nie mam tu za dużo zdjęć pomidorów ale jeden jeszcze w przekroju, co by narobić apetytu bliżej lipca , sierpnia znajdzie zdjęcia pomidorów bo wstawiałam w 2012 i 11 r.
Aniu jak widzę cały czas jesteś źródłem wiedzy, wiele się tu można dowiedzieć
Dziś córka weszła na stronę z nasionami pomidorów, mówi mamo zobacz jakie są różne w kształcie i kolory takie niespotykane, a ja jej mówię, że ty masz piękną kolekcję takich różnych pomidorów i że masz nawet białe zapaliła się i chce wysiewać takie różne odmiany, żeby na stole było kolorowo
i kolorowo i smacznie tu mam zdjęcie z tamtego roku co sobie do warmińskiego przywiozłam , żeby nie kupować jak tu byłam
Aniu, jesli planujesz Kretę to tez bardzo polecam
Byłam tam 10 lat temu ()
Pożyczyliśmy samochód na 3 dni i zwiedziliśmy dużo więcej i dużo ładniejsze miejsca niz te, które proponował rezydent.
tak jak Madżenka polecam wąwóz Samarię (wyprawa na cały dzień ale naprawdę warto), Miasto Agios Nikolaos (przepiekne), Wysepke Spinalonga (wyspa trędowatych), plaża Vai (tam gdzie kręcono reklamę batonika Baunty - ktos to jeszcze pamięta ???), rejs statkiem na Santorini
Samochód naprawdę warto wypożyczyć i samemu zwiedzać - my specjalnie jeździliśmy mało uczęszczanymi uliczkami i trafialiśmy na naprawdę urokliwe miejsca.
Witaj Bożenko a u nas po fali mrozu w czwartek i piętek, dziś było na plusie, robi się ślisko i mokro
przesyłam ci mieczyka abisyńskiego, a pierwiosnki ubiegłej wiosny też mi prawie wszystkie wymarzły
Aniu u mnie codziennie takie wrobelki są, co w nich takiego niecodziennego? Poza tym ze są piękne?
pytanie nie do mnie, ale chodzi chyba o to, że ich jest b.b.mało
pozdrawiam Aniu !
Jest ich coraz mniej..... a są ładne i wesołe... od rana już słyszę ich ćwir, ćwir pod oknami
Stwierdziłam, że są to dość pospolite ptaki u mnie ,wiec nie mam ich zdjęć (tak jak i pospolitych kwiatków..bo po co takie coś fotografować)..
Dziś osobiście bawiłam się w fotografa... i polowałam a że leń i zmarzlak jestem, to polowałam z za okna
W jasnych tonacjach - biel z dodatkiem żółci.
Można dostrzec dwa przeciwieństwa w tym ogrodzie - kompozycja z bylin i traw ozdobnych jest chaotyczna, gdzie po drugiej stronie topiary z bukszpanów łagodzą ten chaos, wprowadzając ład i porządek w kompozycji. Również i tutaj pomimo odnoszonego wrażenia ogromnej różnorodności gatunków, występuje ich konsekwencja.
quote=asc napisał(a)
I kwiatuszek..czyli delosperma
Och jakie one urocze, dziękuję Bogdziu- Bożenko za wskazanie na nie Jakie śliczne kwiatuszki !
Pełen romantyzm, tak mi się romatycznie z wiekiem robi, czy co ?
A odnośnie światła na suficie: moi synowie, (szczególnie starszy) zawsze zapalają mi światło na suficie, gdy widzą mnie przy kompie z lampeczką " mama chcesz wzrok sobie popsuć" i buch pełna iluminacja z sufitu płynie, no i ... nie jest romantycznie aż tak, he he
Trudno stracę na romantyźmie ale może będę mogła dłużej przy komputerze posiedziec.Delosperma jest piękna ,żeby tylko przetrwała nasze zimy.U Ani przetrwała ale ona na południu. Zobaczymy.Pozdrawiam.
quote=asc napisał(a)
I kwiatuszek..czyli delosperma
Och jakie one urocze, dziękuję Bogdziu- Bożenko za wskazanie na nie Jakie śliczne kwiatuszki !
Pełen romantyzm, tak mi się romatycznie z wiekiem robi, czy co ?
A odnośnie światła na suficie: moi synowie, (szczególnie starszy) zawsze zapalają mi światło na suficie, gdy widzą mnie przy kompie z lampeczką " mama chcesz wzrok sobie popsuć" i buch pełna iluminacja z sufitu płynie, no i ... nie jest romantycznie aż tak, he he