Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:28, 16 sty 2013

Do góry
w ubiegłym roku kupiłam amaryllisy ....udało mi się je przechować przez zimę,
przesadziłam do nowej ziemi i jeden wypuścił już listki....
z dnia na dzień jest większy....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:28, 16 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
co niniejszym poświadczam...Joasiu, Iza na nartach zjeżdżała, przegapiłaś i tyle!

i jakiego banan na twarzy miała

kawka i niekompletny strój, to lubię i codziennie czynię i wiem, ze co do nart ostatnie słowo nie padło!

tak ... wiele tego nie było bo ja poranki lubię celebrować i zanim od pidżamki do czegoś bardziej reprezentacyjnego przejdę to mija ... no czas na rozruch muszę mieć ))) ...

banan to mam wciąż jak sobie Was przypomnę ... potffory zaczarowałyście nawet Grażynkę ))) i chyba nowa forumowiczka będzie ...

a żon ... rany ... zon o kolarzach przeczytał ... i nic nie pomaga, że dzieci ... że ciemno ... no cóż ... każdy sposób jest dobry żeby nalesniki wyłudzić ...

smażem .... smażem .... smażem ...
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:21, 16 sty 2013

Do góry
Testowe dodawanie zdjęć 16:21, 16 sty 2013

Do góry
Mam mega problem .. Albo są rozjechane , albo do góry nogami ... Ale tylko u części użytkowników u mnie są ok

Pierwsze rozjechane , drugie i trzecie są u mnie ok ,nie do góry nogami... Ale w ostatnim znak wodny jest u góry i do góry nogami ... ratujcie .. Może to kwestia iOS- Windows ... Aaa. .. Nie wiem .. Napiszcie proszę , które jest u Was ok !! Plizzzz.... Bo ja obstawiam teraz ,że trzeba się sugerować znakiem wodnym... Czy tak ??? Więc powinno być drugie ok ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:20, 16 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)[/quote

Dla mnie możesz nie dotykać nawet nart.... to nie wszystko...... ale jak przestaniesz pisać...to Cię na kwaśne jabłko zbiję i przestanę tofać Bo pisać to Ty musisz........ Na nartach nauczy się pierwszy lepszy jeździć, a pisania to siem nie da nauczyć..bo to coś trzeba mieć

nooo ... teraz mi to mówisz ??? ... teeraz to za późno ... teraz to ja mam zamiar tym gupim dechom pokazać ... tylko w strzyżowie ... to to najpiękniejsza ośla na świecie ... bo jak ustaliłyśmy oślą ze wzgladu na wzgląd musze w wiadomym celu opanować ... no a jak patrzę na takie szczęście to chciejstowo rośnie ...

asc napisał(a)[/quote
Dziś mnie ciężarówka chciała zabić... 20 cm i byłoby po bździągwie, a troszkę więcej i po mnie... zapowiedziałam, że jutro nie jadę w trasę... bo siem bojam.......... wstyd powiedzieć, ale czasami trza i już. Debilek w czerwonym autku zahamował zobaczyć dlaczego inny debilek leży na boczku w rowie... tylko brzuszek i kółeczka było widać..za nim debilek rozpędzony ciężarówką z naczepą i pełny drzewa nie miał szans wyhamować, wiec szybki skręt i mnie zajrzał słodko w oczy. Ale już nie zdążyłam zauważyć czy przystojny był, bom zwiewała na pobocze hamując na ile ślizgawica pozwalała.. ... I na zwolnionym tempie (takie wrażenie widziałam lecącą naczepę...) ....

o żesz ... Anek ... odpocznij ... i niech inni jeżdżą ...
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:20, 16 sty 2013

Do góry
w kuchni na parapecie też wiosna......
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:17, 16 sty 2013

Do góry
moja róża chińska znowu szaleje....
kwiaty ma naprawdę duże....
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:15, 16 sty 2013

Do góry
u mnie rano mocno padał deszcz, potem śnieg...........
no i znowu zima .....
no ale w końcu styczeń....
wszędzie biało............
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:22, 16 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zaczęłam sobie wczoraj powolutku ćwiczyć w ramach przygotowania nogi do Chopoka
Dłuuuuuga droga przede mną, ktoś mi chyba obcą nogę wkręcił w biodro.... Ale się nie dam, w marcu będę gotowa na jazdę w usztywnieniu

Zawsze możemy jeździć na Białej Puci... ..... a wzdłuż trasy co kawałek bar I 816 metrów płaskiego..... bez przepaści, bez wysokości.. o tam Iza miałaby raj....tylko krzesełkiem trzeba wjeżdżać, ale na kolanko krzesełko dobre
Wieczorkiem na Tatralandię lub Basenową.... czyli gorące źródła..

