Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Tess 02:00, 10 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)
Tess różyczki musowe w ogrodzie. Wiosną damy cynk kiedy opryski na grzyba, w maju na mszyce, potem znów na grzyba, potem na mszyce.... I będzie piknie

Że musowo, to ja wiem. Ale jak się zdecydować na co najwyżej kilka odmian (wszak ogródeczek mały mam), jak tyle pięknych jest i co jedna o ładniejsza?
U Vivy w sobotę trzy godziny siedziałam i szczękę z podłogi zbierałam... I im więcej róż widziałam, tym wybór trudniejszy....
Trąb, Marzenko, trąb Bo ja różami się zajmować nie umiem wcale.
ZbigniewG napisał(a)

..Co do muru ceglanego

i to jest słuszna koncepcja może też winobluszcz pięciolistkow Murorum
a pod murem w cieniu ileż paproci i funki bym zmieścił -tylko pozazdrościć
kokornak raczej do likwidacji to tak na bieżąco bo dopiero się wczytuję

Zbyszku witam
Sprawdziłam ten winobluszcz, piękny jest. Ale chyba nie chcę takiej całkiem zarośniętej tej ściany. Brzydka jest, ale chciałam, żeby było widać, że z cegły jest. Dziękuję za rady, każda cenna
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
To ja też, też chcę...mnie też powiadom ....też kcem...ładnego zrobiłam osiołka ze Shreka?

Cudaśnego!
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Niechcący odpowiedziałam Uli na pytanie o róże. Tak się u Ciebie swojsko czuję, że odpowiadam chociaż pytanie nie do mnie skierowane. Wybaczysz?

Grabulki, jak Cię nie kochać? To miłe, co piszesz
A koleżanki zazdroszczę. Mnie by się jakiś cerber przydał.
Gosiniak napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam, a pączkowanie dobiegło końca, niedługo praca w ogródku się rozpocznie, kalorie dziewczyny zrzucicie, nie ma co się martwić

Gosia, ja mam do zrzucenia kilogramy, nie kalorie
irena_milek napisał(a)
A ja jestem ciekawa jutrzejszych zakupów, ale mus poczekać

Irenko, będą róże, będą. A na Broniszach nie byłam jednak.
Ale po ciemierniki pojechałam, i mam!
Całkiem przyzwoite (w wielkości), tylko doniczki nie mam ładnej, jak coś skombinuję, to pokażę.
Marzena2007 napisał(a)
No to czekamy na zakupy!!
.....????? Sobota dzisiaj czy nie?

Ciemierniki kupiłam. W Biedronce. Liczy się????
A, i fotel ogrodowy drewniany (meranti) na wyprzedaży kupiłam. Jeden był, ostatni, ale w przecenie,za nieduże pieniądze, to wzięłam.
Będzie mi do przymiarek służył. Pojeżdżę z nim po całym ogrodzie wiosną, żeby się zorientować, skąd najładniejsze widoki z fotela i na fotel. Bo generalnie to teakowe meble bym chciała...
Ciemierniki sfocę za dnia, fotel w częściach jest, to nie pokażę.
Urszulla 03:26, 10 lut 2013

Nadal będę ciekawa tych wyborów Waszych róż Dajcie znać jak kupicie

Fotel kupiłaś.....to koniecznie pokaż!
niekoniecznie w środku nocy
Tess 20:21, 10 lut 2013

Ula, fotel w częściach jest. Złożę dopiero wiosną.
Ale linka mogę dać.

http://www.24garden.pl/product/id/2029,fotel-ogrodowy-drewniany-royal-villa-toscana
Kupiłam za połowę tej ceny.

Dziś o 6.10 zostałam babcią chrzestną
monitka 20:24, 10 lut 2013

Gratulacje babciu zdrówka dla maluszka

A i rózyczki wybieraj będę miała od kogo ściagnąć
Mala_Mi 21:12, 10 lut 2013

monitka napisał(a)
Gratulacje babciu zdrówka dla maluszka

Tesiu....... babcią zostałaś????

Ty u siebie nie wyrabiasz, wiec mi wybaczysz, ża ja u Ciebie (i nie tylko) też nie wyrabiam....... ale u Grabi żeśmy sobie podyskutowały ..... za wszystkie czasy.......
Tess 21:25, 10 lut 2013

monitka napisał(a)

Za gratulacje dziękuję A różyczki warto podejrzeć u Vity - ma ich mnóstwo, każda piękna.

asc napisał(a)
Ty u siebie nie wyrabiasz, wiec mi wybaczysz, ża ja u Ciebie (i nie tylko) też nie wyrabiam....... ale u Grabi żeśmy sobie podyskutowały ..... za wszystkie czasy.......

Jasne
grupa_trzyma... 21:29, 10 lut 2013

Grabie dziękują za porady i zapraszają częściej. Grabie same skubią koniuszki palców u rąk i nóg z nerwów, bo wiosna idzie, a głowa pusta. A wy macie doświadczenie, także liczę na was.

Tessi, wierzyć się nie chce, że babcią zostałaś. I to jeszcze o tak barbarzyńskiej porze dnia. Kto Ci to zrobił? No, niepojęte! Ale babcią będziesz na szóstkę! To wiem na pewno!
Bogdzia 21:32, 10 lut 2013

Tess napisał(a)

Dziś o 6.10 zostałam babcią chrzestną

Dokładnie tydzień temu o tej samej godzinie ja zostałam ciocią- babcią .
Mala_Mi 23:07, 10 lut 2013

A to tylko babcią chrzestną...... też czekam by być babcią .. młoda babcią
Mala_Mi 20:23, 11 lut 2013

Dzięki za pamięć