Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Poznajemy ptaki 18:50, 25 sty 2013

Do góry
Jesionowka napisał(a)
Bogdzia, miałaś bardzo dobry pomysł z tym wątkiem o ptakach, z przyjemnością się go ogląda,

poniżej zdjęcia pluszczy na strumieniu w mojej wsi Goworówce:
osobnik młodociany

i z dorosłym

pozdrawiam wielbicieli ptaków

Tak mi sie te zdjecia podobaja ze jeszcze je powtórzyłam. Grażynko chyba nikt z nas nie miał szans zrobic zdjęc pluszczom. Dzieki że je tu wstawiłas bo to piękne i ciekawe ptaki a bardzo rzadko wystepujące ze wzgledu na specyficzne wymagania. To u Ciebie naprawde jest raj jak nawet pluszcze sa.Dziękuję Ci bardzo i serdecznie pozdrawiam.
Pszczelarnia 18:42, 25 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Mól ksiazkowy

Pracowita pszczółka

Kura domowa (w zastępstwie kogut...)

hahahaha, dobre Aniu
Żywopłotki cisowe. 18:41, 25 sty 2013

Do góry
Pierwsze zdj. picea odm. ( Hoopsii ) piękna niebieska . Zrobię z niej kulę.
Drugie zdj. Juniperus nie znam odmiany , ale ma śred. 4,5m i w najwyższym miejscu 105 cm wys.
Oglądałam, filmik Danusi z Iwonicza o formowaniu na bonsai i łyknęłam pomysł. obawiam się czy nie za niski.

Trzecie zdj. to Daglezje , powinnam wcześniej zagęszczać.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:40, 25 sty 2013

Do góry

Moje łobuziaki szaleją.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:38, 25 sty 2013

Do góry

To drzewa u sąsiadki
Mój kawałek raju II 18:37, 25 sty 2013

Do góry
U mnie dzisiaj piękne słoneczko świeciło rozpuszczając śnieg , który w postaci kropli spadał z dachu, nareszcie słońceOgród śpi tylko koty buszują zostawiając ślady

dla Joli ptaszki

Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:37, 25 sty 2013

Do góry

Nasza Zima 2013 zła
Mój ogród 18:34, 25 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Gosiu, dzisiaj musiałam załatwiać pewne sprawy i chodzenie po rozbabranym śniegu na chodniku dało mi się we znaki. Tak więc coraz bardziej wszyscy pragniemy wiosny.
A to wiosenne zdjątko, tak dla dodania sobie kurażu. Moje ukochane tulipanki botaniczne.

Bożenko bardzo optymistyczne zdjęcie, ja już serdecznie mam dość zimy, chcę już sadzić, pielić i tak dalej...

byle do wiosny, w końcu chyba kiedyś nadejdzie

brzozy kupuję w tym roku, bo już pomysł na rabatę z brzozami jest, teraz tylko trzeba realizować
Dolina Tęczy 18:29, 25 sty 2013

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Miło zobaczyć na zakupach ruch przy ogrodowej półce Jedna pani ładowała do koszyka wory z ziemią, druga oglądała nawozy - ja tez muszę zobaczyć czy został mi jeszcze jakiś florowit, podlałabym trochę oleandra i mateczniki pelargonii i fuksji.

Muszę sobie dziś pozapisywać żelazne rośliny na listę wiosennych zakupów

A tymczasem mrozisko trzyma, śniegi zalegają, ale w domu i w sercu wiosennie

Pozdrawiam kwieciście !!!

Ale piękne zdjęcia, niby jeden kwiatek, a efekt......, masz talent
Ogród w Alei Lipowej... 18:23, 25 sty 2013

Do góry
krokusy wczzoraj i dzis juz pelniejsze

prawie las krokusowy:

Żywopłotki cisowe. 18:20, 25 sty 2013

Do góry
Witajcie !!! pierwsze zdjęcia w zimowej szacie.

Po wizytach w ogrodowisku przyszła mi odwaga, wziąć sekator w rękę i iglaki trzymać w ryzach, za mocno wchodzą w trawnik.

[i
Trzecie zdj. Jodły kalifornijskie, zostały posadzone na drzewka świąteczne bożonarodzeniowe . Jeszcze stoi w pokoju ubrana choinka , długo się utrzymuje i pewnie do maja mogłaby stać.
To właśnie tu 18:19, 25 sty 2013

Do góry
Witam Was dzisiaj rośliną dnia, a mianowicie różą Harrison's Yellow.

