła!!
jest prze kochana uwielbiam ja w domu zawsze mi towarzyszy i jest strasznie rozpieszczona jak nie wiem co psoty jej w głowie i uciekinierka

Sunia jest kofana i zawsze się wesoło wita.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:30, 24 sty 2013

Do góry

Sebek ostatnio nakradlysmy sporo u Ciebie Dzisiaj sie odwdzieczam
Bajkowy ogród Weroniki 21:30, 24 sty 2013

Do góry
Aniu, podziwiałam też Twoje zdjęcia na ogrodach wg koloru, i na Twoim wątku lodowatą zimę. Tak ładnie to fotografujesz, że tylko patrzeć jak pokażesz zdjecia śniegowych gwiazdek...czy one jeszcze istnieją jak kiedyś, czy to tylko płatki śniegowe? Podpatrz i nam pokaż.
Basiu, nie wiem czy jest sposób na zło...ale człowiek poszukuje miłości, wiec czemu sam czyni zło, i to głównie dla pieniędzy? Ostatnio obejrzałam wiele filmików w internecie i sporo nowinek o badaniach naukowych, które nie zawsze służą poprawie życia na ziemi, teraz tez dobiega mnie głos z telewizora o produkcji broni biologicznej, niedawno widziałam w tv film o losach człowieka w II wojnie światowej, do tego
szara zima z szarym niebem.
A jednak mamy szczęście, że nie byliśmy świadkami wojny, że mamy dostęp do wiedzy i techniki, wiosna dla nas rozkwita i pachnie, zioła, kwiaty i owoce są w zasięgu naszych rąk, i mamy tyle wyborów, więc musimy szukać tylko tego co dobre, i nie dać się zimowej depresji. Czytam teraz dużo, bo jak się zaczną ogródki, to czas będzie tylko dla nich.
Też staram się jeść zdrowo, staram się z różnym skutkiem, bo jak mam odeprzeć zimową depresję, wczoraj pomogły mi cytrynowe wafelki, bez wchodzenia w szczegóły, co w nich jest szkodliwego.
Karolino, lubię patrzeć na padające płatki śniegu szczególnie w świetle lamp (Kajtek też, lizaczki dla Ani asc), ale tęsknię za błękitem nieba. W poszukiwaniu ładniejszych oblicz zimy, robię fotki które chwalisz, a ja swoje wiem.
Pozdrawiam Was serdecznie.

Pomoc przy działce 21:28, 24 sty 2013

Do góry
dziękuję za odpowiedzi

mam kilka zdjęć działki zrobionych wcześniej ( nie wiem w jakim celu ) które podaję

Te zdjęcia ( oprócz ostatniego, bo to jest widok całej mojej działki) to część działki którą chciałabym najpilniej zrobić. Chciałabym aby znalazł się tu typowy wiejski kącik a w nim malwy, maki, słoneczniki itd. Gdzie według Was je umieścić? ... zdjęcia 1 i 2 to wjazd na moją działke i może zacznę właśnie od tej strony, bo wiadomo że najważniejsze jest pierwsze wrażenie.
Rododendronowy ogród II. 21:24, 24 sty 2013

Do góry
To dzis dla Was zdjęcia kwiczoła .

Pszczelarnia 21:22, 24 sty 2013

Do góry
A teraz o warzywach. Zamówiłam nasiona przez INTERNET.
I polecam książkę Carol Klein "Uprawiamy warzywa", wyd. Zysk i S-ka 2011 (?) . W niej prosto o uprawie, wymaganiach każdej grupy warzyw. Troszkę historii i ciekawostek. Polecane są odmiany angielskie, u nas mało znane. Ale przy niektórych warzywach polecane są też odmiany na nasze warunki.

O cebuli: "Cebula i rzodkiewka były dwoma głównymi warzywami spożywanymi przez budowniczych piramid. W starożytnej Grecji atleci jedli cebulę, a rzymscy gladiatorzy wcierali w skórę jej sok, aby wzmocnić mięśnie. W średniowiecznej Anglii cebula, kapusta i fasola były trzema głównymi handlowymi artykułami spożywczymi. (...) Zbiór cebuli to jedno z moich ulubionych zajęć. To cudowna chwila, gdy uświadamiasz sobie, że wszystkie zielone łodygi wyległy, jakby dawały siebie wszystko. Możesz je pozaginać, lecz w tym spontanicznym upadku jest jakaś magia."
Lubię takie pisanie o warzywach. One też zasługują na poetyckie określenia.

Rododendronowy ogród II. 21:19, 24 sty 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Jaki smakowity i kolorowy kąsek, jak tu się do niego zabrać pozdrawiam Bożenko

Akurat się trafiło jabłko ładnie wybarwione to zdjecia od razu weselsze. Pozdrawiam Aniu.
Ogród do kwadratu 21:18, 24 sty 2013

Do góry
Agnieszko, przybiegłam spóźniona na obchody seteczki i składam serdeczne gratulacje

Ogród, a może coś więcej..... 21:17, 24 sty 2013

Do góry
Z racji, że planowy jest punkt sprzedaży wzdłuż płotu zostały nasadzone żywopłoty z różnych odmian, dzięki temu jak klient przyjedzie będzie mógł podziwiać już dorosły okaz i łatwiej podejmie decyzję. Póki co jednak sadzonki są dosyć małe ok. 50-70cm i są to:
-żywotnik zachodni Szmaragd
-żywotnik zachodni Aureospicata
-żywotnik zachodni aurescens
-żywotnik olbrzymi kórnik
-jałowiec blue arrow
pęcherznica kalinolistna luteus i diabolo.

Działka ma kształt w przybliżeniu trójkąta, i w jednym z jego rogów chce stworzyć klimat bardziej naturalny, dziki. Jesienią zeszłego roku zostały posadzone tam, wzdłuż płotu sosny bośniackie, a z drugiej strony szpaler z ognika, którego sadzonki widoczne są poniżej.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:17, 24 sty 2013

Do góry

no właśnie a tu trawniczek leciutko przysuszony ... oj ... będzie karna kompania ... ...

przywitam się ... ze wstydem przyznam się do leniwego letargu i niezmiennie bezproduktywnej na wpół horyzontalnej postawy z "siedliskiem" tomów sztuk 2 w dłoni ... oj przeczołgałam się po marzeniach w 3 dni i dwa ww tomy )) ...

zauważyłam, że w każdym siedlisku ... rozlewisku czy innym obłędnie uroczym zakątku na jakimś końcu świata zawsze jest dom z duszą ... gospodarze z fantazją i absolutnie urocza okolica ... a w sąsiedztwie jakiś ekscentryk artysta w fazie twórczej lub nie ale być musi ... teraz wiem, ze Ewa i Ta skazani byli na swój los bo i tandem nie z tej ziemi stanowią i dom maja z historią i strumień płynie pod progiem niemal a za progiem i masyw i kawałek świata do pozazdroszczenia ... ehhhhhhhhh ... ja kcem "dom doktora" ...

teraz dla odmiany literatura cięższa w obyczaju i na ten miód wyleję dziegciu odrobinę i Jo Nesbo zaczynam ... skończy sięsielanka i mrzonki o wzgórzach i strumieniach czy polanach i jeziorkach a zacznie się wala o przetrwanie w świecie zbrodni i geniuszu tyle, że wykorzystanego w zabójczy .. dosłownie zabójczy ... sposób ...

a teraz lecę imprezy w pierwszej kolejności a potem aktualizacja danych ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:16, 24 sty 2013

Do góry
gratulacje Aniu...!!!!!!!!!!!!
ale pędzisz.....
Rododendronowy ogród II. 21:16, 24 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jaki smakowity i kolorowy kąsek, jak tu się do niego zabrać pozdrawiam Bożenko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies