Małgosiu (mam nadzieję, że nie pomyliłam imienia - jeśli tak proszę o wybaczenie wpadki jako "nowej") - jestem absolutnie zafascynowana tym co pokazałaś - masz cudeńka, prawdziwe cudeńka chociaż maleńkie - przyznaję iż nigdy nie widziałam takich "na żywo" i od razu ogarnęło mnie chciejstwo Wpisuję na listę "kiedyś kupię" (tylko gdzie postawię ) A ta kula to jest już mistrzostwo - prześliczne Mogę zapytać jak jest to zamocowane u góry kuli? Tak z ciekawosci - mogłabyś jeszcze jakieś zdjecie tej kuli zamieścić? bardzo proszę
a to moje storczyki - uwielbiam je i ładnie kwitły ale przy tym co wy prezentujecie to "mały pikuś" (niestety musze się jeszcze podszkolić w robieniu zdjęć)
Zachwycam się wieloma inspiracjami wieloma stylami, ale ostatecznie w "głównym" ogródeczku chcę.... takie coś (czyli kule i ekrany z cisa; takiej wody nie wcisnę ) )...............
Przetacznik ....upsss z powodu tej łąki cebulicy.. nazwy wyfrunęły na te łąki... chyba ożankowy
W wątku z przetacznikami podawałam.. bo przetaczniki są niebieskie.. prawdziwie niebieskie.. bez dyskusji o odcieniach.. jakby kwitł ciut dłużej nie miałabym nic przeciw... i krzaczki zielone nie są już tak łądne.. ja go przycinam po kwitnieniu, ale rośnie z tyłu.. potem wyższe rośliny go zasłaniają i nie ma problemu.. ale jest śliczny
Kokorycz podgięta..... to jest cudny niebieski... gdzieś poszukam potem lepszej fotki, bo to zaraz po posadzeniu.... szkoda, że tak krótko kwitnie... ale dal tego koloru..... przeniosłam ja w najbardziej reprezentacyjne miejsce.... tylko pod krzaczek (lubi półcień)