Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 21:27, 08 lut 2013

Bogdzia napisał(a)
Poczytałam o tych grzybach do miejsca gdzie pisze ze może byc pomylony z śmiertelnie trującym i tu już dziękuję , nie zbieram, bojam się. Pozdrawiam Basiu.

Owszem, może być pomylony ale nie zimą, kiedy tamten już nie owocuje. Poza tym maślanka wiązkowa nie ma tak charakterystycznego trzonu, jak zimówka aksamitnotrzonowa. Naprawdę trudno je pomylić
Grzyby te na masową skalę hodowane są, podobnie jak boczniaki, w Chinach, Japonii. U nas też by się przydało, bo wyjątkowe właściwości lecznicze mają
barbara_kraj... 21:29, 08 lut 2013

Krys napisał(a)
Basiu piękne grzyby,ale nie znam ich i boję się takich niepewnych zbierać

Krysiu, najważniejsze, to poznać grzyby i już nie trzeba się bać\
Wczoraj jadłam i... żyję
Ania Monte też
barbara_kraj... 21:31, 08 lut 2013

monteverde napisał(a)

Poczytałam o tych grzybach do miejsca gdzie pisze ze może byc pomylony z śmiertelnie trującym i tu już dziękuję , nie zbieram, bojam się. Pozdrawiam Basiu.

Bogdziu dzisiaj smażyłam je na śniadanie z jajeczkiem , cały dzień przeżyłam i chyba dalej tak będzie były super

Ja też!
barbara_kraj... 21:36, 08 lut 2013

Gardenarium napisał(a)
Basiu, nie wierzyłaś że mam śnieg? To zobacz jak się zmieniło od wczoraj

Danusiu, u nas zaledwie pół cm przyprószyło dlatego pytałam, gdzie ten śnieg? Z prognoz wynikało, że w całym kraju obficie ma padać, i padało, ale na wschód od Wisły, i w górach U nas tylko pobieliło, a szkoda...
barbara_kraj... 21:42, 08 lut 2013

Sobota będzie ostatnim dniem pobytu wnuczki u babci i dziadka. Ponieważ z wyjątkiem lodowiska nie ma zabaw i sportów na śniegu, bo go po prostu brak, wymyślamy różne zajęcia. Dzisiaj zrobiłyśmy dla Mamy i Taty to:

monteverde 21:45, 08 lut 2013

Zdolne z Was dziewczynki ładne laurki
EPODLAS 22:30, 08 lut 2013

Basiu, nie tylko znasz się na roślinach ale i na grzybach. Kiedyś był program tv, właśnie o tych nieznanych a jadalnych grzybach. Masz rację trzeba dobrze się znać. Ja zbieram te pewniaki. Jakoś nie mam odwagi próbować inne.
barbara_kraj... 22:41, 08 lut 2013

Bożenko, od dziecka grzyby zbierałam, najpierw pod okiem rodziców, potem dla pewności z atlasem w ręku. Hołduję zasadzie: nie znam, nie biorę! I to wystarczy
bogumila 19:58, 09 lut 2013

...nie znam tego grzyba...chyba miałabym opory ze zjedzeniem...wydaje mi się,że rósł u mnie...ale czy on rośnie późną jesienią?
Gabriela 20:00, 09 lut 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Sobota będzie ostatnim dniem pobytu wnuczki u babci i dziadka. Ponieważ z wyjątkiem lodowiska nie ma zabaw i sportów na śniegu, bo go po prostu brak, wymyślamy różne zajęcia. Dzisiaj zrobiłyśmy dla Mamy i Taty to:

Śliczne. No i kwiatki.