Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 22:25, 20 lut 2013

Basiu, ja siałam Astry, bo lubię je do wazonu. Pięknie wyglądają i długo stoją. Miałam taką odmianę rosły jak krzaczki. W tym roku kupiłam astra karłowego. Najgorzej, że się łapię na tym że szkoda mi ciąć kwiatów do wazonu, a przecież lubię kwiaty w wazonie.Gdzieś przeczytałam takie fajne zdanie, że stół bez wazonu z kwiatami jest ślepy. Te astry wyglądały ślicznie w wazonie, mam gdzieś zdjęcie, ale nie mogę go teraz znaleźć.

EPODLAS 22:31, 20 lut 2013

Celina napisał(a)

Dobrze że poczytałam Bozenko , bo się zastanawiałam jak to jest z czosnkami?
a trzeba je wykopywać? mają jakieś specjalne wymagania?

Celinko, nie wykopuje cebul czosnków. Nigdy mi nie zmarzły. Staram się nie sadzić roślin, których cebule trzeba wykopywać na zimę, bo nie mam gdzie przechowywać.
Mój ulubiony czosnek Mount Everest. Będzie ich więcej w tym roku bo dosadziłam kilka sztuk na wiosnę. Cebulki tych wysokich czosnków są dosyć drogie.
Celina 22:35, 20 lut 2013

EPODLAS napisał(a)

Celinko, nie wykopuje cebul czosnków. Nigdy mi nie zmarzły. Staram się nie sadzić roślin, których cebule trzeba wykopywać na zimę, bo nie mam gdzie przechowywać.
Mój ulubiony czosnek Mount Everest. Będzie ich więcej w tym roku bo dosadziłam kilka sztuk na wiosnę. Cebulki tych wysokich czosnków są dosyć drogie.

dzięki Bożenko!
danuta_szwajcer 22:36, 20 lut 2013

Ale piękny ten czosnek
barbara_kraj... 22:53, 20 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Basiu, ja siałam Astry, bo lubię je do wazonu. Pięknie wyglądają i długo stoją. Miałam taką odmianę rosły jak krzaczki. W tym roku kupiłam astra karłowego. Najgorzej, że się łapię na tym że szkoda mi ciąć kwiatów do wazonu, a przecież lubię kwiaty w wazonie.Gdzieś przeczytałam takie fajne zdanie, że stół bez wazonu z kwiatami jest ślepy. Te astry wyglądały ślicznie w wazonie, mam gdzieś zdjęcie, ale nie mogę go teraz znaleźć.

Dobre! Wiesz, że ja w ogóle nie ścinam kwiatów do wazonu, wyjątek stanowią konwalie, czasem piwonie jak ich dużo. A do wazonu k u p u j ę! Śmieszne, co?
zuza12 10:00, 21 lut 2013

EPODLAS napisał(a)

Zuza, uśmiechnęłam się, odpowiedziałaś tak fajnie. Niestety nie stać mnie na ogrodnika. Nie zależy mi żeby ktoś wszystko za mnie zrobił, ale żeby mądrze wykorzystać odpowiednie rośliny w odpowiednie warunki. Rośliny zadarniające fajnie się rozrastają i nie dopuszczają chwastów i takie inne sztuczki ogrodnicze. Bardzo lubię pielić, to mnie naprawdę relaksuje. Ale może nie tak znowu często.

Oczywiście z tym zatrudnieniem ogrodnika to żartowałam, bo kogo na to teraz stać? Bożenko, ja tak jak Ty lubię plewic, ale wszystko z umiarem.
Gosiniak 11:31, 21 lut 2013

Czosnki strasznie mi się podobają, koniecznie muszę sobie kupić, a masz może jeszcze fioletowe?
grazyna 12:54, 21 lut 2013

Milka 13:26, 21 lut 2013

EPODLAS napisał(a)

też na jesień sobie posadziłam, już nie mogę się ich doczekac
astry uwielbiam, ale szkoda mi je ścinac do wazonu, kupuję na bazarze do wazonu, a w ogrodzie zostawiam
Gosiniak 19:46, 21 lut 2013

Ja tak samo mam z tulipanami, nie chcę ścinać, żeby jak najdłużej się nimi w ogrodzie cieszyć, a do wazonu kupuję