Foto archiwum..teraz jest tu krzesło

Zapraszam na balkon 15:10, 16 sty 2013

Do góry
Nie zabraknie tez donic na moim balkonie A co w nich będzie ? Czas pokaże, czy skopiuje ubiegłoroczne kompozycje, czy tez powstanie coś nowego ...

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 15:09, 16 sty 2013

Do góry
kasia napisał(a)
.... Czy te plastikowe naprawdę są takie tandetne? Znalazłam na allegro wygląda solidnie i prostow obsłudze. Czy kompostownik plastikowy, mogę postawić przy psiej budzie?

Co do kompostowników plastikowych to warto zwrócić uwagę na to z jakiego tworzywa są wykonane i jaka jest grubość ścianki. Solidne kompostowniki plastikowe są wykonane z wytrzymałego na uderzenia polietylenu, a grubość ścianki waha się pomiędzy 3 a 5 mm (im grubsza tym pojemnik bardziej wytrzymały). Kolejnym elementem są łączenia ścianek, najsłabsze zatrzaski mogą nie wytrzymywać naporu kompostu na ścianki i się rozchodzić lub pękać ( taki kompostowniki często spotyka się w hipermarketach). Do łączenia plastikowych ścian lepszym rozwiązaniem są osobne złączki lub nity.

Co do kompostowników z drewna to alternatywą mogą być plastikowe kompostowniki o tradycyjnej konstrukcji, zdjęcie poniżej.

Co się tyczy stawiania pojemnika koło budy dla psa to zależy od tego czy pies jest duży i czy np kopie/podkopuje. W swojej pracu zawodowej spotkałem się z przypadkami kiedy psy podkopywały kompostownik i ten przewracał się. Zdzarzały się sytuacje kiedy to pies był na tyle duży, że wskakiwał do kompostownika i "robił bałagan".
Ogród w Tarnowie 15:05, 16 sty 2013

Do góry
Mnie też dzisiaj zasypało i nadal pada...

Ogródek na trzy lata 14:42, 16 sty 2013

Do góry
Ponieważ dubelek się zrobił, więc zostawiam kwiatuszek.

Sałatka zimowa 14:29, 16 sty 2013

Do góry
Skład;

8 jajek
6 ziemniaków sałatkowych
1 czerwona papryka
1 ogórek zielony
mały por
3 ząbki czosnku
puszka kukurydzy
mała czerwona cebula
3 łyżki majonezu
3 łyżki gęstej śmietany
1 łyżka musztardy
sól,pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę,ziemniaki ugotować w mundurkach ,ostudzić ,pokroić w kostkę.Czerwoną paprykę i ogórek kroimy w drobną kostkę.Por i cebulę kroimy w drobniutkie wiórka,solimy zanim wrzucimy do miski.Czosnek trzemy na drobnej tarce.Wszystko mieszamy w dużej misce,dodajemy kukurydzę ,śmietanę ,majonez i musztardę ,przyprawiamy.
Sałatka jest bardzo sycąca,zdrowa i aromatyczna.Serdecznie polecam.

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:28, 16 sty 2013

Do góry
Agnieszka bum na hortensje bukietowe to kwestia kilku lat więc się nie stresuj

Gosia już tam napisałem

Mariusz szczepienie wyszło mi tak w 40% niektóre gałązki jak widać już owocują (pierwszy rok)
i jedna jodła kalifornijska (Argentea) na czubku trzymetrowej zwykłej kalifornijki
czuby Białobokom wycięto na zrazy do szczepienia -z górnych partii wychodzą bardziej regularne z dolnych nieforemne gałęzie
Na zdjęciu raczej Silver Falls , Metalicum ma bardzie rozdzielone kolory, mam jeszcze Burgundy Lace,
wszystkie moje Athyrium nip. poprzedniej zimy prawie padły i bardzo późno ruszyły
mała kosodrzewina jedna ze starszych i j na pewno coś z tych bardziej karłowych ten kolorek jesienno zimowy nie pasuje do Pumilo chociaż na niektórych zdjęciach w sieci też żółtawa

Ogródek Hanusi po zimie 14:11, 16 sty 2013

Do góry
A ja truskaweczki ,własne Haniu ,,własne .!! Zdrowiej szybciutko i omijaj szerokim łukiem skupiska ludzkie Panuje u nas paskudna grypa i ta ludzka i ta ptasia .Tulę cieplutko

Tu odpoczywam 14:04, 16 sty 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

Ja już u Ciebie byłam, ale oglądam od początku, czy pamiętasz nazwę tego rododendrona i jak się sprawuje?
Ładny okaz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:41, 16 sty 2013

Do góry

Teraz widać dopiero ile obcych kotów łazi po naszym ogrodzie Mój Prezes nie wychodzi teraz.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:40, 16 sty 2013

Do góry
Takich czap do dawno nie było

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:39, 16 sty 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies