Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

bogumila 20:21, 08 lut 2013

ell napisał(a)
Dzisiejsze zakupy - teraz się głowię gdzie upchnę te wszystkie pyszności.

miałam w koszyku dwa razy więcej, ale się opanowałam i wróciły na półkę.

Mówiłam, że dam sobie spokuj z pomidorami, ale były takie pyszne,że się jednak nie oparłam - zrobię rozsadę.
Oj...poszalałaś...czerwone pomidorki też kupiłam takie same.
alinak 20:23, 08 lut 2013

ja w jesieni znowu powiększyłam o 30 cm . warzywniak ....( może Kondziu nie przeczyta , bo się będzie śmiał ) ale jak zaczęli palić w piecach to zwątpiłam w ekologiczne jarzynki w moim mieście .
przecież te trucizny przesiedzą w ziemi z 30 lat .
ell 20:58, 08 lut 2013

bogumila_bienko napisał(a)

Dzisiejsze zakupy - teraz się głowię gdzie upchnę te wszystkie pyszności.

miałam w koszyku dwa razy więcej, ale się opanowałam i wróciły na półkę.

Mówiłam, że dam sobie spokuj z pomidorami, ale były takie pyszne,że się jednak nie oparłam - zrobię rozsadę.
Oj...poszalałaś...czerwone pomidorki też kupiłam takie same.

Bogusiu a jeszcze w słoiczkach mam pełno nasionek bylin i jednorocznych - zabraknie mi stryszku na rozsadę.
ell 21:01, 08 lut 2013

alinak napisał(a)
ja w jesieni znowu powiększyłam o 30 cm . warzywniak ....( może Kondziu nie przeczyta , bo się będzie śmiał ) ale jak zaczęli palić w piecach to zwątpiłam w ekologiczne jarzynki w moim mieście .
przecież te trucizny przesiedzą w ziemi z 30 lat .

Kondzio się śmieje a sam tez powiększa

Rzeczywiście z tym paleniem w piecach masz spory problem. U nas tu na nowym osiedlu każdy kupuje specjalnie drewno i na szczęście nie palą byle czego, bo to przeważnie tylko do kominków, a nie do ogrzania domu na zimę.
renatamama3 22:11, 08 lut 2013

Elu ale zakupy ,też mam już plany M jeszcze 2 skrzynie musi zrobić ,w jednej truskawki ,w jednej rzodkiewka i sałaty w 3 fasolka szparagowa a w 4 pomidorki koktajlowe i cukinia .

Za płotem sam sad ,właściciel nic nie zbiera więc i ptaszki i sarenki mają jadłodajnie ,dziś jedna sarenta chodziła mi po ogrodzie pozdrawiam.
ell 09:17, 09 lut 2013

Zima, zima, ciągle zima

drzewka pobielone w kolorze śniegu
Czekam z utęsknieniem na wiosnę.
Asia 15:50, 09 lut 2013

Witaj Elu, u nas też bardzo zimowo, ostatnio do Wieliczki zjeżdżałam 40 minut, a normalnie 5. Zakupy super, dpbry ten pomysł z sałatą miedzy kwiatami, ja tez mam małą działkę. Pozdrawiam serdecznie i byle do wiosny
alinak 16:49, 09 lut 2013

Elka chyba sobie otrzep te piękne drzewka , bo ja już zaliczyłam zimowe straty . najstarsza sosna w ogrodzie ma tylko czubek . reszta gałęzi połamane .niemniej widoki zapierające dech w piersiach
ell 11:54, 10 lut 2013

Asia napisał(a)
Witaj Elu, u nas też bardzo zimowo, ostatnio do Wieliczki zjeżdżałam 40 minut, a normalnie 5. Zakupy super, dpbry ten pomysł z sałatą miedzy kwiatami, ja tez mam małą działkę. Pozdrawiam serdecznie i byle do wiosny

Witaj Asiu!
Rzeczywiście ostatnie dni były dość dramatyczne. ZIKIT nie nadążał z odśnieżaniem.
Sałata i koperek świetnie się komponują z kwiatami na rabatach, więc na pewno to powtórzę.
ell 11:56, 10 lut 2013

alinak napisał(a)
Elka chyba sobie otrzep te piękne drzewka , bo ja już zaliczyłam zimowe straty . najstarsza sosna w ogrodzie ma tylko czubek . reszta gałęzi połamane .niemniej widoki zapierające dech w piersiach

Alinko otrzepałam, ale najpierw zrobiłam zdjęcia. Było pięknie zimowo.