Bożenko, chyba będziemy musiały nastawić nalewkę z miłorzębu.

Aniu asc, trudno się oprzeć widokowi martagonów.

Aniu monteverde , jeśli masz, to wstaw zdjęcie torebek nasiennych. Warte są pokazania.

Elu, pomyśleć, że kiedyś była bardzo popularna na Śląsku.

Bogusiu, witam Cię bardzo sedecznie.
I trudno zaprzeczyć , że śląska frakcja stale wzrasta .
Rododendronowy ogród II. 18:17, 25 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Jaki smakowity i kolorowy kąsek, jak tu się do niego zabrać pozdrawiam Bożenko

Akurat się trafiło jabłko ładnie wybarwione to zdjecia od razu weselsze. Pozdrawiam Aniu.

Śliczne zdjęcie
A tak żartem, to powiem, że w ubiegłym roku spadło mi wiele jabłek, a tu pokazałaś, że można temu zaradzić

miłego dnia

Juz widze jak na jesieni zawieszasz te jabłka a m sie namyśla co z tym zrobic....???????Dzwonic czy nie..???????????????????:Mam nadzieję że sie nie obrazisz za głupi żart.
Ogród w Alei Lipowej... 18:16, 25 sty 2013

Do góry
Dziś takie ptactwo zawitało, zdjęcia w pośpiechu więc z widocznością nienajlepiej

słoninkę zrzucił sikorom i ukradł jeszcze

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:11, 25 sty 2013

Do góry
Dzisiejszy drapieżnik co to sobie czmychnął z drugiego drzewa. Czy to też jastrząb? Wstawiam w mniejszej rozdzielczości, jeśli trzeba lepszej do pooglądania, to wymienię.

ogrodoweimpresjejolki 18:03, 25 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Najpierw obowiązek, a potem przyjemność
czyli dzisiejsza kartka

Róża Harrison's Yellow

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 18:02, 25 sty 2013

Do góry
justi napisał(a)
Ja też zajrzałam i witam serdecznie! Sielsko, anielsko i polsko dodam jeszcze. Kilka zdjęć bardzo bardzo jest klimatycznych i lekko tajemniczych.
A co Ty chcesz Martuniu przemeblowac w swoim ogródku?
Bardzo proszę o radę-właśnie w sprawie tego przemeblowania-mój ogródek przez ostatnie 4lata był bardzo zaniedbywany(dokształcałam się),teraz chcę uporządkować poszczególne części podwórka-najbardziej zależy mi na ogródku przed domem w którym mam istny kogiel mogiel-a jest to najbardziej reprezentacyjna część działki przy drodze.W tym ogródku jest figurka Matki Boskiej,która kiedyś stała przed naszym kosciołem i gdy zakupili nową,ja z wielką radością przyjęłam ją do siebie.Teraz chciałabym żeby to był najładniejszy zakątek w moim ogródku,żeby przy figurce zawsze coś kwitło,myślałam o różach,ale kompletnie nie umiem tego zaplanować,zwłaszcza że rośnie tam "trochę"różnych krzewów,iglaków ,jest trawnik i słup energetyczny i kosz na śmieci.Jest to wschodnia strona domu,słońce jest tam do godz.11.

Za koszem jest chodnik prowadzący do bramki:
Pomożecie?
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 17:43, 25 sty 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
To jeszcze przedstawię moje psunie dwie. Duża jest strasznym niszczycielem- kopie doły ooogromne, Więc od wiosny do zimy w czasie gdy nas nie ma siedzi w kojcu a potem pod moim czujnym okiem biega po podwórku.
Jeszcze nie wiem jak sie będzie zachowywało maleństwo, bo to nowy nabytek, ale tak uwielbia tą dużą, że ją we wszstkim naśladuje- obawiam się, że z kopaniem będzie tak samo

Zdjęcie kiepskiej jakości, bo robione telefonem.

Śliczne psunie
Pszczelarnia 17:39, 25 sty 2013

Do góry
Gratuluję 407 stronki Pszczółko.
O mamusiu ile nasion i jeszcze ma być więcej ...

Rajski ogród Ani 17:38, 25 sty 2013

Do góry

A ja do tej fotki wracam, piękna zima!

an_tre napisał(a)
Po mroźnej nocy dość ładny poranek

Aniu, znasz nazwę odmiany wiciokrzewu? Uroczy!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies